Slangen…

Gran Canaria worstelt met slangenplaag

LAS PALMAS – Het Spaanse toeristeneiland Gran Canaria kampt met een slangenplaag. Het Canarische vakantieparadijs is bezaaid met Californische kettingslangen, die andere dieren dreigen te verdringen.
Slangenplaag

De Californische kettingslang, een voor de mens ongevaarlijk reptiel van ongeveer 1,5 meter, werd in de jaren 90 als huisdier gehouden. Sommige werden door hun eigenaren vrijgelaten. Sindsdien is de populatie dusdanig uitgedijd dat bepaalde soorten vogels en een zeldzame soort hagedis worden bedreigd. Alleen vorig jaar werden al 500 kettingslangen gevangen en gevreesd wordt dat er op dit moment zo’n 5000 op het eiland rondkruipen.

Uitroeien is volgens biologen onmogelijk. Het eiland heeft internationale experts te hulp geroepen, aldus lokale media.

Bron: De Telegraaf

Advertenties

15 gedachten over “Slangen…

 1. gewoonanneke

  Nou ze zijn niet giftg maar heb niet veel met slangen moet ik zeggen, ook niet echt bang, komt het natuurlijk zelden of nooit tegen. Ja dat heb je soms met het uitzetten van dieren. Bij ons in de buurt worden regelmatig waterschildpadden die bij de mensen te groot worden uitgezet, die horen hier ook niet. Doen verder geen kwaad maar toch…..

  Like

 2. Diana

  Euhhh jakkie! Maar inderdaad als ze alle kakkerlakken op eten mogen ze blijven, die vind ik toch echt nog viezer en enger hoor😟. 💋

  Like

 3. kakel

  De slang ziet er wel prachtig uit! Mijn neef heeft twee verschillende rattenslangen. Elke keer als ik er eentje vasthoud, valt het me op hoe sterk die dieren zijn. Maar een hele invasie slangen? Eh…nee, bedankt 😉

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s