Nooit te oud voor de liefde…

Stapelgek waren ze op elkaar, Christa en Pieter, 17 en 18 jaar jong.

liefde-is-alles-overwinnen1Elke zondag gingen ze samen naar de kerk, ze zaten altijd hand in hand en voelden zich innig verbonden. Steeds meer groeiden ze naar elkaar toe. De ouders van Pieter waren blij met dit prille geluk van hun zoon. Ze vormden een warm gezin en Christa voelde zich er thuis.

Helaas was de moeder van Christa het niet eens met hun verkering. Pieter was niet goed genoeg in haar ogen. Ze vond dat haar enige dochter op zijn minst een goede partij zou moeten trouwen. Uiteindelijk lukte het haar om de band tussen hen te verbreken want na een jaar maakte Christa, van de een op de andere dag met oneindig veel verdriet, hun verkering uit.

Ze trouwden allebei, kregen kinderen, maar nooit waren ze uit elkaars gedachten. Nadat zij elkaar 50 jaar later bij toeval weer ontmoetten namen ze meteen weer afscheid, ze konden niets met hun gevoelens die direct weer oplaaiden, omdat ze allebei gebonden waren.

Liefde-isNa 59 jaar, hun partners waren overleden, kwamen ze elkaar net voor Christa een aantal weken zou gaan overwinteren wéér tegen. Niets stond hun liefde nu meer in de weg en toch was daar weer een afscheid.

Via smsjes hielden ze contact en af en toe belden ze elkaar. Christa was verliefd! Haar gevoel zei dat het goed was en ze droomde ervan dat ze misschien nog wel een aantal jaren gelukkig met Pieter zou worden. Kon dat echt?

Eén dag voor haar vertrek belde Pieter en smeekte bijna: “Lieverd, ik wil je knuffelen, met je praten, we moeten veel inhalen en ik wil je nóóit meer kwijt. Kom alsjeblieft heel snel hierheen…”.
Christa bloosde en bijna stotterend kwam haar antwoord uit haar mond…”Ja..aa..aa…!”

Alles viel op zijn plaats…

Geschreven als WE300, een schrijfuitdaging van Plato. 

Het woord voor maart is: “STAMELEN”.
Dit woord mag niet voorkomen in het verhaal.

Advertenties

29 gedachten over “Nooit te oud voor de liefde…

 1. Pingback: Vakantie, fietsen en een vakantietje… – "Iris Papilio"

  1. Trees Berichtauteur

   Dank voor je reactie! Ik weet alleen niet goed hoe ik ‘kort door de bocht’ in dit geval moet interpreteren, ik had gewoon maar 300 woorden…

   Like

 2. Mirjam Kakelbont

  Beter laat dan nooit! Mijn oma heeft iets vergelijkbaars meegemaakt. Zij ging om met een jongen die leraar op een basisschool was. Mijn oma was in de vijfde klas al van school gegaan, omdat ze noodgedwongen moest gaan werken. De drie zussen van die jongen, vonden mijn oma daarom veel te min en zorgden ervoor dat hij mijn oma dumpte. Decennia later – mijn opa was inmiddels overleden – werd er aangebeld en stonden er twee dames en oma’s ouder vlam voor de deur. Of mijn oma alsjeblieft voor hem wilde zorgen, want de zussen konen het niet meer aan. Drie keer raden wat mijn oma zei. Ik geef je een tip: en begint met de N en eindigt op ee.
  Fijn weekend en liefs!
  Kakel

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Nou zeg dat meen je niet… hoe durven die draken van zusters, opeens was ze wel goed. Oma heeft het super en duidelijk opgelost!
   Morgen een prettige zondag!

   Like

 3. Plien

  Jammer dat al die jaren verloren zijn gegaan door de starre houding van die moeder, maar mooi om te lezen dat ze uiteindelijk samen hun oude dagen tegemoet gaan 🙂

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ja erg toch hè, Maar ze gaan nog wel een mooie tijd tegemoet samen hoor, 76 en 77 zijn ze, maar nog heel gezond en fit, voorlopig zeg ik… nog minstens 10 jaar en hopelijk langer!

   Like

 4. Diana

  Oh het was zo mooi, lief en leuk om ‘Christa’ zo te zien! Ik hoop ook dat ze nog heel veel jaren van elkaar kunnen genieten :-). KUS!

  Like

 5. depetvantruus

  Wat een lovestory Trees! Af en toe hoor je dit soort verhalen dus het komt echt voor.
  Jammer van al die verloren jaren samen maar geweldig dat het toch nog goed gaat komen met die twee. 🙂

  Like

 6. Trees Berichtauteur

  @Allemaal – bedankt voor de mooie reacties!
  Het had verzonnen kunnen zijn, maar het is een echte love-story!
  Het is niet te geloven maar we hebben het van dichtbij meegemaakt de afgelopen maanden. Zij hier, hij in Nederland en maar wachten en smachten. Natuurlijk is het allemaal in het kort verteld, 300 woorden waren natuurlijk lang niet genoeg. Maar ze zijn nu heel erg gelukkig en zo ontzettend dankbaar dat ze elkaar na bijna een heel leven weer hebben gevonden en dus nog steeds hetzelfde voelen! Zo mooi!

  Like

 7. isis45

  Het begin lijkt op dat van zoonlief en schoondochter, haar ouders vonden zoonlief ook niet goed genoeg en probeerden ook alles om ze uit elkaar te halen. Maar dat is gelukkig niet gebeurd en zij hebben elkaar nog steeds erg lief. Gelukkig vonden op het eind van jouw verhaal deze twee elkaar toch ook weer vonden.

  Like

 8. Willy Klomp

  Wat een mooi verhaal, zonde van de verloren tijd voor twee mensen die zoveel liefde voor elkaar voelen. Het zal wel een verzonnen verhaal zijn maar zulke dingen gebeurde echt!

  Like

 9. geesjesgedachten

  Wauw!!!!, moeder vond haar dochter te goed om gelukkig te zijn met de man die haar dochter aan het lachen kon maken? PFFF!!!!
  Gelukkig Vond Christa haar grote liefde terug, en hopelijk kunnen de “Kinderen” hier ook begrip voor opbrengen!

  Like

 10. platoonline

  Joh…. ik ben er stil van. Wat een droefenis, zoveel verloren jaren door een starre moeder. Je moet er maar niet te lang bij stil staan want dan wordt het nog steeds een beetje erger. Maar hoe fijn om elkaar dan op latere leeftijd weer te ontmoeten en dan te voelen dat hun lijven oud maar hun liefde jong en springlevend is. Da’s heel mooi.
  Verrassende WE Trees. Of het nu werkelijkheid is of niet, het is zonder meer een ontroerend, sterk verhaal.

  Like

 11. Pingback: De WE voor de maand maart | Platoonline

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s