Storm of niet…?

StormHet wordt spannend… Krijgen we storm? Vast en zeker!
Krijgen we er ook regen bij? Onzeker…
We wachten het allemaal maar af!
In het zuiden, waar wij wonen, kan het allemaal nog wel eens meevallen, eigenlijk zoals altijd.
Zelfs de ‘weergeleerden’ weten het niet!

Krachtige storm onderweg naar Canarias…

CANARISCHE EILANDEN – donderdag 28 februari 2013 –  De komende 48 uur zijn bepalend voor de Canarische Eilanden, of er al dan niet zware regenval komt via het stormgebied, dat zich boven de Azoren heeft genesteld, en of men dit keer de hemelsluizen vol openzet tijdens de eerste echte winterstorm die onderweg is naar Canarias. Het water kan met bakken uit de hemel komen, maar het zou ook bij een ceroagua (‘nul water’ = miezerbuitje) kunnen blijven, met alleen veel stormwind.

Het weerbeeld laat een enorme stormdepressie boven de Azoren zien en in de komende 48 uur zal duidelijk worden, of de Canarische Eilanden hier volop mee te maken krijgen op zondag 3 en maandag 4 maart 2013, of dat de depressie de eilanden slechts zijdelings schampt.

In eerste instantie is de voorspelling, dat er sterke wind komt met – windvlagen van 150 kilometer per uur op de Teide – regen en een zware zeegang met hoge golven die vooral de westelijk gelegen eilanden zal treffen, waar in de afgelopen dagen al schade is ontstaan aan de kusten van Tenerife, met een zware zeegang, die ook het eiland La Palma treft.


Satellietbeeld met de komst van de storm vanaf de Azoren richting Canarische Eilanden.

Het Agencia Estatal de Meteorología  (AEMET) (de Spaanse equivalent van het Nederlandse KNMI, of het Belgische KMI) heeft momenteel nog geen slechtweer-waarschuwing doen uitgaan, maar in elk geval, laten de weerkaarten op http://www.cazatormentas.net een hoofdrol zien die is weggelegd voor lage luchtdruk die “naar het ene, of naar het andere Continent kan trekken,” hetzij richting Amerikaanse kusten, hetzij richting Europese kusten.

Voor vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart 2013 verwacht het AEMET bewolking in het Noorden van Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura, waarbij de temperaturen licht zullen dalen, enkele zwakke regenbuien mogelijk zijn en de wind in kracht zal toenemen in het zuidwestelijke middelhoge- en hooggebergte.

Het grootse deel van deze stormdepressie zal vanaf maandagmiddag 4 maart 2013 afnemen. In elk geval laten de amateur weervoorspellers weten, “dat de alarmbellen zeker zullen gaan rinkelen…” zo oordeelt Arcade: http://www.eltiempo.es/arcade.html  Verstomd

Advertenties

14 gedachten over “Storm of niet…?

  1. Trees

   Het is eigenlijk sinds een uurtje pas goed begonnen… Vanmiddag nog in de zon gezeten. Maar het waait behoorlijk en de zee is behoorlijk ruw. Wel een mooi gezicht hoor! Maar morgen is de ergste dag. Alle bedjes zijn van de pier afgehaald. Alles op het strand vastgesjord… ze zijn voorbereid ;-). Ik hoop dat ik morgen mooie foto’s kan maken!

   Like

 1. Trees Berichtauteur

  @Allemaal… we zijn erg benieuwd, de berichten zijn erg tegenstrijdig.
  Voor mensen die maar een weekje komen is het natuurlijk ontzettend sneu als het echt gaat waaien en regenen, maar ik vind het eigenlijk helemaal niet zo erg. als het maar niet te veel en te lang regent.. Een goeie storm met een ruwe zee waar wij op kijken is prachtig om te zien! En we zitten hoog genoeg om nergens last van te hebben… Wordt vervolgd 😉

  Like

 2. dieneke55

  Nu maar hopen dat je hoog en droog genoeg zit,zal vast wel.Is de kade niet voor niets versterkt,het lijkt mij best een belevenis als daar de golven tegen beuken.

  Wij zaten eens op Fuerteventura (ook in maart)en toen ging het ineens een dag stormen en stortregenen,wat een paniek……..en wij? we gingen naar de haven om te kijken… en naar het strand……..zaten het op het gemak te bekijken.Het viel achteraf best mee…….vonden wij dan.

  Like

 3. Toos

  Best eng,ik had gisteren het inderdaad mee gekregen van die Spaanse stormen,en wat het aanricht. Hopelijk gaat het goed,en daar ga ik dan ook maar van uit.
  Fijn weekend en knoef Toos.

  Like

 4. roadlaura1969

  Hopelijk is het een storm in een glas water Trees brrr Regen daarin tegen bij langere droogte kan een verademing zijn, dat spoelt het stof en zand weg en de oogsten varen er wel bij, hopelijk waait de rest rustig over xxx

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s