Een tovenaar met haar en handen…

Voor ik mijn “haarlogje” schreef had ik de beslissing al genomen dat ik mijn haar weer zou laten knippen, maar al die leuke, eerlijke reacties hebben daar nog eens extra toe bijgedragen.

Van mijn vriendin (Ingrid) had ik het telefoonnummer en adres gekregen van een Nederlandse kapper op Gran Canaria, hij woont in Tauro. Maar Han is geen gewone kapper… hij is een tovenaar met haar en handen kan ik jullie melden. Hij moet ook wel zijn vak verstaan want hij kan een aantal BNers tot zijn klanten rekenen en die gaan tenslotte niet met de eerste de beste in zee.

Han, Anna en ik Vanmorgen om 11.00 uur had ik een afspraak met hem gemaakt en Anna (een vriendin die ook op Gran Canaria overwintert) ging met me mee. Ze is niet snel tevreden en wist eigenlijk nog niet goed of ze iets zou laten doen. Dat zou ze pas beslissen nadat Han haar adviezen had gegeven. En ook ik ben best lastig dus we waren heel erg benieuwd met wat voor ideetjes deze haarkunstenaar zou komen.

We werden heel vriendelijk ontvangen door Han en zijn vriend Pieter. Ze hebben een huis met veel ruimte en zelfs een aparte plek waar Han zijn passie kan uitoefenen. Want dat zijn werk zijn passie is, dat is wel duidelijk.

We kregen eerst een kop koffie en hij begon allerlei vragen te stellen. Zo kwam hij te weten wat onze wensen waren, waar hij weer op in kon spelen. Al pratende had hij al snel een idee wat wij in ons hoofd hadden en hoe we ons koppie voor ons zagen als hij ermee klaar was. Zo bijzonder hoeveel tijd hij voor ons uittrok.

Toen ik eenmaal in de stoel zat en hij met zijn handen door mijn haar ging duwde hij het haar van mijn voorhoofd weg en ook nog eens de andere kant op. Dat was de eerste stap die ik zelf nooit geopperd zou hebben. Hij zag het helemaal voor zich, een grote lok die enigszins omhoog zou moeten staan en of ik het niet leuk zou vinden om daar een paar zwarte plukjes in te laten zetten, moest hartstikke leuk staan in mijn grijze haar. Hij prees het zo enthousiast aan dat ik er helemaal voor in was en zo gezegd zo gedaan.

Terwijl ik in de verf zat knipte hij een klein stukje van het haar van Anna af. Hij föhnde en toupeerde het en nadat hij wat wax door zijn handen had gewreven begon hij het haar met zijn handen te modelleren. Zoals de titel al zegt… hij is gewoon een tovenaar! Echt waar! Het kapsel was helemaal naar haar zin en dat is natuurlijk waar Han het voor doet! Klanten die tevreden en lachend naar huis gaan.

Toen werd de verf uit mijn haar gespoeld en was ik aan de beurt om het te laten kortwieken. Hij sneed het op zo’n aparte manier die ik nog nooit door een kapper had zien doen en om mijn opmerking “je doet het heel anders dan een echte kapper” lagen we met zijn drietjes dubbel! Want als er één een echte kapper is, is hij het natuurlijk wel.
Het is lang niet zo kort geworden als ik in mijn hoofd had, maar het model vind ik zo leuk! De lok met de donkere plukjes erin geeft een speels effect en ik weet zeker dat het mij gaat lukken het ook zo te krijgen.

Tussendoor hielden we ook af en toe pauze want op een bepaald moment zei Han dat zijn lippen gingen trillen… Huh, hoezo dat, gaat er iets niet goed of zo dacht ik…
Ach, hij had gewoon een nicotine shot nodig dus gingen we even buiten zitten zodat de rokers even een sigaretje op konden steken. Ik hield het maar bij een glaasje water.

Ook kregen we meteen wat tips voor onze make-up en wenkbrauwen waarbij hij de daad bij het woord voegde (hij is ook visagist) en we gingen als 2 herboren vrouwen de deur uit.

Toen we thuis kwamen waren ook de mannen erg te spreken over onze verandering en dat maakt het natuurlijk nog eens extra leuk! Zoals gezegd, we gingen als 2 blije en zeer tevreden klanten (pas om half 3) naar huis!

Han, ontzettend bedankt en tot de volgende keer!

Zie hieronder de ‘ervoor’ en ‘erna’ foto’s!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

17 gedachten over “Een tovenaar met haar en handen…

 1. Tooske.

  Toppie Trees
  Wat een verandering,en gaaf die zwarte lokken erin.
  Stiekem jou fotootjes opgeslagen lieverd.
  Stout hé,maar ik vind dit kapsel super,ook de visagiste,heel goed gedaan die Han.
  Liefs uit Holandia..Smuf mij.

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s