Ziest…

Al een aantal jaren hadden wij het plan om op een bepaald moment ons chalet op Landgoed Nederheide te verkopen en dan een woning te gaan huren, wat inmiddels verwezenlijkt is, dichterbij Diana uiteraard, maar wel in een mooie omgeving.

Omdat we al sinds 2000 ingeschreven stonden bij Woningnet Regio Utrecht hadden we heel wat keus. De Utrechtse Heuvelrug leek ons een prima omgeving en ook enkele gemeenten in de buurt. Ik had een tante die als kloosterzuster in Driebergen heeft gewoond, waar we met de hele familie 2 x per jaar op bezoek gingen. Mede daardoor trok die omgeving vooral mij wel, bosrijk en rustiger als in het westen van het land. Behoorlijk centraal ten opzichte van de rest van het land dus… in die buurt zouden we wel willen wonen.

Vaak spraken we over onze eventuele toekomstige nieuwe woonplaats. Dat kon Driebergen worden, Doorn, Leersum, Wijk bij Duurstede, Zeist, Bunnik, De Bilt. De ene plaats iets dichter bij Diana dan de andere en in een prachtige omgeving, erg belangrijk voor Nico om te kunnen fietsen.

Ooit versprak Nico zich… en zei Dreibergen in plaats van Driebergen. Als grapje maakten we van Wijk bij Duurstede toen Wiek bij Duurstede en van Zeist maakten we Ziest. En dat bleef eigenlijk een soort familiegrapje.

Toen we dus in Zeist onze woning huurden spraken we alleen nog maar over “Ziest”. Onze buren in Brabant dachten eigenlijk dat het een soort dialect was dat in Zeist en omstreken werd gesproken. Zoals ook in Brabant veel plaatsnamen in de volksmond veranderd zijn. Milheeze bijvoorbeeld, waar wij op het park woonden, werd Millus genoemd. En Liessel wordt in een bepaalde streek verbasterd naar Leissel.

Tijdens onze gezellige afscheidsborrel werden we door de buren verrast met een envelopje met inhoud, een leuke kaart en een cadeautje in de vorm van een vogelhuisje/broedhokje met daarop de naam ‘Ziest’. Het is intussen gevernist en hangt aan de blokhut. Of dit plekje goed is moeten we nog maar zien, misschien is het wel te druk voor de vogeltjes naast de deur, maar voorlopig hangt het er leuk en denken we daardoor nog vaak aan onze buren in Brabant terug.

Lieve buurtjes, nogmaals dank, we zijn er erg blij mee!

Advertenties

13 gedachten over “Ziest…

 1. gewoonanneke

  O wat leuk heel veel geluk in Ziest. Wij hadden ooit zoiets toen we een keer pech kregen met de boot in Streefkerk. Onze zoon vond dat blijkbaar zo bijzonder en had de naam niet zo goed verstaan dus vertelde hij tegen iedereen dat de boot kapot ging in Zweefkerk. Nog steeds noemen wij het Zweefkerk omdat we dat zo grappig vonden.

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Deze foto’s zijn nog bij ons oude huis gemaakt. En de blokhut staat zo’n beetje middenachter in de tuin, dat klopt.
   Foto’s van binnen volgen nog wel een keer :-).

   Like

 2. roadlaura1969

  Weet je Trees wat het mooie is dat de plannen allemaal zijn uitgekomen …..dat is prachtig om te lezen 😀

  En ja met het verbasteren van namen ontstaan leuke situaties of dingen 😉

  Mooi vogelhuisje, die voelen zich beslist thuis in Ziest 😉

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s