Reisperikelen…

Toen Diana pas geleden naar Gran Canaria op vakantie kwam had ze dezelfde vlucht als schone zus Lia en haar man Jan. Omdat zij altijd erg vroeg op Schiphol willen zijn en Diana dat helemaal niet nodig vindt, kwamen ze elkaar uiteindelijk pas bij de gate tegen.

Diana checkte netjes in en zette haar koffer op de band. Keurig gewicht van de koffer, alles in orde dus. Ze heeft ooit een keer een boardingpass gekregen toen ze van Gran Canaria vertrok die niet op haar naam stond maar op naam van een zekere “Van de Berg”. Ze belde ons toen meteen op, wij waren al onderweg naar huis, met de vraag wat ze moest doen. Bij de controle was het niet opgevallen maar tijdens het instappen zou ze wel eens problemen kunnen krijgen. Ik zei, gok het maar… en inderdaad, ze liet haar paspoort zien met de boardingpass en ze mocht zo doorlopen het vliegtuig in, er wordt dus blijkbaar echt niet zo goed opgelet… Maar ja, als er wat gebeurd zou zijn dan had zij dus officieel niet in het vliegtuig gezeten.  Vanaf die tijd controleert ze voor alle zekerheid altijd of haar naam er wel echt op staat.

Maar toen ze nu op weg naar Gran Canaria was en eenmaal ingecheckt, was ze het zomaar per ongeluk vergeten. Pas toen ze in de rij stond voor de veiligheidscontrole bekeek ze de  boardingpass en zag tot haar verbazing dat haar voornaam helemaal niet klopte. Ze heette opeens Cornelia van Geldorp ipv Diana van Geldorp.
Ze liet het zien aan de beveiligingsbeambte en vroeg of het een probleem was en hij raadde haar aan toch maar even terug te gaan naar de incheckbali om eventuele problemen bij de gate te voorkomen.

De grondstewardess ging het uitzoeken en vroeg of er misschien nog een andere Van Geldorp met hetzelfde vliegtuig mee zou gaan. Dus Diana riep… “Jaaaaaaa, mijn tante, maar die zit vast al bij de gate’. Inderdaad was er dus door deze dame een foutje gemaakt dat gelukkig heel simpel kon worden opgelost. Diana kreeg een nieuwe boardingpass op haar eigen naam, heette dus weer gewoon Diana en alles leek in orde.

Ze ging door de veiligheidscontrole en liep naar de gate. Diana houdt net als haar vader niet van ‘in de rij staan’. Dus wacht ze altijd zo lang mogelijk met instappen. Jan en Lia gingen wel in de rij staan dus zou ze ze pas weer in het vliegtuig zien. Ze had wel even kort over het incident verteld. Diana ging als laatste de slurf in en moest daar met een paar mensen toch nog even wachten. Opeens kwam er een stewardess aanlopen met klikkende hakjes. Ook zij bleef in de slurf staan wachten. Opeens werd ze opgeroepen op haar walkie talkie… Ze meldde dat ze nog in de slurf stond, maar vroeg of ze iets voor die persoon kon doen.

Koffer met label“Ja” werd er gezegd “ik heb hier een koffer van Van Geldorp, maar die scant niet…” Waarop Diana meteen reageerde, ze hoorde het tenslotte omdat ze er pal naast stond en zei: “Oh, die is van mij”… De stewardess stelde haar gerust en zei: “Ik zoek het wel even uit”.  Even later kwam ze terug en legde uit wat er aan de hand was. De k0ffer was uiteraard gelabeld met hetzelfde nummer als dat van Lia en 2x hetzelfde nummer scannen gaat natuurlijk niet. Maar het was opgelost. Het ging erom dat het zeker was dat de passagier, Diana dus, echt wel in het vliegtuig zat. “Ja hoor, ik zit erin” lachte ze en ook dat was weer in orde.

Ze had een plaats helemaal achterin het vliegtuig gevraagd. Als een vliegtuig niet helemaal vol zit blijven de plaatsen daar omheen vaak leeg. Dat is dan weer lekker luxe want Diana had al heel vaak meegemaakt dat ze dan een hele bank voor haar alleen had. Niet dat ze erbij gaat liggen, maar er is wel heel veel ruimte om te zitten, tas op de stoel te zetten en je benen schuin te zetten.  Maar helaas, er kwam toch nog een passagier bij haar zitten met haar zoon en toen koos ze toch maar voor een gangpadplaats.

Het vliegtuig schudde nogal bij het opstijgen, zo erg had ze het nog nooit meegemaakt. Wat een vreemde reis en hij duurde ook nog eens veel langer dan normaal, bijna 5 uur.

Hilarisch genoeg had Jan vanuit het raampje een medewerker zien lopen met een enkele groen/blauwe koffer, dat was dus de koffer van Diana. De koffers worden dus als ze eenmaal uit het oog zijn ergens in de catacomben van het vliegveld gescand, zo wordt voorkomen dat ze op een verkeerde vlucht terecht komen natuurlijk.

Diana kwam toch wel tot de conclusie dat ze nooit meer gelijk met Lia en Jan zou vliegen want er ging echt van alles mis… Maar ze was voor het gemak éventjes vergeten dat ze samen met Lia in hetzelfde vliegtuig naar Holland zou vliegen… Gelukkig is dat allemaal goed en snel gegaan en iedereen is weer veilig thuis gekomen!

Advertenties

25 gedachten over “Reisperikelen…

 1. Melody

  Nou ehhh ik kan me wat het ‘in de rij aansluiten” bij Diana en Nico aansluiten hoor, is ook niet mijn ding. Wat een toestanden joh…. achteraf wellicht hilarisch maar op het moment zelf zou ik dat ook niet leuk hebben gevonden. Gelukkig is alles goedgekomen.

  Like

 2. Diana

  De terug reis was trouwens ook niet helemaal zoals anders, er was geen gangpad zitplaats meer beschikbaar en dat heb ik ook nog nóóit mee gemaakt. Dus ja, ik reis toch liever alleen… 😉

  Like

  1. Trees

   Je hebt helemaal gelijk, gedoe… En met die bakken hier is het ook wat. In Nederland zet je je spullen in de bakken en dan gaan ze meteen de röntgen in maar hier moet je ook alles nog een stukje dragen. Dan heb ik mijn koffertje, Binky in de tas en vaak toch wel 2 bakken want mijn laptop moet er ook uit. Is altijd even zweten ;-).

   Like

 3. nieuwetrui

  Wat een geëmmer, zeg! Ik zou compleet in paniek raken. Je moet dus echt overal zelf opletten. Ze zijn in ieder geval veilig thuis komen en dat is toch het belangrijkste. Heeft ze ook nog haar eigen koffer terug gevonden aan het eind van de reis?

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s