Het nieuwe bed…

Geschreven voor de WE300, de schrijfuitdaging van Plato.
Het woord voor de maand oktober is “VERWENNEN” en mag niet in het stuk gebruikt worden. Zelf meedoen of andere inzendingen lezen klik HIER

Zingend poetste Ansje voor de laatste keer het grote huis. Zij en haar man Koert hadden er 25 jaar gewoond. De kinderen hadden er hun jeugd doorgebracht en ze waren heel gelukkig geweest. Wel was ze veel alleen geweest, maar dat werd nu anders, ze zouden samen van hun pensioen gaan genieten.

Het huis was verkocht! Binnen 3 maanden was het allemaal gelukt en ze hadden er een mooie prijs voor gekregen. Een levensfase werd afgesloten.

Ze hadden al een ander huis op het oog ook. Een prachtig appartement in een ander deel van het land. Hun kinderen waren volwassen en hadden hun eigen gezin. De verhuizing ging voorspoedig en het werd een paleisje. Een keuken met alles erop en eraan, een prachtige badkamer, een zonnige woonkamer, een logeerkamer en een ruime slaapkamer. Ze namen veel accessoires mee, aandenkens aan hun verre reizen, om het nieuwe huis mee in te richten. Wel kochten ze allemaal nieuwe meubels.

BoxspringNatuurlijk ook een nieuw bed, zo’n moderne grote boxspring met 2 meegestoffeerde matrassen en een tweepersoons topmatras. Nieuw beddengoed ook, want het oude paste niet. De slaapkamer leende zich uitstekend voor zo’n groot, prachtig pronkstuk.

In de beddenzaak kregen ze allerlei adviezen en probeerden een harde en een zachte matras uit. Andere pootjes? Misschien ook nog nieuwe kussens? Alles was mogelijk. Ze kozen de grootste maat matrassen, het werd 180 cm breed en 220 cm lang. Na weken wachten werd het bed geleverd, gemonteerd en het was helemaal naar hun zin.

Toen ze naar bed gingen en ieder op hun eigen kant gingen liggen voelden ze zich rijk, maar ook een beetje verloren. Het bed was zo groot en zij waren zo klein, slechts 1.55 en 1.70 lang. Ze voelden elkaar niet eens.

Dus… sliepen ze vanaf nacht één samen op één matras…

Advertenties

29 gedachten over “Het nieuwe bed…

 1. Dwarsbongel

  Als je maar de helft van dat brede bed gebruikt, kun je steeds wisselen en gaat het bed 2x zo lang mee! Maar als je z’n enorm matras moet keren, heb je er wel de hulpdiensten bij nodig, lijkt mij.

  Like

 2. Rebelse Huisvrouw

  Haha, grappig, dit onverwachte end! Ja, groter is niet altijd leuker of beter. Met huizen is dat ook zo. Bovendien krijg je er met een groter huis ook nog eens veel meer schoonmaakwerk bij wat niet perse een vooruitgang is 😀 Leuke WE!

  Like

 3. Melody

  ja zo’n groot bed heeft wel iets maar tegelijkertijd ook niets 😉
  Aanpassen dan maar aan de behoefte, dichter of verder weg bij/van elkaar.

  Leuke we, geen fictie volgens mij 😉

  Like

 4. platoonline

  Geweldig, kamperen in eigen bed. Maar ik lees hier boven dat het niet de werkelijkheid is. Da’s dan NOG leuker. Mij lijkt een bed van 1.60 x 2.00 nou net de mooiste maat. Ook als je alleen bent, wan dan kunnen er lekker veel strips en boeken aan de andere kant 🙂
  Leuke WE met een grappige afsluiter, Trees.

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Dankjewel Plato!
   Nou, het is niet ónze werkelijkheid zakmaarzeggen 😉
   Ons nieuwe bed wordt ook 1.60 x 2.00 net als ons vorige bed was, ook een prima maat!.

   Like

  1. Trees Berichtauteur

   Is het ook hoor, we hebben nu een leenbed dat groter is dan óns nieuwe bed wordt. Dat leenbed is ook zo groot en wij voelen elkaar ook niet (als we niet willen dan) 😉

   Like

 5. dieneke

  Vast een beetje autobiografisch aan de centimeters te zien, wij hebben al jaren ons eigen matras tja de schipper heeft liever een hard matras ik niet zo.En ja zelfde centimeters! ha

  Je bent weer lekker op stoom met bloggen,lekker zeker op je balkonnetje?

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Nee niet autobiografisch hoor, wij hebben een iets kleiner bed gekocht;-). En Nico is een stukje langer.
   Maar ik ben inderdaad weer heerlijk op dreef! Weer tijd genoeg hè en ja, ik zit lekker op het balkon ;-).

   Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s