Overwinteren (2)…

Vervolg op “Overwinteren (1)”

Dan ga ik weer lekker achter mijn lappie zitten, een logje maken, blogs lezen of wat dan ook of ga zitten lezen in mijn e-reader. Tussendoor maak ik lunch voor mezelf en om een uur of 3 neem ik mijn bedje en Binky mee naar beneden om bij het zwembad zo’n 1,5 – 2 uur in de warmte te liggen (ik heb vaak een parasol nodig dus vol in de zon lig ik niet) en heerlijk te lezen.

Rond 5 uur ga ik de boel inpakken en meestal komt Nico dan thuis waarna hij Binky uitlaat en we naar boven gaan. Hij schilt de aardappels en ik ga douchen, dan lossen we elkaar af en doe ik het vlees of de groenten.

Voor het eten maakt Nico wat hapjes klaar, daarna nemen we een kopje soep (ik maak altijd een grote pan en vries dan porties in voor een paar dagen) en dan wordt er gekookt, de laatste tijd meestal door manlief, zeker als ik het vlees al heb klaargemaakt en het verder makkelijk is. Af en toe maak ik overdag een éénpansmaaltijd, zoals een groentenprutje met kip en aardappeltjes of een pastasaus.

We eten rond 7 uur, net als in Nederland. Ook daarna hoef ik niks te doen want hij ruimt af en wast af. Het is zijn eigen keuze hoor, hij doet het helemaal uit zichzelf. Het is een doener en ik moet zeggen, ik ben er al helemaal aan gewend en vind het heerlijk. Verwend? Ach misschien wel, maar hij heeft tijd genoeg en ik heb het lang genoeg gedaan zegt hij. ’s Avonds kijken we TV en natuurlijk zit ik dan lekker achter mijn laptop.

Een keer in de week doen we samen de boodschappen. De wekelijkse schoonmaak, ook daar draait hij zijn hand niet voor om. Af en toe wandelen we naar het centrum, ga ik koffie drinken bij mijn vriendin Wil en natuurlijk houden we contact met Nick en Elsa en de kinderen, die we af en toe bezoeken of zij ons. We overlopen elkaar niet want ook zij hebben hun eigen leven. Diana spreek ik 1 of 2 keer per week en vaak hebben we dan een hoop te vertellen.

Overdag wandelt Nico ook veel in de buurt als we thuis zijn en maakt hij bij het zwembad geregeld een praatje met andere overwinteraars. Ik doe wat huishoudelijk werk tussendoor, kastjes, lades enz. Op de dagen dat we samen zijn gaan we ook ’s middag rond 3 uur beneden bij het zwembad van het zonnetje genieten, natuurlijk met Binky. Een keer in de paar weken ga ik een dagje op stap om naar de markt te gaan of te winkelen. Meestal met Anna en soms met meerdere vrouwen.

Dacia Dokker 11-2013 (3)Tussendoor hebben we onze bezigheden met betrekking tot de appartementjes die we voor buren verhuren. Maakt Nico af en toe een ritje vliegveld om mensen op te halen of weg te brengen, gaan we eens uit eten, bezoeken we de rommelmarkt op boerenmarkt op zondag, maar vooral doen we waar we zin in hebben.

Het lijkt misschien saai, maar vergeleken met andere overwinteraars zijn wij toch wel ondernemend, dat komt voornamelijk omdat we eigen vervoer hebben en dus kunnen gaan en staan waar we willen. Onze eerste auto kochten we hier ruim 9 jaar geleden en die hebben we eind vorig jaar vervangen voor een nieuwe waar we weer zeker 10 jaar mee kunnen doen.

Het is gewoon een heerlijk leventje. We verplaatsen in de winter eigenlijk ons huishouden want heel anders leven we niet in vergelijking met Nederland. Eigenlijk vind ik het wel eens heel decadent om te vertellen. Als mensen die hier huren vragen waar wij verblijven zeg ik ook bijna nooit dat het van onszelf is, tenzij ze er naar vragen. Maar… het is ons echt niet aangewaaid, we hebben er samen hard voor gewerkt. En we zijn er heel dankbaar voor dat we het geluk hebben er, in goede gezondheid, ook nog eens heel erg van kunnen genieten!

Advertenties

20 gedachten over “Overwinteren (2)…

 1. dieneke55d

  Bij ons gaat het ook ongeveer zo……….maar dan op de boot. (Vind ik eigenlijk ook wel wat decadent,maar net als jullie hard voor gebuffeld).Enkel dat koken, klein puntje. Als ik naast je woonde,zaten we de hele dag op het balkon te beppen en te labtobben ha ha en de mannen ja constant onderweg en doende.Weet je …..ik kan er goed naar kijken,ook fijn.

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Nou Dieneke zou zomaar kunnen ;-).
   En inderdaad, ik had er in het begin moeite mee als ik Nico zo bezig zag, voelde me schuldig zelfs want dat was toch altijd mijn taak. Maar aldoende leer je het hè. Ik vind het ook prima zo!

   Like

 2. Frederique

  Wat een heerlijk leventje en een heerlijke man. Ik heb dat ook, alleen in Nederland. Mijn moeder overwinterde ook een tijdje. Nu heeft zij daar de leeftijd niet meer voor. Ik zou het niet kunnen. Ik heb te snel heimwee.

  Geniet maar van jullie leventje samen. Het is al zo kort.

  Liefs Frederique

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ja, jij hebt het ook getroffen hè. We zijn bofbipsen met die mannen van ons. We genieten hoor, pluk de dag hè, jij maakt het nu weer van zo dichtbij mee, ieders leventje kan zomaar ineens op zijn kop staan.

   Like

 3. Plato

  Het is jullie van harte gegund. Ik ben niet jaloers. Ik zou zelf niet zo lang in het buitenland willen wonen. Teveel Noordhollander he. Maar vind je dit fijn, dan is het prachtig dat het kan. Geniet er nog jaren van met elkaar.

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Dankjewel Plato. Ik had vroeger ook nooit gedacht dat ik dit zou kunnen. Als het aan Nico lag hadden we hier permanent gewoond, maar dat wilde ik absoluut niet. Ik houd teveel van Nederland en de seizoenen dat ik, zeker de eerste jaren, geregeld heen en weer vloog in de winter. Dat is nu minder maar als ik op 13 april terugvlieg is terugkeren naar GC voor mij ergens 2e week oktober vroeg genoeg hoor.Gelukkig heeft hij het in de zomer in Holland ook naar zijn zin en als het te lang achter elkaar regent koop ik een ticket voor hem zodat hij een paar weekjes het zonnetje op kan zoeken ;-).

   Like

 4. gewoonanneke

  Ja blijft inderdaad tussen twee werelden in leven. Maar als dit jullie keuze is waarom niet toch, geniet er gewoon van. Een weekje zo lijkt me ook wel wat maar dan gauw weer actie en wat gaan doen haha hoewel die zon……..heerlijk

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   In mijn verhaal lijkt het misschien alsof ik een saai leventje heb, maar dat is echt niet zo hoor. De gewone dagen zijn lekker rustig en daar geniet ik dan ook van. Jij bent een echte doener en dat heb ik helaas, door wat lichamelijke ongemakken, wel afgeleerd.

   Like

   1. gewoonanneke

    Nee hoor, geloof niet dat je een saai leventje heb daar zijn je verhalen niet naar ;). Ja gelukkig kan ik het allemaal qua gezondheid doen en daar ben ik blij om. Maar merk ook wel hoor nu ik veel meer thuis ben dat mijn tempo ook wel wat lager ligt dan daarvoor.

    Like

 5. minoesjka2

  Wat een ideale man heb jij toch zeg!! Al ……… ik zou het gaan missen om zelf te koken en mijn dingen in huis te doen ………
  En weet je, saaiheid in je leven kan o zo prettig zijn, geniet er nog maar lekker van!!

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ja, het is fijn dat hij zoveel doet. Maar ik kook ook nog zelf hoor, soep, prutjes, salades maken en de badkamer en keuken houd ik zelf bij en wassen en strijken natuurlijk. Helemaal niks zou ik ook niet willen hoor… Maar ik heb wel veel tijd om mijn eigen dingen te doen :-).

   Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ja Marja, dat begrijp ik goed. Wij zitten juist tussen onze 2 kinderen in te manoeuvreren… Als Nick met zijn gezin in Nederland was blijven wonen had het voor ons ook heel anders geweest. Ik denk moeilijker dan het soms is omdat we nu in de winter onze dochter missen…

   Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s