Mobieltje redden…

Hieronder zet ik even een goede tip die ik las op de site van de Rabobank… waar ze bij die bank ook allemaal niet mee bezig zijn hè!
Ik had er nog nooit van gehoord anders had ik onze zoon deze tip wel gegeven toen hij met zijn mobieltje in zijn zak het zwembad in liep…

Mobieltjes collageReanimeer je mobiele telefoon na een verdrinking

Het is bijna iedereen wel een keer overkomen, of het nu ongelukje in het toilet is of onder de koffie, het mobieltje is drijfnat. Geen paniek, want uw mobiel komt er met wat geduld en ongekookte rijst weer helemaal bovenop.

Er zijn diverse manieren waarop je een ‘verdronken’ mobiele telefoon kunt redden zolang hij niet in zout water gelegen heeft. Echter, niet alle adviezen zijn even risicoloos. Maar, de volgende keer dat je je telefoon in het toilet of een plas water laat vallen, leg dan de onderdelen van je telefoon in een kom ongekookte rijst.
Na twee uur kun je alweer een nummer opzoeken, na twee nachten is je telefoon weer als vanouds. Rijst neemt namelijk van nature veel water op. Zo zuigt de ongekookte rijst al het vocht uit je telefoon.
Beter is natuurlijk er altijd ervoor te zorgen dat je telefoon niet te dicht in de buurt van water komt, want zoals alle ‘reanimatie methodes’ werkt ook dit niet altijd.

Zelf ben ik gelukkig wat dat betreft nog nooit benadeeld, ben altijd extra voorzichtig met allerlei nattigheid in de buurt van mijn mobiel, laptop of I-Pad, maar voor het geval je een pechvogel bent… doe er je voordeel mee!

Advertenties

26 gedachten over “Mobieltje redden…

 1. hannekelive

  nou ja! laatst loste Sherlock Holmes een moord op, omdat iemand rijst in huis had terwijl hij een allergie had. bleek dat hij zijn mobieltje daarin had laten drogen. en op dat mobieltje natuurlijk een belastend telefoongesprek van de dader…..
  ik vond het nogal vergezocht, maar het werkt dus echt!
  ik ga het proberen…….

  Like

 2. Mirjam Kakelbont

  Ik zag staan: mobieltje en water en geraakte meteen weer in shock. Ooit, toen ik mijn telefoon het hardst nodig had (ziekenhuisopname) viel ie uit mijn broekzak zó de plee in. Ik heb ‘m nog getracht te reanimeren met een fohn, maar al het leven was eruit. Had ik tóen maar van jouw tip geweten…

  Like

  1. Trees

   Jij niet Trui, maar wat denk je van de jongelui? Die kunnen echt niet zonder hun mobieltje hun behoefte doen hoor en als hij dan toevallig uit iemands zak valt… 😉

   Like

 3. corryjohan

  Nou weet je? Zoals je wellicht weet kijk ik graag crimi’s en vorige week was er op een nacht een aflevering op van een Amerikaanse Crimi waarmee via zo’n rijstkorrel alsnog de dader gepakt werd, grappig toch? Gouden tip dus!

  Like

  1. Trees

   Hé Corry, wat leuk dat je reageert! Zo zie je maar weer, 1 rijstkorreltje kan het verschil maken!
   Beterschap hoor! Ik hoop dat je volgende week echt naar huis mag! En wat heb je een mooi thema voor je blog ;-)…

   Like

   1. Trees

    Hoewel… ik denk bijna zeker te weten dat niet Corry reageerde maar dat het Melody is…
    De woordkeus en zo… Mel, je zit nog in de account van Corry hoor, net zoals ik zo vaak nog in De Stippel zat met reageren… 😉

    Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s