Vervolg verhuizing…

Toen we op maandag 5 augustus eenmaal ons chalet hadden overgedragen gingen we ‘naar huis’ in Zeist.

Het voelde meteen al goed en we zijn vanaf de dinsdag erna weer hard aan de slag gegaan. De rolgordijnen waren allemaal al opgehangen dus onze privacy was in orde, Wel waren we met van alles en nog wat bezig, ik was verder aan het uitpakken en Ko was druk in de schuur. Volgens plan kwam ’s middags Frans langs, hij was heel erg benieuwd, samen met Jan en Wim (die was al eerder geweest want hij woont zelf in Zeist). We kregen een mooie witte orchidee, die natuurlijk een mooi plekje kreeg. Ze hebben het huis bewonderd en vonden het ook erg leuk. Het heeft ook echt wat, zo’n oud huis. We hebben gezellig even wat gedronken buiten, toen was het al mooi weer, en lekker even bijgekletst.

Van alles watOp woensdag kwam de glaszetter om de raampjes beneden in 2 deuren te vervangeneigenlijk wilde Nico dat hij het buiten kon doen, maar het regende. Toch een oplossing gevonden, gewoon onder een boom gaan staan voor het huis ;-). Ook de monteur van Tel.fort kwam het internet, de TV en de telefoon aansluiten, lekker weer online!!! De rest van de week hebben we besteed aan spullen kopen voor de carport voor de Capri, waar Nico ook meteen aan begon en ons huisje verder inrichten. De carport stond ook heel snel, daarna heeft hij alles netjes in de bruine beits gezet en zo is het een mooi geheel.

Op zaterdag kwam de schilder de laatste 2 deuren schilderen. Ook Diana kwam en ze bleef voor het eerst slapen. Voorlopig nog even op het luchtbed want wij hadden het logeerbed in gebruik.
’s Middags kwam mijn neef Wim langs en onze lieve vriendin Adrie met zoon Patrick. Vrienden en familie zijn erg benieuwd en natuurlijk is iedereen van harte welkom.

???????‘s Zondags gingen we met zijn drietjes naar Utrecht en hebben we een nieuw bed (boxspring) gekocht, met een supergoede topdekmatras. We moeten er ons verdere leven mee kunnen doen volgens de verkoopster. En aangezien we maar de helft van het jaar gebruik maken van het bed geloven we daar ook in. En we hebben ook meteen een loungeset en een eetsetje voor buiten aangeschaft. De tuinmeubels waren met 25% korting dus dat scheelde heel veel. Altijd zo leuk al die kortingen, wat dat betreft zitten we nu in een goede tijd :-).

Op donderdag hebben we met de Capri een lekker ritje gemaakt naar Uddel, waar we en blokhut hebben gekocht om alle tuinspullen in op te kunnen bergen in de winter. En het staat nog leuk ook, De tuin is groot genoeg. Een mooie luifel eraan, het oude schoolbankje dat we al heel lang hebben moet nog worden geverfd en krijgt dan een mooi plekje ervoor.

BlokhutOp vrijdag heeft Nico hout gehaald voor de schutting achter en boomschorsmatten voor de rechterkant waar dan ook hedera tegenaan kan groeien en dat meteen afgehandeld, dus alles is nu dicht. Ik ben naar Intr.atuin geweest in Utrecht (15 minuten bij ons vandaan, echt niet te geloven hoe dichtbij alles is) waar ik 2 parasols van 3 meter doorsnede heb gekocht en 2 verrijdbare voeten. Ook weer heerlijk afgeprijsd, de parasols zelfs 60%!

We zijn op meubels uitgeweest en op vinyl voor de keuken en goed geslaagd, ik zit al aan een heerlijk en mooi bureau (daarover later). Inmiddels is de wasmachine verplaatst van keuken naar het kleine kamertje, dat we onze waskamer noemen. De wasmanden, droger, strijkplank enz. staan daar ook. Echt prima opgelost. Nico zijn zusters en zwager kwamen op bezoek en dat was ook heel gezellig en het vinyl in de keuken is gelegd, dat ziet er al meteen heel fris uit.

Zo wordt het huis langzaamaan een thuis. Wel hebben we onze plannen en wensen iets bijgesteld.  De keukenverbouwing gaat niet door, we krijgen maar geen antwoord van de aannemer (hoezo het gaat slecht in de bouw?), Na 2.5 week gebeld waar de offerte blijft, er bleek een communicatiestoornis te zijn, de persoon die de offerte moest maken had niets doorgekregen. Ik werd teruggebeld, weer iemand anders, en hij beloofde de week erna de prijzen te laten weten. Het is morgen alweer 3 weken later en we hebben nog niks gehoord. Dus… hebben we, eigenlijk het afgelopen weekend al, een beslissing genomen, mede omdat de doorbraak waarschijnlijk heel veel geld zou gaan kosten, om de keuken anders in te richten. Met dezelfde keukenkastjes t/o het bestaande aanrecht met hetzelfde aanrechtblad erop en greepjes, een vrijstaande grote koelkast, een vaatwasser en een nieuwe kookplaat, die ik samen met Diana afgelopen weekend heb gekocht, wordt ons keukentje ook heel compleet met voldoende bergruimte en voorzieningen.

VloerDeze week waren er weer andere dingen te doen. Er werd een leenbed bezorgd want we moeten op het bed wel 14 weken wachten. Verder zijn op dinsdag de koelkast, vaatwasser en blokhut bezorgd. Dat kwam heel goed uit want vanaf gisteren kon Nico niet veel in huis doen want de vloerenschuurder is woensdag begonnen, dus de dag daarvoor hebben we de woonkamer weer helemaal leeg moeten halen. Vandaag wordt de vloer nog 1x geschuurd en daarna gepolijst en alvast 1x gelakt. Morgen nog 2x lakken en dan kunnen we er zondag weer op lopen.

En… die blokhut? Ja, die staat natuurlijk al. Het onderstel/frame was dinsdag al af, dus hij was goed voorbereid en kon toen alles uitgepakt en gesorteerd was meteen beginnen. Hij legt nu de laatste hand aan het dak :-), Morgen de vloer erin en dan kan hij al in gebruik genomen worden.

Alles loopt dus voorspoedig, we vinden dat we al heel erg ver zijn in de 4 weken dat we hier nu wonen, omdat er toch wel het een en ander gebeuren moest. Natuurlijk kom ik nog terug op het een en ander, maar voor nu is de update aardig compleet…

Advertenties

7 gedachten over “Vervolg verhuizing…

 1. cornma

  Grappig, jullie hebben net een chalet verkocht en wij hebben er net een gekocht.
  Wat fijn dat de hele verhuizing redelijk naar wens is verlopen. Nu kun je heerlijk genieten van je nieuwe omgeving.

  Like

 2. minoesjka2

  Wat leuk om zo’n verslag te lezen. Gelijk denk ik : o, ja, daarom wil ik dus niet verhuizen, ……. wat een werk allemaal!! Maar, jullie hebben daar een paleisje voor terug volgens mij 🙂

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s