Verdorie! En dat is nog heel netjes uitgedrukt…

Vrijdag is Nico weer vertrokken naar het warme eiland vanaf vliegveld Eindhoven. Hoewel we hier volop zon hebben gehad deze zomer zag hij na een paar maanden hard werken heel erg uit naar de rust en ons relaxte leventje daar.

Op dezelfde dag konden we de kastjes en het aanrechtblad om de keuken aan te vullen ophalen in Roosendaal.
Onze zwager Jan heeft een aanhanger achter zijn auto en zou ons daarmee helpen. Ons Pandaatje is dan wel een half vrachtwagentje maar dit was in totaal toch net teveel…
Dus we hebben eerst Nico weggebracht en zijn daarna doorgereden naar Roosendaal. Alle spullen waren keurig verpakt dus nadat alles was opgeladen vertrokken we om op weg naar huis ergens te gaan lunchen. Eind van de middag waren we terug in Zeist. Diana kwam ook rond die tijd aan dus gezellig met zijn drietjes nog even koffie gedronken.

We hadden een rustige avond en zijn lekker op tijd naar bed gegaan om nog een poosje te gaan lezen. We lagen hooguit 10 minuutjes in bed toen ik een enorme klap hoorde… Waar het vandaan kwam, geen idee, het leek wel een soort bommetje. Ook Diana had het natuurlijk gehoord maar we dachten dat het wel ergens buiten zou zijn. We hebben allebei heerlijk en lang geslapen.

Terwijl de koffie liep, nadat ik Binky even buiten had gelaten, liep ik de woonkamer in om de gordijnen en de rolgordijnen open te doen. En toen VERDORIE… Ik schrok me rot… er zat een gigantisch gat met een ster in het buitenste ruit van het grote woonkamerraam… 

Verdorie was dus niet het woord dat ik gebruikte toen ik het zag… in gedachten dan want ik houd niet van vloeken…

Gelukkig was het binnenruit niet kapot. Er moest echt een steen tegenaan zijn gegooid. Ik heb natuurlijk foto’s gemaakt en ook van een wel erg grote steen die in het grind lag en… er duidelijk niet tussen hoorde. Diana heeft de steen meteen in een plastic zakje ‘veilig gesteld’… ja ik kijk naar politieseries op TV dus ik weet hoe het hoort ;-). Er zal wel niets mee gedaan worden, maar ik heb dan toch mijn best gedaan.

Bellen met de politie, voor hetzelfde geld zijn er in de buurt nog meer ruiten ingegooid en dan gaan ze wel actie ondernemen. Aangifte doen via internet, dat moet natuurlijk wel anders doen ze helemaal niks en we hebben een aangifte nodig voor de verzekering. Bellen met de Woningbouwvereniging, daar kreeg ik weer een ander telefoonnummer van de meldkamer van Centraal Be.heer en die schakelde een glasbedrijf in. Om 10.00 kwam de glaszetter en heeft een tijdelijk stuk ruit over het gat heengeplakt. Het nieuwe raam komt later…

Wat een gedoe, net nu ik ook nog alleen thuis was, maar alles is op de rit en hopelijk kan het nog de komende week worden geregeld.

We wonen natuurlijk wel aan de rand van het centrum en er lopen in het weekend wel veel jongelui langs op weg naar de uitgaansgelegenheden. Maar goed… ik ben niet zo bang dat dit weer een keer gebeurt. Het is gelukkig geen gewoonte in de buurt want dat heb ik natuurlijk wel even nagevraagd.

Achteraf maar goed dat we het de avond ervoor niet hebben gezien anders had er weinig van slapen gekomen… Wordt vervolgd of niet…

Raam ingegooid

Advertenties

26 gedachten over “Verdorie! En dat is nog heel netjes uitgedrukt…

  1. Regenboogvlinder

   Helaas… maar als je weet wat die reorganisatie naar de landelijke politie allemaal teweeg heeft gebracht.. Ik heb een aantal vrienden die bij de politie werken, een heeft net een mooie regeling aangeboden gekregen, is blij er na zoveel jaar weg te zijn. Is toch jammer…

   Like

 1. Albert y Mara fotoblog

  Dit is echt schrikken Trees. Gelukkig heb je een huis van de woningbouwvereniging en hoef je het slechts één keer aan te geven. Dat onpersoonlijke gedoe met de politie lijkt ons veel erger. Sterkte.
  En wanneer ga jij Nico achterna en laat je je dochter Diana “even in de steek” ;-)?

  Like

 2. platoonline

  Dat is wel schrikken. Ik hoop dat je er nog iets van terughoort. Kreten als: we kunnen niet overal achteraan gaan, zijn niet van deze tijd. En als ze al eerder meldingen hebben gekregen weten ze misschien al om welke personen het gaat.

  Like

 3. Frederique

  Jetje, dat is schrikken. Echt vreselijk! Ik weet hoe je je voelt. Wij hadden er ook last van. Een paar keer zelfs. Gelukkig niet door het raam. Onze voordeur ging kapot.De politie doet niet veel, om niet te zeggen helemaal niets. Husband heeft zelf de jongen kunnen ‘grijpen’ die het deed. Een hartig woordje mee gesproken, ook met z’n ouders. Sinds die tijd is het rustig. Even afkloppen.

  Liefs Frederique

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ik herinner me inderdaad je berichtjes over die baldadige jeugd. Gelukkig maar dat het bij jullie niet meer is gebeurd.
   Ik heb ook nog niks gehoord van de politie hoor, had ik ook niet verwacht hoor en ik zal binnenkort wel een mailtje krijgen dat het dossier gesloten is. Ik hoop dat het hierbij blijft…

   Like

 4. Trees Berichtauteur

  @Allemaal…
  Bedankt voor jullie reacties! Deze week gaat het niet lukken maar het raam is voldoende ‘tijdelijk’ hersteld en het moet veilig genoeg zijn dat ik rustig weg kan gaan..
  @Marti… dankjewel voor het compliment, jaja, ik kijk de series dus ik weet hoe het hoort haha.
  Ik wacht nog steeds op bericht van de politie maar ik denk dat ze er niet veel mee zullen doen hè…
  Dankjewel!

  Like

 5. Marti

  Nou, eind goed al goed Trees. Zaak wordt/is weer hersteld en de dader krijgt levenslang ( als ze hem pakken). Ik denk wel dat ze hem pakken met zoveel voorbereidend technisch recherchewerk dat jullie al hebben verricht. Straks ook een fijn verblijf op jullie warme stekje!!!!

  Like

 6. minoesjka2

  Zo, dat is weer goed voorbeeld van vandalisme zeg!! Wel fijn trouwens ook om te weten dat er meer dan 1 steen nodig is om door jullie dubbelglas heen te komen, verhoogt toch je gevoel van veiligheid. Hoop dat je snel weer uitzicht hebt, zonder ster 🙂

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s