Top 10 favoriete boeken…

Ook ik kwam al een aantal keren een “favoriete boeken Top 10” tegen.

Elke keer was ik voor mezelf al een soort lijstje in elkaar aan het flansen van die van mij.

Hoewel… het is verschrikkelijk moeilijk want ik heb veel meer favorieten dan die 10 die ik nu ga opnoemen. Ik ben namelijk genomineerd door Minoesjka om het stokje van haar over te nemen! Geheel vrijblijvend maar ik vind lijstjes nou eenmaal heel leuk en lezen ook, dus ik doe mee!

Sommige boeken zijn heel erg spannend en sommigen hebben me gewoon geraakt. Het is onmogelijk om van alle boeken die ik gelezen heb precies nog te weten waar het over gaat. Daar lees ik denk ik veel te veel voor. Maar er zijn veel boeken die eruit zijn gesprongen en die me om de een of andere reden bij zijn gebleven!

1. Het Eiland – Victoria Hislop

Victoria Hislop - HET EILAND

2. Stuk – Judith Visser

Judith Visser - STUK

3. Sneeuwval – Tess Gerritsen

Tess Gerritsen - SNEEUWVAL

4. De Vliegenvanger – Ravelli

Ravelli - DE VLIEGENVANGER

5. De Walvisbaai – Stuart Harrison

Stuart Harrison - De Walvisbaai

6. Rode Sneeuw In December – Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt - RODE SNEEUW IN DECEMBER

7. Sil Maier serie –> Onrust, Onder Druk en Ongenade – Escober (Esther en Berry Verhoef)

8. Fatwa – Jackie Trevane

Jacky Trevane - FATWA

9. Haar Naam Was Sarah – Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay - Haar naam was Sarah

10. Roerloos – Joy Fielding

Joy Fielding - ROERLOOS

Ik geef hierbij het stokje door aan Mrs T. om haar Top 10 favoriete boekenlijst bekend te maken. Uiteraard is het ook geheel vrijblijvend, maar stiekempjes ben ik toch wel heel erg benieuwd…

Zij schrijft en publiceert op zondag geregeld boekrecensies waar ik dankbaar gebruik van maak om op ideeën te komen.

Verder moet ik zeker 310 jaar oud worden om alle boeken die ik inmiddels digitaal heb te kunnen lezen, dus duim voor me dat ik heel oud mag worden want ik ben nog lang niet uitgelezen.

16 gedachten over “Top 10 favoriete boeken…

  1. Ja mijn zeggen titels heel weinig, lees trouwens momenteel ook heel weinig. De laatste twee weken bijna twee boeken gelezen, een record van de laatste tijd. En heb al helemaal niets met lijstjes en dingen. Maar succes en hoop dat ze je stokje aanneemt.

    Like

    • Jij bent veel te druk met andere dingen en een mens kan nou eenmaal niet alles tegelijk. Maar dat je 2 boeken hebt gelezen deze week is dus bijzonder. Ik wacht af, maar als ze het niet doen snap ik het ook hoor. Mrs T. zal ook veel meer favorieten hebben dan 10, dus moeilijk zal het wel worden, daarentegen is ze wel dol op lijstjes ;-).

      Like

  2. Klopt, ik kwam ook al wat boekenlijstje tegen zo hier en daar!
    Sinds ik log kom ik gewoon niet meer aan lezen toe dus de meeste boeken van die lijstjes zeggen me helemaal niets.Maar er zijn inderdaad wel fanatieke lezers onder de bloggers ,je hebt echt een “boekenwurm ” te pakken met Mrs T . 😉

    Like

    • Ik lees, buiten vakanties en soms een verloren uurtje overdag als ik lekker buiten kan zitten, eigenlijk alleen ’s avonds in bed een uurtje of zo. Verder zit ik ook veel te veel achter de computer, maar ja blogs lezen etc. is zo leuk en hoewel wij vrouwen multitaskers zijn gaat lezen en iets anders doen nou eenmaal niet samen hè…
      Ja spannend wel, geen idee of Mrs T. meedoet… Ach niks verplicht uiteraard :-).

      Like

  3. WAt leuk zeg, dat je hem hebt overgenomen 🙂 Veel van jou boeken leveren bij mij de reactie “o, ja …” op, maar degene die ik nog niet ken ga ik zeker op mijn lijst zetten, bedankt 🙂

    Like

  4. Trees je inspireert me met je boeken top10, een aantal van je lijstje heb ook ik gelezen.
    Ik ga er zeker een aantal van lezen vooral als we met vakantie gaan, dan gun ik me meestal de tijd om vele uurtjes in een boek te lezen. Dank je voor de tips!

    Like

Reacties... heel graag natuurlijk!