Sloten, mijn geboortedorp…

Vandaag precies 63 jaar geleden ben ik geboren in het dorpje Sloten, in een tuinhuisje achter het huis van mijn grootouders. Het dorp is intussen helemaal vastgebouwd aan Amsterdam.

Ik was de oudste van 4 kinderen, ik kreeg een zus, een broer en nog een zusje! Het was een warm nest!

Sloterweg 1233a oudIk heb er 20 jaar gewoond en jaren heb ik gezegd dat ik ooit terug wilde naar mijn geboortegrond. Het is er nooit van gekomen… en ik heb er vrede mee.
We woonden midden in het dorp, tussen alle winkeltjes en schuin tegenover de lagere school en de RK Kerk. Ik heb een fijne jeugd gehad, we hadden het niet breed maar er was volop liefde van vader, moeder, opa en oma die vlak bij ons woonden.
In dit huisje heb ik gewoond vanaf mijn 4e jaar, het is later helemaal opgeknapt, een nieuw dak erop, dakkapellen geplaatst en beneden een groot raam en aan de tuinkant een schuifpui erin en we hadden een mooie tuin met een volière..

Op zoek naar wat materiaal over mijn geboorteplaats kwam ik deze video tegen en het doet me echt wat! Al die bekende plekjes die toch wel erg veranderd zijn. En ook “het Dorp’ vertolkt door Dana Winner vind ik erg mooi.

Advertenties

24 gedachten over “Sloten, mijn geboortedorp…

 1. Truus

  Heerlijk toch, zulke fijne jeugdherinneringen. 🙂
  Vandaag was ik in mijn geboortestraat, op bezoek bij mijn schoonmoeder. Alleen weet ik er niets meer van omdat ik 4 was toen we verhuisden. 😉

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ja, herinneringen genoeg! Ik was ook 4 toen we naar dat huisje op de foto verhuisden. Ik weet nog dat ik een lamp mocht verhuizen en nog wat spullen. Wij woonden vlakbij dus we konden lopend verhuizen ;-).
   Ik wens je een fijn Pinksterweekend, gaan jullie naar de camping?

   Like

 2. platoonline

  Hoi Trees, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Beetje laat maar je zult toch wel een fijne dag hebben gehad. Prachtig dorp. Zo bouwen ze die niet meer tegenwoordig.

  Like

  1. Trees

   Dankjewel, en inderdaad ik heb echt een heerlijke dag gehad. De meeste Amsterdammers kennen Sloten wel, jij niet? Het is alleen wel heel erg veranderd hoor vergeleken met vroeger, maar dat is logisch.

   Like

 3. Trees

  @Allemaal… bedankt voor de felicitaties en de leuke reacties op het huisje en zo…
  Ik heb inderdaad warme herinneringen aan dit dorpje en aan mijn jeugd! Helaas hebben we er niets meer te zoeken, alle familie die er nog woonde is inmiddels ook verhuisd. Maar de herinneringen koester ik!

  Like

 4. Ans

  Trees, nog van harte gefeliciteerd.Veel geluk en gezondheid gewenst.Ik hoop dat je een fijne verjaardag gehad hebt, het weer viel gelukkig mee..
  Leuk huisje is ‘t, waar je opgegroeid bent.
  Ik heb laatst ook een virtueel kijkje mogen nemen in het huis waar ik opgegroeid ben,
  Het staat te koop en er zijn vele foto’s te zien. Heel leuk voor mij om te zien dat er veel authentieke details bewaard gebleven zijn, Genieten!!

  Like

 5. emmy

  Hey Teresa ,
  Gefeliciteerd met je verjaardag ,
  Stukjes van vroeger vind ik ook altijd leuk,ben zelfs lid van een site over oud aalsmeer ,misschien is er ook wel van oud sloten zoiets.en weet je,wij hebben het Dana vaak live horen zingen,blijft een mooi nummer,ik hoop dat je een leuke dag heb gehad,knuffels voor iedereen,
  Liefs ,Emma 🙂

  Like

 6. isis45

  Van harte gefeliciteerd!
  Ik ben ook eens teruggegaan naar mijn geboortehuis, dat was een afknapper. Alle huizen waren nu kantoorpanden, er was niets meer van die oude wijk terug te vinden.

  Like

 7. dieneke

  Van Harte Gefeliciteerd!!!Heerlijk zo terugzien op een heerlijke jeugd.Zelf heb ik ook ooit gezegd ik ga weer terug ooit, maar het is er ook niet van gekomen.Waarschijnlijk vind je ook niet echt terug hoe het was maar koesteren dat kan wel.We wensen je een fijne dag!!

  liefs van Dieneke en de schipper.

  Wel gek zeker zo zonder Nico?

  Like

 8. Marja

  Hiep hiep hoera! Een dikke proficiat vanuit zonnig Vlaanderen.
  Heerlijke jeugdherinneringen om te koesteren. Helaas verandert alles. Zo gaan die dingen.

  Like

 9. Ardy

  GEFELICITEERD LIEVE NICHT!!! en ja deze video deed mij ook wat!! Wat hebben we in onze tienerjaren een zalige tijd gehad samen, lekker dansen in het zaaltje van de kerk, wat waren we gelukkig!! Je hebt daar zeker en vast een heel gelukkige tijd gehad.
  Tot straks!!!!!!!!!!!!! smuffelssssssssssssss xxx

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s