Vogeltje…

Er waren in Kreta ook heel veel schattige vogeltjes rondom het huis.

Vraag me niet wat voor soort want daar ben ik niet zo goed in. Er waren mussen maar ook erg mooie gekleurde vogeltjes.

Ze vlogen soms heel laag over het zwembad en badderden dan daarin (helaas geen foto, dat ging veel te snel). Dan vlogen ze omhoog naar een elektriciteitskabel en gingen zich daarop zitten wassen, zo schattig.

Maar een van de vogeltjes was kennelijk een keer even de weg kwijt, vloog naar binnen door een open raam en kwam via de eettafel (zagen we aan de poepjes) met een klap op de grond terecht. Helemaal dizzy was hij en hij poepte dat het een lieve lust was, van de schrik natuurlijk. Even dacht ik dat hij met zijn zielige bekje open aan zijn laatste stuiptrekkingen bezig was, maar toen ik hem buiten zette bleef hij op zijn pootjes staan. We een beetje waggelig maar toch…

Ik kon hem zelfs aaien, heel zacht! Toen ik een schaaltje water neerzette was hij kennelijk genoeg bijgekomen en zonder iets te drinken vloog hij opeens weg en landde op de hangmat. Gelukkig was hij weer helemaal de oude!

 

Advertenties

16 gedachten over “Vogeltje…

 1. roadlaura1969

  Ja een pimpelmeesje, inderdaad Trees als ze een smak maken kun je ze zachtjes vasthouden en aaien en ze zijn zo zacht dat je denkt waar halen ze de kracht vandaan om tegen wind en weer in te vliegen.

  Mooi de foto’s en vooral omdat het een goede afloop had 😀
  Liefs Laura

  Like

 2. Mirjam Kakelbont

  Wees dan maar blij dat je niet op vakantie in Malta geweest bent. Daar is de nationale volkssport vogeltjes vangen. Alles is daarbij geoorloofd ;-( De pimpelmees is gelukkig weer snel hersteld. Wel bijzonder dat je ‘m bijna kon aanraken.

  Like

 3. isis45

  Gelukkig geen ernstige schade bij het vogeltje. Wij hebben ooit eens in heen hotel gezeten waar de eenden in het zwembad zwommen. Je begrijpt dat ik het niet zo fris vond om daarin te gaan zwemmen.

  Like

 4. Marja

  Wat een schatje. Is dat geen pimpelmeesje? Hier vloog dit voorjaar ook zomaar een jong musje binnen. Het duurde even voordat ik hem weer richting schuifpui had gedirigeerd. En ja ….. poepjes te over!

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Uit de andere reacties merk ik dat het inderdaad een pimpelmeesje moet zijn. We hebben ooit een keer een eend binnen gehad toen we nog op de ark woonden, mijn dochter was toen alleen, de hele kamer zat toen onder de flatsen… ze heeft een buurman geroepen om de eend eruit te bonjouren.

   Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s