Regenwater sparen…

Wij proberen de bloeiende planten die in onze tuin staan zoveel mogelijk met regenwater te begieten als ze op droge, warme dagen extra water nodig hebben.

Nico is best inventief, hij heeft een grote kuip staan bij een regenpijp en daarin bij de opening boven het roostertje waarin eventueel vuil uit de goten opgevangen kan worden een langwerpig stukje zeil geduwd en dit vastgemaakt met 2 knijpers, zodat het water dan niet in het riool verdwijnt maar dat de stroom van het water wordt afgebogen. Hij leegt die kuip dan elke keer met emmers in de papiercontainer die we niet gebruiken zodat we steeds een lekker voorraadje water hebben. Dat hij daarbij nat wordt maakt hem dan niet uit.
Het papier verzamelen we overigens wel maar brengen het, als we een stapeltje hebben, meteen naar de papierbak.

Zover ga ik niet maar gisteren heb ik dit systeem ook even in werking gezet, want binnen de kortste keren is de kuip vol. Nog even snel een emmer extra en een grote gieter gevuld en daarna het stukje zeil losgemaakt zodat het water verder via de regenpijp naar beneden het riool in kon lopen.

Hoezo zuinig?

12 gedachten over “Regenwater sparen…

  1. Het is handig bedacht, wist je trouwens als je er gewoon een draad inhangt dat het water er ook automatisch inloopt en je zult verbaasd zijn hoe hard dat gaat. Maar zelf heb ik gewoon een wateropvanger van een paar honderd liter. Op een voet staan zodat je er gewoon een gieter onder kan zetten met een kraan er in. 😉

    Like

  2. Nou Trees en zijn wel gemakkelijkere manieren om het regenwater op te vangen. Wat dacht je van een grote regenton die je op de regenpijp aansluit.

    Like

Reacties... heel graag natuurlijk!