Klusjes…

Even iets vermaken, dus zigzaggen, stikken of zomen op de naaimachine gaat bij mij nooit meteen goed!

Ik heb een soort haat-liefde verhouding met al mijn naaimachines gehad. Volgens mij ben ik aan mijn 3e naaimachine bezig in 41 jaar, dus valt het nog wel mee, maar wat heb ik dat ding vervloekt zeg…

Mijn eerste was in ieder geval een Husqvarna want dat merk had mijn moeder ook en de laatste is een Anker… Wat ik ertussenin heb gehad ben ik vergeten, dat was ook het grootste kreng dat ik heb gehad.

Laatst ook weer, gewoon even een losse zoom opnieuw doen, het resultaat was alleen maar lussen aan een kant en aan de andere kant leek het nog wat, maar dat kon natuurlijk niet. Nog niet zo lang geleden, geloof niet eens dat ik hem daarna vaak gebruikt heb, heb ik hem laten schoonmaken en bijstellen. Uiteindelijk heb ik zelf de hele boel maar weer opnieuw ingesteld en toen ging het zomaar goed.

Voorlopig ben ik weer even klaar met al die klusjes…

Advertenties

17 gedachten over “Klusjes…

 1. minoesjka2

  Tja, ik heb het ook niet zo op dat soort klussen! Een zoom los …….. ach, dat doe ik liever gewoon even met de hand, gaat veel sneller, in mijn ogen!
  Ik heb een naaimachine in huis, maar die komt denk ik maar eens in de paar jaar de kast uit.
  Het is trouwens haast een antieke, wel elektrisch, maar ik vermoed dat ie zo rond 1975 door mijn moeder is gekocht. Toen zij overleed heb ik hem mee genomen ………. ach, de enkele keer dat ikhem nodig heb, doet hij het nog en dat is het belangrijkste.

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Jeetje, dat is zeker een oudje die jij hebt… maar ook met een herinnering eraan. En ach, hij mag dan oud zijn, voor een naaimachine dan, als hij het maar doet op het moment dat het moet! En dat rijmt ook nog

   Like

 2. gewoonanneke

  O dat komt me bekend voor. Heb sinds kort een nieuwe gekocht en deze doet het wel goed moet ik zeggen. En dan is het wel leuk. Maar die vorige drama’s met lussen en draden die braken om gek van te worden. En soms is het toch wel makkelijk zo’n naaimachine.

  Like

 3. hanneke

  ik word ook gek van die machines.
  even een naadje of een zoompje naaien is er nooit bij, alles lust of trekt strak!!!
  waardeloos kreng. ik heb een singer van zo’n 25 jaar oud……

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s