Zwijmelen op Zaterdag met “George Gershwin”

“Zwijmelen op Zaterdag” vandaag op “George Gershwin”
met het onvergetelijke nummer “Summertime” uit de opera “Porgy and Bess”.

Toen ik een jaar of 13-14 was gingen we met de hele klas van onze school in het kader van ‘muziekles’ naar het Concertgebouw in Amsterdam om daar de opera te zien.

Ik ben niet echt opgegroeid met klassieke muziek, mijn ouders waren meer van de “rock and roll”. Mijn vader was wel dol op Benjamino Gigli, een Italiaanse tenor, waar hij een aantal 78-toeren platen van had.  Maar dat was dus echt niks voor mij. 

Maar van Porgy an Bess heb ik zo genoten en vooral het nummer Summertime raakte me heel erg en vind ik nog steeds prachtig! Het brengt me altijd terug naar de muziekles op de MULO.

Voor meer inzendingen voor de rubriek Zwijmelen op Zaterdag kijk je bij MARJA 

Advertenties

30 gedachten over “Zwijmelen op Zaterdag met “George Gershwin”

 1. friesenfruitig48

  Prachtig…..wat een gevoelig nummer is dit toch hè….even weer terug in de tijd.
  Klassieke muziek kun je leren te beluisteren als je er niet mee groot gebracht bent,
  heerlijk wegzwijmelen en niet alleen op zaterdag…. 😉

  Liefsss, Hanny

  Like

  1. Trees

   Ja het is en blijft prachtig! Soms hoor ik ergens wel eens een klassiek stuk en dan zou ik willen weten wat en van wie het is… Helaas, ik kom er dan niet achter. Want soms is het inderdaad heel mooi… Liefs!

   Like

 2. depetvantruus

  Met school ben ik naar het Concertgebouw geweest. Met allemaal slechthorende (en aan aantal dove) medeleerlingen naar de Bolero van Ravel. De dove kinderen zullen zeker de trillingen van de muziek gevoeld hebben. Vooral de pauken op het eind. 😉

  Like

  1. Trees

   Ja ik ben een babyboomer van 1950, maar in de vijftiger jaren waren mijn ouders nog heel jong en toen bestond de rock & roll ook al hoor! Zou jij toch moeten weten ;-). En met hun muziek ben ik opgegroeid… Een fijne avond en zondag! Gr ook aan Mara.

   Like

 3. roadlaura1969

  Ja inderdaad ik kan ook alleen de pop versie, klassieke muziek moet je raken en dat heb ik helaas bij deze niet, maar vind je verhaal des te mooier die erbij hoort mooie herinnering 😀

  Fijn weekend, liefs Laura

  Like

 4. Melody

  Dit ken ik uiteraard…. klassiek werd bij ons thuis niet gedraaid maar ik had een oom die er alles van af wist, bij hem hoorde je niets anders. En ja ook uit de musicalwereld ken ik het. Zo mooi dit!

  FIjn weekend, liefs!

  Like

 5. ram1955

  Ik was hier toen ook zo van onder de indruk. Het is prachtige muziek en het verhaal is zo triest en ontroerend. Dank voor je bijdrage. Ik heb je linkje toegevoegd, maar je mag dat volgende week gerust zelf doen, hoor.
  Liefs,
  Marja.

  Like

  1. Trees

   Dit is al bijna 50 jaar geleden maar ik heeft me geraakt en dat blijft gewoon zo!
   Bedoel je dat ik mijn link even bij je moet neerzetten in een reactie? Ik zet het bericht meestal klaar en dat is dan vroeg. Vandaag zelfs heel erg vroeg ;-). Als ik dan mijn laptop opstart op zaterdag heb je het altijd al gezien en staat mijn linkje er inderdaad meestal al bij… Zal het volgende week melden. Liefs, Trees

   Like

   1. ram1955

    Ja. Mijn ZOZ plan ik altijd op middernacht, terwijl ik dan al 2 uur uitgelogd ben. De volgende dag ben ik er ook niet voor half 9. Met deze linklijst kunnen jullie het na 12 uur zelf plaatsen.
    Mocht ik het eerder zien staan, dan voer ik de gegevens zelf in. Ik kan er alleen niet elke zaterdag voor thuisblijven. ;o) Hoewel ik weinig buiten de deur vertoef.
    Liefs,
    Marja.

    Like

    1. Trees

     Heel goed hoor, ik heb intussen al de mogelijkheid gezien om zelf een link te plaatsen. Nee, het zou toch te gek zijn als je er echt voor thuis moet blijven… Dit is een prima, slimme oplossing!
     Liefs, Trees

     Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s