Een heerlijke week…

Tot nu toe heb ik het prima naar mijn zin in Holland! En dat zal ook wel zo blijven, Diana blijft sowieso nog tot zondagavond, dus we genieten!

Vorige week wat ziekenhuisbezoekjes afgelegd, in allebei mijn klutsknietjes een injectie (auwwww wat pijnlijk) gekregen, die moeten weer een paar maandjes de pijn tegengaan. Het jaarlijkse laboratoriumonderzoek voor allerlei functies en 2 klein stukjes huid weg laten halen dat moest worden onderzocht. Gisterenochtend de uitslag gekregen, de plekjes zijn toch huidkanker plekjes maar oppervlakkig en goed te behandelen, alleen ben ik er al met al wel een week of 7 zoet mee. Ik begin er pas mee als we half juni weer terug zijn want anders kan ik dus niet zwemmen en dat is op Gran Canaria nu wel heel erg lekker.

TerrasVrijdagavond kwam Diana weer, heerlijk ook voor Binky, die dol op haar is.
Zaterdag heeft ze alle ingepakte en afgedekte spullen op het terras uitgepakt. Normaal doet Nico dat natuurlijk maar die blijft dit keer nog even wat langer op Gran Canaria. Het was prachtig weer en aan het eind van de middag stonden de grote stoelen weer buiten, was het tafeltje in elkaar gezet, stond de loungeset weer op zijn plek, was de parasol van zijn winterjas ontdaan en het hele terras geveegd.
Ondertussen heb ik boodschapjes gedaan en geholpen met het dekzeil en de kleine dingen die ik mocht doen. Diana is heel zorgzaam en vond dat ik alles aan haar moest overlaten. Maar… ik heb natuurlijk wel lekker gekookt en we hebben heerlijk gegeten.
Op zondag hebben we een kilometer of 18 gefietst. Heen en terug naar de Palingkwekerij Rijpelaal in Helmond. Daar werd een open dag gehouden en het was me een drukte. Heel interessant, als je eens wilt kijken hoe het kweken en de verwerking gaat klik HIER.
Onderweg hebben we een tussenstop gemaakt bij de bijenhoudersvereniging De Klaverbloem in Bakel waar Frans (mijn Stippelmaatje) lid van is. Hij heeft ons het een en ander laten zien en verteld over de Carnica bijen.
Op maandag heeft Diana het hele huis heel grondig gestofzuigd, heerlijk! Verder hebben we lekker rustig aan gedaan, ’s middags Jan en Ans, onze overburen, op de koffie gehad, die zijn dinsdag op vakantie gegaan.  ’s Avonds zijn we naar de bioscoop geweest en hebben de film “DAGLICHT” gezien. Diana en ik hebben allebei het boek van Marion Pauw gelezen en oh wat is het anders. Het begin klopt aardig maar er is heel veel herschreven en het eind is ook heel anders uitgepakt in de film. Maar hij was wel heel erg spannend, dus zeker de moeite waard.
Op dinsdag hebben we boodschappen gedaan voor mijn verjaardag en ’s middags hebben we nog in de tuin kunnen zitten. Aan het eind van de middag kwam Frans langs met zijn vriend. Ze konden niet op mijn verjaardag komen omdat ze een dagje naar Amsterdam zouden gaan. ’s Avonds heeft Diana 2 cakes gebakken, de keuken leek wel een slagveld ;-). Maar dat was bij mij ook altijd zo en ze heeft alles keurig opgeruimd en zelfs de stofzuiger er maar weer bij gepakt.

VerjaardagWoensdag, was ik dus jarig! Ik heb heel veel kaarten, smsjes, facebook- en weblogfelicitaties, telefoontjes, bloemen en cadeaus gekregen. Van Diana kreeg ik een echt Seiko horloge. Precies mijn smaak! Niet te groot en in 2 kleuren, het past perfect en ik ben er heel erg blij mee. Natuurlijk heeft ook Nico gebeld en in het Spaans voor me gezongen. Ook heb ik een pianoconcert gekregen van André en Milan en de rest van de familie zongen door de telefoon!
Ardy en Kees zijn geweest met Lien hun kleindochter en Spiky hun nieuwe aanwinst, een wildkleurige, langhaar chihuahua. Oh wat is hij nog klein maar zo schattig en mooi.
Anna, mijn overwinter-vriendin, kwam met de trein vanuit Noord-Holland en ging pas ’s avonds terug naar huis. Verder zijn er wat gezellige buren van het park langs geweest.

Ik ben verwend, het was een heerlijke dag. Bij deze wil ik iedereen heel erg hartelijk bedanken!

We hebben tot 14.30 uur buiten kunnen zitten, daarna ging het regenen en verhuisden we naar binnen.  ’s Avonds natuurlijk geskypt met Nick en zijn gezin. Arme Maria met haar gebroken been heeft nu een rolstoel waar ze in wordt vervoerd. Ze heeft geoefend met krukken maar is bijna gevallen en nu is ze er een beetje bang van en durft ze dus niet meer. Maar de rolstoel is een goed idee en gaat mee naar school.

Gisteren, donderdag, hebben we heel rustig aan gedaan en lekker uitgerust na die drukke dag. Ik ben even gaan zwemmen in de Natuurpoort en verder hebben we tot 17.00 uur in de tuin kunnen zitten. Heerlijk! We hebben voor de komende dagen nog leuke plannen maar dat komt later! We hebben het samen heel gezellig, ik kook elke dag en we zijn heel gezond bezig. De tijd gaat snel dus we gebruiken hem wel… wordt vervolgd!

Advertenties

24 gedachten over “Een heerlijke week…

 1. friesenfruitig48

  Lieve Trees, allereerst nog van Harte Gefeliciteerd met je geboortedag, ik wens je heel veel goede, gezonde en liefdevolle jaren toe.
  Als ik je dagen in de blog lees heb je al weer een enerverende tijd hier in Ned.achter je, ik hoop voor je dat het met je knieën en de huidkanker goed mag gaan, sterkte ermee Trees.
  Een hele fijne tijd hier in Ned. toegewenst.
  Liefsss, Hanny

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Dankjewel Hanny! Het was heerlijk, intussen ben ik alweer terug op Gran Canaria voor 4 weekjes. Het komt vast allemaal goed hoor…en de pijn in de knieën is minder, dus de spuiten hebben wel hun werk gedaan.

   Like

  1. Trees

   Dankjewel! Die 4 weken heb ik genoten, sinds gisteren ben ik weer voor 4 weken op Gran Canaria en dat is ook weer heerlijk! Half juni gaan we weer terug en blijven dan de rest van de zomer in Nederland!

   Like

 2. Truus

  Alsnog van Harte Gefeliciteerd Trees. Ik wens je nog vele mooie jaren in goede gezondheid toe. 🙂
  De nare prikken heb je gelukkig weer achter de rug maar wel schrikken, die plekjes. Wat een geluk dat ze goed te behandelen zijn.

  Like

 3. corry

  hoi trees, wat een heerlijke week heb je met je dochter. Bij ons in het ziekenhuis wordt die plekjes met lichttherapie behan delt je krijgt op de plek een zalf en dan moet je 3 uur wachten en dan 2 min
  lichttherapie. maar ja elke behandeling is niet hetzelfde. Wat leuk dat anna bij je gekomen is.
  Van Koos en mij heel veel groetjes en liefs dat geldt ook voor diana.

  Like

 4. Marja

  Wat een gevulde week met fijne en minder fijne dingen. Ik had in 1990 ook huidkanker op mijn bovenarm en dat hebben ze bevroren (cryotherapie). Is dat misschien een idee voor jou?

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ja, dat hoort er allemaal bij hè Marja… Die plekken op mijn schouder en sleutelbeen zijn als eens bevroren maar waarschijnlijk niet voldoende… En dit schijnt een nieuwe methode te zijn met weinig schade, ik ga ervoor hoor.

   Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s