Betalen…

We betalen meer en meer met onze bankpas en in de regel gaat dat altijd wel goed.

Maar… heel soms gebeuren er vreemde dingen die in de eerste instantie niet te verklaren zijn,,,

Wij gingen een dag of 10 geleden een dagje naar Brabant en wel met 2 auto’s. In de eerste plaats om de Ford Capri APK te laten keuren en deze dan weer naar de winterstalling te brengen. Natuurlijk zijn we ook even naar het park geweest, een kopje koffie gedronken bij Hennie en Frits en we hebben lekker geluncht met onze voormalige buurvrouw Lies en haar dochter in de Natuurpoort.
En uiteraard kwamen we een aantal leuke mensen tegen waarmee we een gezellig babbeltje hebben gemaakt en het kastanjeboompje opgehaald.

Maar voorafgaand aan onze rit naar Brabant moesten we natuurlijk wel tanken zodat de auto’s genoeg brandstof hadden. Bij het dichtstbijzijnde tankstation waar je per pomp een bankpas kunt invoeren om te betalen zetten we onze auto’s neer.

Nico was het eerst… hij tankte bij pomp 3. Daarna voerde ik mijn bankpas in bij pomp 1, maar helaas gebeurde er niets.
Nico riep opeens… “Hé hij stopt er opeens mee, wat is dat nou”.
Mijn pomp deed nog steeds niks maar produceerde een bonnetje met € 5,43 erop. Ik dacht, dat is lekker, er zit nog geen druppel benzine in en ik krijg een bonnetje waar ik niet om gevraagd heb, is vast van de vorige klant.
Inmiddels had ik mijn pas er weer uit gehaald en Nico deed, zonder dat ik daar erg in had, een nieuwe poging. Toen ik het ook weer probeerde werd zijn tanksessie weer geblokkeerd, dat stond ook op het display. Weer kwam er een bonnetje uit mijn pomp, t.w.v. € 9,16, maar er stond pomp 3 op. We snapten er helemaal niks van…
Omdat het een onbemand pompstation was konden we ook niet gaan vragen wat er aan de hand kon zijn.
Nico had genoeg benzine vond hij, de auto ging toch de stalling is en er was genoeg om daar te komen. Ik probeerde het nogmaals en tankte mijn tank vol, € 27,28 stond er op het bonnetje dat eruit kwam, dat had ik voor alle zekerheid maar gevraagd.
In de auto keek ik nog even naar de bonnetjes, toch raar dacht ik, waarom komen er nou bonnetjes met ‘pomp 3’ erop uit ‘pomp 1’ en stopte ze in mijn tas.

Eenmaal bij het APK station ging ik ze vergelijken… en wat zag ik? Op alle 3 de bonnetjes stond hetzelfde ‘maestro’ nummer. En toen viel het kwartje… Je kunt niet ‘zeg maar dezelfde pas’ gebruiken op hetzelfde tijdstip, al zijn het er eigenlijk 2, de gegevens zijn gelijk en dan vooral omdat het om dezelfde ‘ontvanger’, in dit geval het tankstation, ging. 

We hebben er nog met een paar mensen over gesproken en achteraf was dat ook wel logisch. Raadsel opgelost…
Ben benieuwd wie ook ooit zoiets heeft meegemaakt of erover gehoord heeft.

???????????????????????????????

Advertenties

15 gedachten over “Betalen…

 1. Rianne

  Nope. Nooit meegemaakt. Maar ik heb al zo lang een eigen rekening en geen of rekening dat het ook eigenlijk niet mogelijk is dat ik dit zou meemaken.

  Like

 2. Elly

  Hoi Trees,
  Dit hebben wij nog nooit meegemaakt, maar wel iets anders raars, Cas ging een keer motorrijden, en ging weg, even daarna moest ik even iets overschrijven, en zie op dat moment dat er 150 euro is afgeschreven bij de benzinepomp, ik in paniek Cas gebeld, ja die had zojuist getankt voor wel 21 euro, het verhaal verteld, hij onder tussen andere mensen gewaarschuwd om daar niet te tanken omdat er mogelijk gerommeld zou zijn met de pomp. Ik daarna de Postbank gebeld en het verhaal, kreeg daar doodleuk de mededeling dat dit altijd gebeurde, een soort garantie naar de pomphouder….alleen men merkt er nooit wat van, doordat ik toevallig aan het internetbankieren zat terwijl Cas die transactie deed, zag ik het, een half uurtje later stond het er weer netjes op.
  Achteraf denk ik……..3 kwartier rente over 150 euro bij DUIZENDEN mensen tegelijk…..tsjing kassa voor de Esso, niet echt eerlijk dus, ze doen het maar gewoon!!!!!.

  Like

 3. dieneke55

  Je bent toch niet geskimd zijn? Mijn zwager had dat een keer bij de pomp hij had het geluk dat hij de verkeerde pincode invoerde.Zou toch eens informeren bij de bank.

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Nee hoor Dieneke, het is echt niks ernstigs.We kunnen rustig 2 betalingen doen op hetzelfde tijdstip, als het maar in verschillende winkels is, dit was gewoon ‘dezelfde winkel’ 😉

   Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s