Update en pauze…

Eerste de UPDATE!

Vrijdagmiddag haalde ik Nico en Maria op Eindhoven Airport op.

Ze werd keurig door een stewardess in een rolstoel naar buiten gebracht. Wat een service! Zo fijn haar weer bij ons te hebben. Eenmaal in de auto was ze steeds foto’s aan het maken met haar Nintendo. Ze herkende heel veel locaties en straten en wegen waar we doorheen reden.

Eenmaal thuis was het eerste wat ze zei “Oh lekker thuis” en dat was weer heel erg leuk om te horen. Toen wilde ze natuurlijk naar haar kastanjeboom kijken die ze in 2006 had geplant. Hij is nu al een heel stuk groter dan zij.

Ze dook daarna meteen op mijn plekkie aan tafel achter mijn laptop en ook de I-Pad was meteen in trek. Zelf heeft ze ook een tablet dus we hebben ons netwerk geactiveerd en zo was ze dus met 3 apparaten achter elkaar bezig.

De strakke kous om haar voet moest eraf, maar dat was zo’n klus, het lukte niet dus uiteindelijk hebben we hem doorgeknipt en heb ik de volgende dag een rekverband gekocht. Ze heeft wel 20 minuten onder de douche gezeten en genoten natuurlijk. Thuis hebben ze een boiler en mag ze maar 5 minuten douchen of zo en tussendoor, met inzepen, haren wassen en creme-spoeling erin doen, de kraan uitdoen.

Ze heeft heerlijk geslapen en op zaterdag kwam Diana en natuurlijk was het heel gezellig. Omdat ze veel minder mobiel is dan we dachten heb ik op aanraden van Nico op zaterdagavond een oproepje op De Stippel gezet of er iemand op het park misschien een inklapbare rolstoel te leen had voor 3 weken. En zowaar belde vanmorgen de eigenaar van het park op en vertelde dat hij er een had staan en die heeft hij in de loop van de ochtend gebracht. Ze kan nu zelf buiten rondrijden en het is fijn dat we haar nu ook mee kunnen nemen.

Op zondag deden we ook heel rustig aan, het was heerlijk weer en we konden lekker buiten zitten. Diana en Maria hebben een paar spelletjes gespeeld en daarna ging Maria weer naar binnen. Ach, ze heeft vakantie dus we maken ons maar niet zo druk. Ze slaapt goed, eet goed (haar eigen menu zegt ze…) en verveelt zich geen moment.

Nico begon meteen vrijdagmiddag al meteen in de tuin en is intussen al bijna rond. De straat geveegd, onkruid verwijderd uit het grind en met de hogedrukspuit zoveel mogelijk onkruid etc verwijderd uit de straat en daarna het chalet schoongespoten. Het geeft een onzettendee troep maar dan is het ook wel meteen klaar en netjes. Daarna het grind gestofzuigd, het begint er alweer prima uit te zien. De goten schoongemaakt en nieuw zand over de stenen gestrooid zodat de voegen weer opgevuld zijn.

Vandaag hebben we de Ford Capri opgehaald en ze mocht met Opa mee terug rijden en voorin zitten. ’s Middags hebben we een stukje over het park gewandeld, ze zat riant in de rolstoel. Morgen is de planning om naar de Natuurpoort Nederheide te wandelen om te kijken of ze vlakbij het binnenzwembad kan komen met de rolstoel. Dan gaan we lekker even zwemmen. En natuurlijk moet ze ook het strandbad kunnen zien en het grasveld.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Voor woensdag heb ik kaarten gereserveerd รฉn een rolstoel bij CORPUS EXPERIENCE in Oegstgeest. We maken dan een reis van bijna een uur door het menselijk lichaam. Daarna kunnen we nog een 3-D film bekijken en allerlei testen en spellen doen. We hebben de rondleiding om 12.00 uur dus moeten we vroeg weg want het is een heel eind rijden.

Later meer!

PauzeknopDan nu de PAUZE…
Omdat Maria veel mijn laptop gebruikt, wat ik haar van harte gun, neem ik een beetje pauze voor wat betreft het lezen bij andere bloggers. Ik kom er gewoon niet aan toe omdat onze tijd nu ook heel anders wordt ingevuld.

Wel zal ik zelf logjes blijven maken om mijn lezers op de hoogte te houden van ons doen en laten met Maria. Tot later dus!

Advertenties

13 gedachten over “Update en pauze…

 1. Trees Berichtauteur

  Dank allemaal voor jullie reacties! Haar 2 weekjes alleen zijn alweer bijna voorbij, morgen komen haar papa en zusje! Met het beentje gaat het best goed, maar ze durft er gewoon nog niet op te gaan staan, mooi klusje voor haar papa om dat voor elkaar te krijgen!

  Like

 2. ingridholanda

  Geniet maar lekker van jullie kleindochter en van het mooie weer (voor zolang het duurt in NL!). Nu de boel weer schoon is, kunnen jullie gezellig met z’n allen leuke dingen doen. Maar mocht Nico nog tijd over hebben……. In Oisterwijk zou een hogedrukspuit ook wonderen doen ๐Ÿ˜‰

  Like

 3. Truus

  Heerlijk, drie hele weken met jullie kleindochter. Maar wat zullen ze omvliegen!
  Alles ziet er weer spic en span uit en wat gezellig dat Binky een oogje in het zeil houdt tijdens het spelletje. ๐Ÿ™‚

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s