Eventjes alleen…

Afgelopen vrijdag is Nico voor 2 weekjes vertrokken naar Gran Canaria. Hij heeft Maria en Natalia naar huis begeleid die 16 dagen bij ons op vakantie waren. Hij gaat dus meteen even genieten van de rust en de zon. De rust vind ik ook hier thuis, zeker nu ik eventjes alleen ben, maar we hebben ontzettend genoten van de meisjes!

Ze worden steeds zelfstandiger en voor veel dingen hebben ze mij niet meer nodig o.a. douchen, haren wassen etc. Toch een voordeel nu ze groter zijn. Thuis hebben we al helemaal geen last van ze gehad, ze hebben het prima naar hun zin gehad. Op ‘thuisblijf’ dagen konden ze lekker uitslapen en dan hoefden ze ook niet op tijd naar bed. Tenslotte hebben ze vakantie. Maria zat veel achter mijn laptop en Natalia was druk met muziek en videootjes zoeken op YouTube. Zij is ook nogal creatief en was geregeld lekker aan het knutselen. Hieronder hun favoriete plekje…

Vakantie Maria en Natalia 2-18 juli 2014

Verder zijn we een flink aantal dagen op stap geweest en is Opa 3 x met ze naar het zwembad geweest in Zeist. Een mooi zwembad met een wildwaterbaan, grote glijbaan, jacuzzi en een groot recreatiebad, binnen en buiten. We hebben de zonnige dagen uitgezocht en ze hebben genoten. Helaas mochten er geen foto’s worden gemaakt… En op die dagen kon ik lekker uitrusten.

Op woensdag 2 juli waren ze aangekomen en op donderdag gingen ze met Opa naar het zwembad. Op vrijdag had ik dienst in het Kassahuis en kwamen de meiden met Opa naar de Pyramide van Austerlitz waar ze naar boven zijn gegaan en toen ze weer beneden waren hebben ze van mij hun ‘klimdiploma’s’ opgehaald. Daarna konden ze spelen in de speeltuin en het lunapark. Toen ik klaar zijn we met zijn viertjes naar boven gegaan en hebben we genoten van het uitzicht. Aan het eind van de middag heb ik samen met Natalia nog wat oranje spulletjes gekocht voor de wedstrijd van zaterdag.

Ons eerste echte uitje was samen met Diana. Op zaterdag gingen we met de trein naar Amsterdam en hebben daar een rondvaart door de grachten gemaakt. Het was geen lekker weer, het regende zo nu en dan, maar ze vonden het prachtig. Bij Mac.Donald hebben we een patatje gehaald toen we naar buiten gingen hadden we echt de paraplu’s nodig. We hebben nog even de toerist uitgehangen door in de grote reuzenklompen te gaan staan in een souvenirwinkel. Toen zijn we nog even naar de Hema op de Nieuwendijk gelopen om een vriendin gedag te zeggen. Al wandelend naar het station was de zon er weer.

’s Avonds was de voetbalwedstrijd Nederland-Costa Rica waarvoor we ons in het oranje voor hebben uitgedost. Ze wonnen ook nog uiteindelijk, maar de meiden hebben de wedstrijd niet helemaal afgezien want door de verlenging werd het wel erg laat.

Dat we de volgende (zon)dag, mede door de slechte weersverwachting, een dag thuis bleven vonden de meiden helemaal niet erg. Ze hebben lekker een pyjamadag gehouden en zich geen moment verveeld.

Op maandag de 7e juli zijn we naar Walibi geweest. Genoten hebben ze en het was nu extra leuk dat ze samen waren en alles samen mee konden maken, we hadden echt prachtig weer. Op dinsdag bleven we weer een dagje thuis en op woensdag zijn we met de trein weer naar Amsterdam gegaan en zijn we naar NEMO geweest, het wetenschappelijke museum bij het Centraal Station waar ze allerlei testjes konden doen en van alles en nog wat konden uitproberen. Ook hebben ze een opdracht uitgevoerd in het laboratorium. Ik was er in 2011 met Maria al eens geweest maar voor Natalia was het de eerste keer en vond alles prachtig.

Diana kwam eten en het Nederlands elftal voetbalde deze avond tegen Argentinië. Dat het Nederlandse elftal ook nog de wedstrijd won maakte de dag helemaal goed!

Wordt vervolgd…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

22 gedachten over “Eventjes alleen…

 1. Pingback: Pagina niet gevonden | "VAN GELDORPJES"

 2. Plato

  Dat moeten leuke dagen geweest zijn, zo met elkaar. Grappig, als jullie elkaar steeds wegbrengen wordt het leven één lange vakantie. Doen, zou ik zeggen.

  Like

 3. Albert y Mara fotoblog

  Een leuk verslag van het verblijf van je kleindochters. Ik zie Albert nog niet alleen naar Spanje vertrekken en zeker NIET in het hoogseizoen. Dan genieten (OVERZOMEREN) wij graag aan de Costa del Veluwemeer. Groetjes Mara

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Dit was deel 1 Mara, vervolg komt maandag! Nee, jullie zullen dat niet snel doen, maar het komt gewoon ook omdat ik daar in de zomer echt niet wil zijn… mij te heet! En hij geniet er zo van, dus ik vind het geen probleem :-).

   Like

 4. ria

  Heerlijk Trees om even alleen te zijn. Ik ben ook helemaal aan het bijkomen,Maar over 3 dagen is de helft weer terug.Ik zie ze héél graag komen allemaal maar geef toe dat het ook fijn is om ook eens enkele dagen alleen te zijn.
  Geniet van je rust,
  Groetjes, Ria

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ja Ria, het is heerlijk even alleen te zijn en te kunnen doen en laten wat en wanneer ik wil. Maar ook weer fijn als we straks weer samen zijn! En zo hoort het ook hè…

   Like

  1. Trees Berichtauteur

   We hebben het heerlijk gehad, voor het eerst met zijn tweetjes, was erg geslaagd! Ach, we hopen dat ze leuke herinneringen aan Opa en Oma hebben later 🙂

   Like

 5. gewoonanneke

  O die botsauto’tjes zijn die nog steeds in de Pyrimide van Austerlitz, daar gingen wij altijd langs al we van schoolreisje terug kwamen. Daar werd ons laatste geld voor bewaard. Zo te zien hebben de meiden het goed naar hun zin gehad. Met kinderen er bij zie je dingen ook weer met andere ogen.

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ja die botsautootjes zijn er nog steeds. Leuk dat je het herkent!
   Het was een ontzettend leuke vakantie, ben nu lekker aan het uitrusten ;-).

   Like

 6. Marja

  Jemig. Wat een hoop evenementen en emoties in zo’n korte tijd. Wat zijn die dametjes verschillend. Heel gaaf. Nu even met de beentjes in de lucht en helemaal bijkomen.

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Nou hè en dit verslag is nog maar van de eerste week :-).
   Verschillend zijn ze zeker, in uiterlijk en karakter!
   Ben heerlijk aan het bijkomen hoor 🙂

   Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s