Hollandse ganzen…

Alweer een week op Hollandse bodem en van alles en nog wat te doen gehad! Wat gaat de tijd toch snel!

Vrijdag ben ik naar Diana gereden en hadden we een rustige avond. Na 2 maanden waren we zo blij dat we elkaar weer zagen en Bink natuurlijk ook.

Op zaterdag hebben we een bezoekje gebracht aan tante Ina, een vroegere vriendin van mijn moeder, ze is nu 82 jaar. Haar zus, waarmee ze vorig jaar een dagje naar ons toe is komen treinen was er ook. Inmiddels is haar man overleden, maar ze heeft het heel druk op haar manier, maakt leuke uitstapjes met haar zus en staat nog volop in het leven.  Daarna naar Anna, een vriendin die ook overwintert en die ik dus 3 weken daarvoor nog had gezien!
Anna, nog bedankt voor de gezelligheid, al het lekkers en je goede zorgen!

Op zondag deden we rustig aan en zijn we rond 13.00 uur vertrokken om de nieuwe woonark van een vriend van Diana te bekijken. Die Arthur, wat was hij trots en heel terecht. Hij woonde op een piepklein arkje en heeft er nu een die wel zeker 2x zo groot is. Met een prachtige keuken en badkamer en een ontzettend ruime woonkamer en een Amerikaans aandoende slaapkamer, zo groot!
Daarna zijn we even doorgereden naar het graf van mijn moeder, dat er eigenlijk heel mooi bij stond met de heideplanten die in bloei stonden. We hebben het grafmonument weer schoongemaakt en wat frisse narcissen neergezet. Het was prachtig weer en dan ben ik weer blij met het plekje dat de hele dag in de zon ligt. Maar mijn moeder vind ik er niet, helaas…
Toen zijn we naar Aalsmeer gereden en hebben we gezellig bijgekletst met Os en Jel. De kinderen worden groot, Isabel is alweer bijna 1.5 jaar en loopt inmiddels. Milan zit al een half jaar in groep 1 en voelt zich echt de grote broer. En natuurlijk mochten we mee-eten, dat was weer Mexicaans, dus we hebben gesmuld.
Bedankt nogmaals, het was weer heerlijk jullie na zoveel maanden te zien!

Teruggekomen in het dorp van Diana kwamen we weer hele hordes ganzen tegen met hun kuikentjes. Ze veroorzaken momenteel niet echt veel overlast maar als je ziet dat 2 ganzen zo’n 10-12 kuikens achter zich aan hebben hobbelen dan is het toch wel te voorzien dat er weer veel teveel komen.
De vaderganzen stonden op scherp om hun kroost te beschermen toen we stilstonden met de auto om foto’s te maken.

Na een kopje koffie ben ik naar huis gereden en begon maandag de nieuwe week! Lekker bezig en ik ben zelfs al 2x gaan zwemmen in de Natuurpoort Nederheide, waar wij als parkgasten gratis gebruik mogen maken van het zwembad. Ik ben niet zo dol op zwemmen, maar ik moet van mijn stoel af en bewegen dus doorzetten nu!

Nu is het alweer donderdag en heb ik alweer veel gedaan, in ieder geval heb ik het wel weer even naar mijn zin al mis ik manlief en zijn goede zorgen natuurlijk wel.

Collage 4-2013

Advertenties

23 gedachten over “Hollandse ganzen…

 1. Truus

  Het was dus een druk maar ook heel gezellig geniet-weekje. Fijn om te lezen Trees. 🙂
  Gelukkig is je moeder nog wel in je hart aanwezig…
  Knap dat je bent gaan zwemmen en verder zie ik dat je alweer aan een nieuw boek begonnen bent.
  Je hebt gewoon geen tijd om je te vervelen. 😉

  Like

  1. Trees

   Ja leuk hè, ik geniet echt overal van! Natuurlijk is mijn moedertje nog steeds in mijn gedachten, kan gewoon niet anders! Dat boek is alweer bijna uit, zo leuk dat je daar ook echt op let :-), het is een waargebeurd verhaal, dus nee… ik heb echt geen tijd om me te vervelen.

   Like

 2. isis45

  Verveling is er niet bij gelukkig, nu hopen dat het weer weer wat beter gaat worden en dat we van het zonnetje kunnen genieten. Geniet van je tijd hier in Nederland!

  Like

 3. Toos

  Hallo Trees.
  Wat heerlijk weer op het Hollandse te zijn,en wat zul je weer veel vrienden/kennissen,en lieve dochter Diana moeten gaan bezoeken.
  En wat een prachtige kindertjes van Marielle en Oscar.
  Liefs ,en geniet van je weekjes hier.
  Toosie.

  Like

 4. platoonline

  Het was dus weer gezellig druk met die lente en die bezoekjes. Tja, die ganzen. Ik lees elders dat er weet een half miljoen vergast gaan worden. Dan denk ik: kan dat nu niet anders. Zo barbaars. Ik begrijp best dat we het met minder ganzen moeten doen, maar dan kunnen ze toch ook wel iets verzinnen om minder ganzen geboren te laten worden? Of ben ik nou heel erg simpel?

  Like

  1. Trees

   Ik heb me dat ook wel afgevraagd, maar de natuur brengt nou eenmaal de mannetjes naar de vrouwtjes… En ze krijgen er ook nog eens zo ontzettend veel… Geen idee Plato, wie weet zijn we wel te simpel 😉
   Nog even een toevoeging… eieren rapen misschien?

   Like

   1. dieneke

    Lekker gevulde week,nog fijne weken gewenst hier!!

    Eieren rapen doen ze ook al hier en daar,we kunnen de ganzen altijd nog opeten.Misschien wel gezonder dan als dat vlees dat in de schappen ligt.

    Like

    1. Trees

     Dat gaat lukken hoor, dankjewel!
     Oh dus het is niet eens zo’n rare suggestie… en opeten? Nou, nee… er kunnen wel eens een heleboel oude tussen lopen 😉

     Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s