We hebben een huis…

Toen de verkoop van ons chalet eenmaal een feit was gingen we serieus op zoek naar een huurwoning in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug! 

En… we hebben geluk, de eerste woning waarop we reageerden omdat die we echt graag wilden hebben om te huren is vanaf maandag 15 juli ons nieuwe huis! We stonden op nummer 1 van de 88 gegadigden, kennelijk een gewild huis.

Het huis staat in Zeist, een gemeente ten oosten van Utrecht en tegen de Utrechtse Heuvelrug aan. Een mooie omgeving om te fietsen en te wandelen. Het centrum is vlakbij, zelfs op loopafstand, maar daar merk je weinig van.

Het is een recent gerenoveerde kleine 2-onder-1 kap woning. Het huis staat op een T-splitsing van 2 straten in het Zomerkwartier en is gebouwd in de jaren 20 van de vorige eeuw. Van alles is er aangepakt, een nieuw dak met isolatie en ook muurisolatie, de elektriciteit, beneden en boven een nieuw toilet, nieuwe dakkapellen, nieuwe keuken in antracietgrijs die we nog verder willen uitbreiden en openbreken naar de woonkamer. Er zijn 3 slaapkamers (2 grote en een kleine) en een kleine badkamer. Overal ouderwetse deuren met 4 glazen raampjes in elk en veel inbouwkasten. Een kleine vliering en zelfs een kelder van ongeveer 20 m2. Er moet het een en ander geschilderd en gesausd worden maar dat laten we doen, dat is als alles lukt klaar voor we erin trekken.

Er is een grote oprit waar Nico heel blij mee is want nu kan zijn Ford Capri op eigen terrein staan evenals mijn karretje.
Als de zon schijnt hebben we hem de hele dag in de tuin. Hij komt op aan de achterkant en verplaatst zich naar de voorkant.

Een schuurtje met daarachter een overkapping waar de fietsen kunnen staan.
We laten de tuin, die in een punt loopt, egaliseren en gebruiksvriendelijk aanleggen. Een schutting met een deur zodat we privacy hebben vanaf de straat. Een niet te groot terras, veel grind en vaste planten. Maar dat gaan we allemaal eens rustig bedenken…

We zijn heel blij dat we niet eerst een tussenoplossing nodig hebben en als het verkeer mee zit rijden we in 33 minuten naar Diana en zij dus ook naar ons en dat is ook wel heel erg fijn!

Nog een paar weekjes…!

A = ons nieuwe huisje!

Zeist

29 gedachten over “We hebben een huis…

  1. Gefelciteerd Trees, afgelopen 30 april hebben we gestaan op een Braderie in Zeist, hele leuke en gezellige mensen. Heel veel geluk in jullie nieuwe woning.

    Like

  2. Hey Teresa ,
    Wat een groot nieuws,fijn dat jullie een nieuwe plek hebben gevonden,en ook nog eens in de buurt,heerlijk kunnen we een keertje afspreken,succes met het inpakken,en je weet het,als je hulp nodig heb:-) liefs ,Emma

    Like

  3. Wat leest mijn lodderig oog….Zeist,tja een prachtig plekkie,en de Utrechtse heuvelrug is inderdaad super.
    Fanny en ik zijn daar met onze fietstochten door gefietst,en eerlijk,het is er allemachtig prachtig.
    Daarbij dicht in de buurt van Diana,dat zal Binky ook geweldig vinden.
    Dus al bij al,gefeliciteerd met jullie nieuw onderkomen en mocht misschien de vlaai er niet zo lekker zijn Trees,nou dan staat die tante uit Limburg met de vlaai zo bij je op de stoep :-)) !!
    Dikke kus voor jullie samen,Tooske,en Rover.

    Like

  4. Oh die buurt ken ik wel…ik kom oorspronkelijk uit Driebergen…dus niet vreemd.
    Gaaf wonen daar hoor!!
    Daar gaan jullie het vast heel fijn hebben…veel geluk saampjes.

    liefs Carla.

    Like

  5. Ooh ik ben super blij voor jullie en Zeist… een leukere plaats hadden jullie niet kunnen kiezen!! Heerlijk samen te voet richting centrum moeder, leuk! En Maria kan voor jou wat boodschapjes doen als ze weer komt logeren ;-). Dikke kus Diana.

    Like

  6. Gefeliciteerd hoor!! Wat een lekker idee hé, om toch weer een eigen plekkie te hebben.
    Hoop dat jullie er een heleboel gelukkige jaren kunnen gaan beleven. In mijn ogen is een huis net een jas, een comfortabel omhulsel, waar je je warm en veilig kunt voelen. Hoop dat dit huis voor jullie zo gaat voelen.

    Like

  7. Van harte proficiat….!!
    Wat fijn dat je zo snel een huis hebt kunnen regelen en nog naar je zin ook.
    Dat is boffen.
    Succes met de verhuis.
    Alle geluk daar op jullie nieuwe stekje.

    Like

  8. Nogmaals gefeliciteerd,de Utrechtse heuvelrug nog niet zo lang geleden gewandeld prachtige omgeving,ben zoooo blij voor jullie dat het gelukt is,ik kan s’avonds nog eens even een bakkie komen doen!!!,een dikke xxxx

    Like

  9. Nogmaals gefeliciteerd, inderdaad het is een leuk huis in een prettige omgeving in Zeist.
    Oud bewoner van Zeist,
    Frans Delmee

    Like

Reacties... heel graag natuurlijk!