Zwijmelen op Zaterdag met het “Dave Brubeck Quartet”

In het begin van de jaren 60 maakte ik voor het eerst kennis met “Jazz” muziek.

Mijn oom Herman, de jongste broer van mijn moeder (15 jaar was hij toen ik werd geboren), heeft lang thuis gewoond en als we naar opa en oma gingen hoorde ik de plaat “Take Five” van het “Dave Brubeck Quartet” geregeld. Ik vond het zo apart en genoot er echt van.

Ik vind het nog steeds een heel mooi nummer en kan er dan ook heerlijk op zwijmelen! Ik kan ook best genieten van jazzmuziek.
Of Herman, zoals we hem al jaren mogen noemen, nog steeds van Jazz houdt weet ik niet, maar ik denk het wel.
Als ik dit nummer hoor moet ik sowieso altijd aan hem denken!

De plaat werd voor het eerst uitgebracht op de LP “Time Out” in 1959.

Kijk voor meer zwijmelaars bij MARJA die het initiatief voor deze rubriek heeft genomen.

15 thoughts on “Zwijmelen op Zaterdag met het “Dave Brubeck Quartet”

 1. Dit nummer is voor mij onlosmakelijk verbonden met een vroegere chef van mij. Een echte Jazz liefhebber die ieder jaar een paar dagen vrij nam om naar het North Sea Jazz Festival te kunnen. Hij heeft ooit een bandje met zijn favoriete nummers voor me opgenomen, waaronder (natuurlijk) dit nummer. Ik kon goed met hem opschieten maar helaas is hij, te jong, overleden. :-(

  Like

  • Dan heb je door naar dit nummer te luisteren weer even aan hem gedacht door de associatie tussen hem en deze muziek Truus :-)

   Like

 2. Dank allemaal voor de leuke reacties, of je er nou van houdt of niet. Inmiddels heb ik antwoord van ‘Herman’, hij is en blijft een jazzliefhebber, en Take Five heeft daar zeker aan bijgedragen, leuk hè…

  Like

 3. Ja, schitterend ……….. zoals die man sax kan spelen met zo’n mooi warme ronde toon ………. heerlijk om weer eens te horen en te zien.

  Like

 4. Een leuk verhaal en ook ik ben eerlijk gezegd geen Jazz liefhebber ,maar deze vind ik gewoon wel leuk!!
  Groetjes Elisabeth

  Like

 5. Bekend nummer,volgens mij is het begin ergens een tune van,waarvan geen idee.Ik ben geen jazz fan eerlijk gezegd,waarom ook alweer geen idee.

  Like

 6. Bijzonder nummer. Ook als je geen jazzliefhebber bent, ken je het.
  Was hij niet die pianist die onlangs is overleden? Ik weet er weinig van maar dat had ik ergens gelezen.

  Like

 7. Ik ben echt geen jazz fan, maar Take Five vind ik helemaal geweldig! Ik ken het alleen maar van de radio vroeger, maar het brengt wel weer herinneringen boven. Helaas is de man kortgeleden overleden.

  Like

 8. Hoi Trees het roept iets op ik ben natuurlijk een stuk jonher maar ken dit nummer heel goed en wat een mooie herinnering heb je eraan dat is het geweldige van muziek, heb het al vaker geschrevn maar echt een tijdmachine :-D Is deze niet ook gebruikt bij een film theme ?

  Fijn weekend en liefs Laura xxx

  Like

Reacties zijn gesloten.