Een prettig weekend… en hieperdepiep…

Het was weer een heel “prettig weekend”!

Zaterdagochtend wat boodschapjes gedaan voor het eten en zo. Nico reed de ‘Peter Winnen klassieker’. Een toertocht voor verschillende afstanden, hij reed de 140,  en was al om 6 uur opgestaan. Ik kon rustig aan alles voorbereiden en tegen 3 uur was hij weer thuis, niet eens heel erg moe, maar wel voldaan en weer 180 km op de teller erbij! Een goed verzorgde toch die hij al 3 keer heeft gereden.

Om 4 uur zouden onze vrienden Jan en Erna komen, we zagen er allemaal naar uit weer gezellig bij te kunnen kletsen. Het was alweer bijna 2 jaar geleden dat we ze gezien hadden, dus het werd tijd.

Om 4 uur kregen we een belletje, ze waren naar de oude ingang van het park gereden omdat de nieuwe ingang, althans de weg ernaar toe, was afgezet. Maar de oude ingang wordt niet meer gebruikt dus weer terug. Nico ging ze opvangen zodat ze toch door konden rijden en op het park parkeren, dat hadden we met de beheerder afgesproken want dat het druk zou worden was wel duidelijk. Sinds dit jaar is het gebouw met restaurant/overdekt zwembad en daarachter het strandbad open. Maar met de temperaturen van afgelopen weekend was het zo ontzettend druk, te weinig parkeerplaatsen, te veel opgewonden en heetgebakerde mensen. Auto’s stonden schots en scheef, de een wilde voor de ander niet opzij gaan… chaos!
Als je wilt weten wat er zich allemaal afspeelde, klik dan HIER en HIER voor meer over deze perikelen en de oplossing voor dit probleem op zondag…

Via een zandpad zijn ze uiteindelijk toch met de auto naar het park kunnen komen en om half 5 waren ze er. In de loungeset met de grote parasol was het heerlijk, wel warm natuurlijk maar met wat koele drankjes en lekkere hapjes ging dat best. Rond 7 uur gingen ze met Nico even aan de wandel waarbij ze ook het strand bekeken. Het was nog steeds behoorlijk druk. Ik kon intussen het eten maken en toen ze terug waren konden we eten. Tegen half 11 reden ze weer weg en we konden terugkijken op een hele gezellige avond. Maar het was wel heel warm. Gelukkig zijn we allebei goede slapers, dus eenmaal in de ‘redelijk’ koele slaapkamer waren we zo onder zeil.

Zondag ging Nico een beetje ‘uitfietsen’… dus weer vroeg op want de ploeg vertrok al om 8 uur. Dat werden toch nog 90 kilometers… Ik ben de meeste tijd binnen gebleven, daar was het beter uit te houden, hoewel we geen airco hebben maar wel een ventilator. ’s Middags zijn we nog even met de Capri het park afgereden en hebben we op een heel rustig terras in het dorp een grote ijs gegeten!

Ik heb veel gelezen want als ik achter de laptop zat plakte ik steeds met mijn armen vast aan de tafel… Maar ook dat heb ik opgelost, een theedoek eronder en het probleem was verholpen, was ik daar maar eerder op gekomen… We hadden geen honger dus warm eten gekookt heb ik lekker niet. ’s Middags een stokbroodje met knoflook uit de oven, wat stukjes kaas, een kop soep, een restje salade en yoghurt en kwark, daar deden we ons maal mee.

Binky hebben meerdere malen met zijn pootjes in een bak water gezet en hem lekker nat gemaakt. Hij ‘zweet’ eigenlijk heel weinig, dus dat hijgen met zijn tong uit zijn bekkie doet hij bijna nooit, maar met deze hitte toch wel. Dus afkoelen is dan belangrijk. Maar ook hij heeft het goed doorstaan. Nu is het weer redelijk te noemen, hoewel het binnen nog steeds 27 graden is…

’s Avonds nog als toetje het programma ‘De beste zangers unplugged’ met Jan Dulles van de 3 JS. Die ander 2 JS waren er trouwens ook bij. Het was een heerlijk programma en dat was een fijne afsluiter. Tussendoor de foto-video gemaakt voor De Stippel over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het parkeren en de avond was om.

HIEPERDEPIEP!

Vandaag is onze lieve buurvrouw Toos jarig! Alvast van harte gefeliciteerd! 
Straks even gezellig op de koffie om te feliciteren en bij te kletsen met wat andere buren, altijd leuk!

En Ramona, jij natuurlijk ook van harte gefeliciteerd! Ik vind en vond 33 altijd een hele mooie leeftijd!

Advertenties

10 gedachten over “Een prettig weekend… en hieperdepiep…

 1. minoesjka2

  180 km fietsen? ……… phoe, moet er niet aan denken ………… nou ja, Nico zal wel enkele versnellingen meer op zijn fiets hebben als ik met mijn 3 🙂
  Maar dan nog, ik vind het een hele prestatie……………

  Heb zo’n vermoeden dat Binky van het pootjebaden genoten heeft, gelukkig is het vandaag wat beter te doen 🙂

  Like

 2. isis45

  Nou, jij hebt een leuk weekend achter de rug. Het is inderdaad jammer dat als het erg warm is, de mensen haast agressief worden. Ik snap dat niet. Iedereen wil mooi weer en als het dat dan is worden ze haast neanderthalers qua reacties.

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Klopt helemaal, letterlijk heetgebakerd zijn ze dan. Net een gesprekje gehad met de beheerder van ons park, hij had heel wat keren ruzie kunnen hebben, maar heeft zich ingehouden. De man zou het sowieso altijd verliezen…

   Like

 3. gewoonanneke

  Sportief hoor zo’n eind rijden pfff ik vind 30 km op een dag al weer heel wat 😉 Ja met die warmte raken mensen ook gauw geirriteerd, dat is jammer. Je kan beter met zulke dagen je niet zo druk maken.

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Het leuke is dat hij zeker niet de oudste is van die groepen waar hij mee rijdt. De oudste is 78. Maar het zijn allemaal oud-wielrenners… net als Nico.
   En zelfs na 7 maanden Gran Canaria rijdt hij gewoon mee alsof hij niet weg is geweest… Maar daar wandelt hij weer veel, op het strand, zo’n 4x per week gemiddeld 30 km per keer. En dan nog wat hij verder in de buurt loopt.. Ik wou dat ik een kwart had van zijn conditie, dan was ik al superblij

   Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s