Feedly…

FeedlySinds een tijdje gebruik ik Feedly en Bloglovin om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten in de blogs van mensen waar ik graag bij lees.

Google Reader, deze reader gebruikte ik voorheen, was een superfijne uitvinding maar die is helaas ter ziele gegaan. Al mijn abonnementen van Google Reader kon ik importeren in Feedly en in Bloglovin, dat was dus heel makkelijk.

Voor alle zekerheid had ik voor veel blogs weer een e-mail abonnement genomen om meteen op de hoogte te zijn als er iets nieuws is gepubliceerd.

Mijn voorkeur gaat, nu ik eraan gewend ben, uit naar FEEDLY (ook een onderdeel van Google trouwens). Erg overzichtelijk en een prima vervanger door Google Reader.  Ook de e-mail abonnementen ga ik opzeggen, ik open Feedly en zie meteen wat er nieuw is geplaatst, dus dat scheelt me heel veel mailtjes.

Ben benieuwd wat mijn medewebbies gebruiken om op de hoogte te blijven…

Advertenties

21 gedachten over “Feedly…

 1. hannekelive

  ik krijg ook alles in de mailbox, met als gevolg dat ik nu een inbox van over de 100 mails heb: allemaal nog te lezen blogs.
  en omdat ik op dit moment niet veel tijd heb, gooi ik zo af en toe de postbus leeg.
  wie weet ga ik dit ook gebruiken.

  Like

 2. minoesjka2

  Ik ken dat programma niet eens .. ik ga ouderwets altijd even mijn rijtje af, of lees in wordpress wie er wat geschreven heeft en ga dan later de andere langs. Misschien wat ingewikkeld.

  Like

 3. platoonline

  Ik ga, zo gauw ik kan, altijd al mijn links af. Dan zie ik vanzelf of er iets geschreven is. Vaak ben ik dan achter maar ik volg zoveel mogelijk alle blogjes en reageer overal. Ik maak me er zeer zelden af met alleen een like omdat ik likes zonder reactie inhoudsloos vind. Feedreaders heb ik dus eigenlijk niet nodig.

  Wat me opvalt is hoeveel links eigenlijk grotendeels inactief zijn en niet of nauwelijks reageren. Omdat ik interactie tussen bloggers nu juist het leukste vind, gaan die links er op den duur uit, tenzij ik de persoon goed ken en weet waarom er niet geblogd wordt.

  Maar als ik ooit feedreaders ga installeren (moet ik nog wel even weten hoe dat moet want ik ben niet zo’n technische held) dan ga ik feedly gebruiken. Tenslotte hebben jij en anderen dat al goed bevonden.

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Zo deed ik het in het verleden ook voor ik Google Reader ontdekte. Er is inderdaad altijd wel een verloop in actieve bloggers. Soms reageer ik terug in het algemeen, als ik minder tijd heb. Maar ook ik vind die interactie erg leuk. Je merkt ook dat veel bloggers de reacties lezen die al zijn geplaatst, dat doe ik ook. En voor veel berichten vink ik de mogelijkheid aan om vervolgreacties te krijgen. Al met al kost het wel veel tijd, maar het is heel leuk. En soms las ik gewoon weer eens een pauze in…
   Feedly is een aanrader hoor! Meteen als je bent ingelogd zie je de nieuwe berichten en als je ze gelezen hebt afvinken als zodanig, echt makkelijk!

   Like

 4. Rianne

  Ik gebruik Bloglovin’ maar blijf het maar lastig vinden. Vroeger, toen ik nog bij blogpost zat, had ik zo’n fijne dynamische blogrol en was ik altijd op de hoogte van nieuwe blogs wanneer ik mijn eigen blog openden. Nu moet ik een apart ding openen.

  Ik ga eens kijken wat dat feedly is.

  Like

 5. dieneke

  Ik gebruik nog de leeslijst en het rijtje onder aan mijn blog en het rijtje bij stuurboord.Ik ga niet elke dag de hele buks af maar heb wel wat ‘vaste’blogs die ik vaak lees………..zoals bij jou b.v.

  De opdrachten waar ik zelf aan mee doe lees of luister ik altijd en reageer daar ook altijd.Soms lurk ik enkel en op mijn eigen blog reageer ik zelden.Eigenlijk blog ik momenteel zelf wat minder,beetje inspiratieloos………..tijd voor een pauze denk ik.

  Like

 6. barbara Kessels

  Bloglovemein en Feedlydedeedle, dit is mij allemaal te veel.
  Ben blij, dat ik eindelijk weet hoe Facebook, Skype, What’s app werken en de rest geloof ik wel.

  Like

 7. Marja

  Ik ben 3 feedreaders gaan testen, toen Google Reader aankondigde dat ze gingen stoppen.
  Netvibes, Feedly en Bloglovin’. Na een paar maanden besloot ik Feedly te houden en de andere twee te dumpen. Ik ben ook tevreden.
  Alleen als ik een tegenreactie wil zien, vul ik mijn e-mailadres in.

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s