Toiletbezoek…

Al eerder heb ik eens een hilarisch verhaal op mijn blog gezet over ‘openbaar toiletbezoek’.

Onderweg in Duitsland hoef je niet voor zulke verrassingen komen te staan, zoals we weer tijdens onze vakantie meemaakten. Want is het allemaal mooi geregeld.

Vakantie Saksen 25-8-2014 Terugweg en bezoek Annie en Gunther (12) (Small)Je betaalt € 0,70 voor een toiletbezoek, maar je ontvangt een tegoedbonnetje voor het restaurant van € 0,50. Als je dat niet vergeet in te wisselen kost het dus maar € 0,20, waar kun je daar tegenwoordig nog een plas voor doen op een schone wc?

En schoon is het echt! Een inventief systeem maakt na elk toiletbezoek de bril schoon, dus zeer hygiënisch.

Op de terugweg bij de laatste stop om te tanken gingen we allebei nog een keer naar het toilet en kochten we daarna een lekker broodje, waarvan we er één dus meer dan gratis mee konden nemen toen ik de bonnetjes inleverde.

Advertenties

22 gedachten over “Toiletbezoek…

 1. Plato

  Wij hielden, op weg naar familie, halt in Groot Bijgaarden, daar gingen we eerst wat eten en drinken en daarna gingen we naar (ook zo’n) schoon toilet. Ook twee kaartjes van 0,50 cent gekregen. Maar toen hoefde het niet meer en ze waren alleen op de dag zelf geldig. Volgende keer wat slimmer aanpakken.

  Like

 2. Albert y Mara fotoblog

  Zo komt Jan Splinter de winter dus door 😉 Als pensionado moet je op de kleintjes letten. In de HEMA in onze “dolfijne” stad is dit systeem al jaren zo. Toiletbezoek kost 50ct en het bonnetje kan je inleveren bij een bezoek aan het restaurant. Oja en altijd schoon de toiletten.

  Like

 3. gewoonanneke

  Ik heb altijd een kleine deo in mijn tas zitten. Pff wat kan het soms stinken, vind dat zo smerig. Ja ik ken dat systeem, sterker nog volgens mij heb ik nog een bonnetje uit Duitsland in mijn portemonnee zitten haha……. Wel een goed systeem, bij de Hema trouwens ook zo, maar veel mensen gaan na het eten of iets drinken naar de wc.

  Like

 4. kakel

  Roos heeft toen ze vijf jaar was ook eens op zo’n wc met automatische reiniger gezeten. Onverwacht ging dat ding uit zich zelf aan de gang. Ze durfde heel lang niet meer op een vreemde wc te gaan zitten. Voortaan ging ze wildplassen 😉

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ach wat sneu zeg… dat zal ook schrikken geweest zijn. Hoop dat ze er niet te lang last van heeft gehad…
   Onze kleindochter Maria was 4,5 toen ze voor het eerst op vakantie kwam in Holland. Ik had haar opgehaald en we kwamen aan op Schiphol. Daar heb je sensors in de toiletten die dan automatisch doortrekken op bewegingen. Ik stond gebukt en ging weer staan en zij zat erop en toen ging hij ook opeens zijn werk doen. Ze gilde en had precies hetzelfde als jouw Roos, ze durfde echt niet meer hoewel ze heel nodig moest want in het vliegtuig was ze ook niet geweest, vond ze ook maar niks… Dus toen moest het ook maar buiten 😉

   Like

 5. gewoonzoalsikben

  Heel fijn een schoon toilet .Ik heb me rot gelachen om je andere blogje Ik heb altijd papieren zakdoeken in mijn tas plus een kleine verstuiver parfum .Ik ren regelmatig openbare toiletten uit brrr
  Gr Elisabeth

  Like

 6. Marti

  Ja, Trees, ik ken dit systeem al jaren en vind het een geweldige uitkomst. Inmiddels hebben ze de prijzen wel zodanig aangepast dat je uiteindelijk toch iets moet betalen voor het toiletbezoek. De laatste keer dat ik gebruik heb gemaakt moest in nog 50 Eurocent betalen en dat werd daarna weer verrekend op de gebruikte consumpties. Maar het belangrijkste is dat je op een schoon toilet komt!

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s