Berichtje van Binky…

Hèhè, wat een drukte toch allemaal… Ik heb weer heel wat meegemaakt de laatste weken hoor!

Nou, omdat ik weet dat mijn vrouwtje best wel veel (nieuwsgierige) lezers heeft op haar weblog zal ik jullie mijn verhalen maar eens vertellen…

Toen Natalia jarig was, op 13 januari, mocht ik niet mee… En weet je waarom niet, omdat ik weer een anaalklierontsteking had, potverdoblaf!

Het was niet de eerste keer en ik heb er toen ook over verteld… als je het nog een keer wil lezen kun je dat doen hoor, als je HIER klikt kom je bij het berichtje.

Ik voelde me al een paar dagen niet zo lekker en at ook niks, dus mijn baasje en vrouwtje maakten zich een beetje zorgen. En opeens kreeg het vrouwtje weer een heldere ingeving, ze pakte me op, keek onder mijn staart en zuchtte… Nou, het was dus weer raak, voor de 3e keer een anaalklierontsteking.

Ze belde meteen de dierenarts en we konden na een kwartier al komen. De baas was weg met de auto, hij werkt niet hoor, maar hij gaat dan naar een strand waar hij lange wandelingen kan maken, dus belde het vrouwtje een taxi. Eigenlijk mogen honden hier niet mee in taxi’s en bussen maar ik zat gewoon in mijn tas, dus was het geen probleem. En ik hield me stil natuurlijk… zo ben ik wel opgevoed.

Ja hoor, ook de dierenarts stelde dezelfde diagnose… Ik kreeg meteen een injectie en pilletjes mee voor de pijn en antibiotica. Dat was op woensdagochtend. Ik wilde de pilletjes helemaal niet innemen, en ik had ook helemaal geen zin in de leverpastei waar het in verstopt werd. Maar uiteindelijk is het toch gelukt en later voelde ik me niet meer zo erg ziek en ik heb ook maar wat gegeten en gedronken.

Op donderdagavond brak het gezwel door. Het is een soort steenpuist of fistel hoorde ik zeggen en die moest toen weer van binnenuit genezen. Ik werd onder de kraan gezet om het gat goed uit te spoelen. Gelukkig hoefden ze het niet te behandelen met een spuitje met antibiotica, en ging het aardig snel de goede kant op.

Omdat er meer honden zijn in het huis van Nick en Elsa mocht ik dus niet mee naar de verjaardag van Natalia. Nou ja, ik ben lekker rustig thuis gebleven, was ook beter.

Op woensdag de 16e ging het vrouwtje voor een weekje naar Holland en de baas heeft heel goed voor mij gezorgd. Elke dag de wond 2x schoonmaken met gekookt water en mijn pilletjes toedienen. Hij prakte de pilletjes fijn en roerde ze door een beetje leverpastei. Hij smeerde dan een beetje van dat mengsel op mijn tanden en dan likte ik het eraf… Na 2 keer smeren at ik zelf de rest op en zo moest het ook elke keer gebeuren natuurlijk. Nee… ik laat niet met me sollen hoor. Als de baas het zo wil, kan de baas het ook zo krijgen.

Bink bij Diana PR (3)Gelukkig groeide het keurig dicht, veel sneller dan de eerste keer.

Op woensdag 23 januari kwam het vrouwtje weer terug naar Gran Canaria. Oh, wat was ik blij haar weer te zien. Maar… ik was wel een beetje verwend, want ik mocht elke nacht bij de baas in bed slapen. En tot nu toe mag dat nog steeds, hoewel dat eigenlijk niet de bedoeling is.

Vandaag hoorde ik ze erover praten en ik geloof dat ik vanavond weer gewoon in mijn bench moet slapen…

Nou, ik zal eens kijken of het lekker ligt en zoniet… dan zullen ze het wel merken, blaf!

Tot mijn volgende verhaal dan maar weer, een pootje van Binky!

Advertenties

23 gedachten over “Berichtje van Binky…

 1. Diana

  Lieveling! Ik was blij dat ik er niet was toen je weer zo ziek was, zo zielig vind ik dat dan. Gelukkig was je toen ik kwam weer helemaal beter en toppiefit! Dikke knuffel van mij, Diana.
  Ps: Ik mis je alweer vreselijk!!

  Like

 2. hanscke

  Onze vorige hond, ook een heidewachtel net als hond Hessel van nu, had ook heel veel last van de anaalklieren. In het begin heeft hij zich helemaal open gekrabd. Later ging het goed als wij maar regelmatig de anaaklieren lieten uitdrukken door de dierenarts.

  Like

  1. Trees

   Bij mijn vorige honden kneep ik de anaalklieren ook altijd zelf uit Hanscke. Een vies klusje maar het ging wel. Maar pas als ze sleetje gingen rijden… En dat doet Binky dus niet… Als het gaat ontsteken is het te laat en is de inhoud veel te hard en kun je het niet meer uitknijpen, met alle gevolgen van dien. Maar het ging dit keer heel snel. Wij zijn daarmee ook makkelijker geworden, goed schoonhouden is de boodschap, medicijnen op tijd geven en met een weekje is hij er dan wel weer van af..

   Like

 3. depetvantruus

  Ach arme Binky. Wat vervelend voor je dat die ontsteking steeds weer terug komt. Was je toch weer vergeten om sleetje te rijden? ;-(
  Het is niet meer dan logisch dat je zo verwend werd. Dat verdient een voorbeeldige hond als jij gewoon! 🙂

  Like

  1. Trees

   Ja vervelend hè Truus… Ik was het weer vergeten ja, ik heb gewoon andere dingen aan mijn hoofd. En ik weet het, ik ben lief, makkelijk en dus voorbeeldig. Ik heb toch nog bij je op schoot gezeten? En zat ik niet hartstikke stil?

   Like

 4. Binky

  Alle goede raad ten spijt moet ik bekennen dat ik weer heerlijk rustig geslapen heb in mijn bench vannacht! Ach…. misschien mag het zo af en toe wel eens in bed en dan vind ik dat ook wel best. Ik ben tenslotte ook geen echt schoothondje. Ik lig liever naast de baas of het vrouwtje op de bank dan dat ik op schoot zit. Alleen bij Diana, voor haar maak ik een uitzondering waf, waf, waf!

  Like

  1. V☺nnieb

   Nou ik ben (volgens het vrouwtje) een echte: Plak aan, Kleef aan. Het vrouwtje vind dat ik eens rustig moet blijven zitten waar ik zit en haar niet overal moet achtervolgen 😉 maar ja, ik vind haar zo lief daar kan ik ook niets aan doen, snap je.

   Like

 5. V☺nnieb

  Vervelend zeg die anaalklier ontsteking 😦 bij Sunny zijn ze een keer uitgeknepen. Gelukkig gaat het beter met je, Binky 😉 met Sunny gaat het ook beter, gelukkig.
  Ik zal voor je duimen dat je niet in de bench hoeft, maar ja zo hoort het eigenlijk wel hé 😉
  Sunny wil ook altijd bij ons in bed, dat mag ze alleen `s ochtends als Kees eruit is. Oja en als het onweert daar is ze zo bang voor.

  Liefs en een pootje van Sunny 😀

  Like

 6. Bindi, Sheelah en Stubby

  Hè jasses, wat een akelig gedoe zeg. Gelukkig hebben wij daar nog nooit last van gehad en hopen dat eigenlijk ook wel zo te houden. Wij vinden het juist fijn om ieder op onze eigen plek te slapen, ons vrouwtje wil ons helemaal niet in de slaapkamer hebben. Honden horen niet in een slaapkamer, zegt ze altijd. Belachelijk natuurlijk, maar wij hebben ermee leren leven.

  Like

 7. Noah & Loa

  Wroeffffff ‘je moet gewoon niet opgeven’, ons vrouwtje zegt ook altijd dat opgeven geen optie dus, dus dat doen wij ook niet. Wij hebben ons gewoon een plekje op het grote bed toegeëigend en inmiddels zijn zowel onze baas als zijn vrouwtje niet anders gewend.
  Ik (Noah) hou van languit liggen, met alle 4 benen gestrekt (waag het niet poten te zeggen want wij de Koningen onder de honden hebben natuurlijk geen poten) en mijn mede-koning Loa ligt altijd opgerold achter de knieën van het vrouwtje… Kortom, Binky maak je groot en eis je plek op!

  Ohja, natuurlijk zijn wij ook dartelend verheugd op jouw beterschap, dat gedoe is niet bepaald een pretje…. gesnuffel aan onze jeweetwellen kunnen we hebben maar dat gepeuter van dat mensenvolk vinden wij ook maar niks hoor.

  Hi-5 van Noah en Loa (die nu ff de pc van hun vrouwtje misbruiken) Samen staan we sterk hoor!

  Like

 8. Trees

  Hallo lieve webloghondenvriendjes… Jullie geloven het vast niet, maar ik heb zo ontzettend, lekker, rustig kunnen slapen vannacht… Ik vond het prima dat ik in mijn bench moest slapen vannacht… Ik heb me lekker opgerold in mijn dekentje en viel meteen in slaap. Dat was om 11 uur. En om 7 uur vond ik het wel genoeg en heb ik een paar kleine piepjes gegeven… Dus wat mij betreft, prima zo.
  En ook mijn baasje en vrouwtje hebben voor de verandering weer eens bijna de hele nacht door kunnen slapen hoorde ik ze zeggen. Ik ben zo klein dat ze toch allebei wel een beetje bang zijn dat ze op me gaan liggen… Dus iedereen weer tevreden! Tot de volgende keer, blaf!!!

  Like

 9. Adrie

  Binky fijn dat bent opgeknapt,psssssssssssss Binky vanavond weer in je bench niet leuk!! hard gaan blaffen mag je vast wel bij Diana slapen,hihi

  Like

 10. hannekelive

  Wow, binky, heb jij even pech…. en geluk.
  lijkt me geen geintje zo’n ontsteking, gelukkig werd je goed verzorgd, maar toch….
  maar wel lekker bij de baas in bed geslapen, ik zou dat ook best willen, maar geen kans.
  allereerst durf ik de trap niet meer op, daar ben ik een keer vanaf gevallen, ze krijgen mij mij met geen tien paarden de trap weer op, of ze moeten me tillen, maar dat doen ze niet.
  rare dieren, die mensen. iedereen weet toch dat we graag met de hele roedel bijelkaar slapen en zij hebben allemaal een eigen kamer!
  ik snap er niets van.
  Binky, ik hoop dat je snel weer helemaal de oude bent en dat plekje in bed moet je verdedigen met je leven: laat je tanden zien!
  lik, Rizzo!

  Like

 11. roadlaura1969

  Hoi Binkey,
  Hier Ladie en Za-Zoe uit het koude nederland, ja die klier is niet fijn, aar ons baasje, als we een bad hebben ekregen wordt gelijk naar de anaal klier gekeken, omdat het vlees dan zacht is drukt ons baasje de smurrie er optijd uit, dus gelukkig nooit een ontsteking gehad, gelukkig gaat het je weer beter.

  Waf horen we nou mag je niet meer in bed, joh zet je klaagzang op, kijken of ze liever je horen zingen met gebrek aan nachtrust ssstt wel nier verwaffen aan je baasjes hé;-)

  Een woef en een waf van ons Ladie en Za-Zoe xxx

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s