Verslaafd…

Geschreven voor PLATO’S WE-300: LEZEN het woord dat NIET gebruikt mag worden in het verhaal…

Helaas, ik moet het toegeven, ik ben verslaafd, al vanaf dat ik en jaar of 4 was. Ik verslond alle boeken die ik maar te pakken kon krijgen al sinds ik wist hoe ik alle letters aan elkaar moest plakken. Ik hoorde niets meer, zag niets meer, leefde alleen in de wereld van het boek. Elk boek leefde en de beelden erbij ook.

De bibliotheken hadden een goede klant aan mij, 3 boeken per week kreeg ik makkelijk uit. Ook mijn ouders, zusters en broer vonden het een heerlijk tijdverdrijf.

Ko vindt het helemaal niets. Hij heeft er geen moeite mee als ik me met een boek vermaak, maar zelf heeft hij niet de behoefte. Vroeger was hij wel fan van Arendsoog en Witte Veder. Die boeken heeft hij allemaal en die zijn goed bewaard, of hij er ooit nog eens induiken zal? Ik denk het niet.

En onze 2 kinderen? De oudste, onze zoon, mocht het graag doen, maar heeft nu te weinig tijd. De jongste, onze dochter, hield er helemaal niet van. Veel te ingewikkeld en te lastig om al die karakters te onthouden. De verplichte boekenlijst op school verfoeide ze. Waargebeurde verhalen, dat ging nog wel. Tot ongeveer een maand of 8 tot 9 geleden. In onze vakantie op Ibiza had ze een zelf gekocht boek meegenomen. We zaten lekker relaxed bij het zwembad en het boek kwam tevoorschijn.  Dan nog een poosje in bed met haar boek en wonder boven wonder slaapt ze veel beter en makkelijker in dan voorheen.

Vanaf die tijd heeft ze altijd een boek onderhanden, ze houdt van spannend, dus detectives, thrillers, soms een luchtiger boek tussendoor, geen dag gaat meer voorbij zonder. Ze weet nu pas wat ze al die jaren gemist heeft…

Ook zij is nu verslaafd aan ….. !

Advertenties

27 gedachten over “Verslaafd…

 1. geesjesgedachten

  Meestal is iemand blij als hij/zij van een verslavinf af is, na jouw we300 denk ik dat ik deze verslaving maar weer moet op gaan pakken. :-0

  Like

 2. gewoonanneke

  Je had het al gezegd dat het ongeveer hetzelfde onderwerp zou hebben en daarom is het ook heel herkenbaar. Wie weet komt het ooit bij mijn zoon ook nog maar goed je kan het niet afdwingen dus. Zelf geniet ik er nog steeds van en nu ik weer wat meer tijd heb gun ik me ook de tijd er weer voor.

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Nee, je kunt het niet afdwingen, als je er zelf dan maar van geniet! Ik heb ook een hele periode thuis bijna niet gelezen toen ik nog werkte, gewoon te druk met andere dingen en verslond dan in de vakanties wel veel boeken, heerlijk! Nu kan ik lezen wanneer ik wil, zalig!

   Like

 3. clair1991

  Ik ben ook zo’n leesfanaat… alleen nu zijn het luisterboeken geworden. Dat is toch wel anders, maar beter dan niets. Lezen verrijkt de geest zeggen ze… en de wereld… wat fijn dat je kinderen het ook ontdekken

  dankjewel voor het delen

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Oh jeetje, je ziet slecht neem ik aan. Dat is een van mijn grootste angsten, maar inderdaad luisterboeken zijn dan toch ook een uitkomst. Dank voor je bezoekje!

   Like

 4. Mrs. T.

  Ik moet er niet aan denken een leven zonder lezen. Lees alles wat los en vast zit. Net als de meiden. Manlief komt niet verder dan wat tijdschriften en de plaatselijke krantjes. Zo jammer.

  Like

 5. Diana

  Jaja, er gaat echt geen dag meer voorbij dat ik niet lees en dat had ik nooit van mezelf verwacht! Héérlijk vind ik het en dat het inslapen ook zo makkelijk gaat nu is helemaal super, hihi!! Ik heb idd nog heel wat boeken voor de boeg, maar ik denk zoveel als mijn Mam al gelezen heeft ik nooit meer kan lezen, dan had ik toch eerder moeten beginnen…

  Like

 6. Novelle

  Hai Trees jij schreef leuk over je leesverslaving hahaha en je dochter is ook al verslaafd nu ze daardoor beter inslaapt.
  leuke WE-300

  Like

 7. Toos

  Nee ik ben geen fan van lezen,te druk met andere dingen.
  In mijn jeugd heb ik 3 keer het boek gelezen van de Doopkaars,en daar ben ik nog steeds naar op zoek.Nu is het zo duur geworden dat ik er maar mee ben gestopt met zoeken.Wel de Plus/Libelle/Margriet/Maxi/en noem maar op,die vind ik erg fijn om door te spitten,lekker korte verhalen,en nieuwtjes,dat past bij mij.
  De oudste verslinden vroeger heel wat dikke pillen,zoon niet,en de jongste ook niet.
  Mijn moeder stond vroeger aan de wasmachine te lezen als het bijna klaar was met draaien,dus nog vlug een paar bladzijde’s :-)) Liefs Toos

  Like

 8. platoonline

  Kijk nu toch eens. Je bent ook al verslaafd. Welkom bij de club zou ik zeggen. Mijn weblog heeft nog nooit zoveel lezers verzameld. We kunnen met gemak een leesclub beginnen 🙂 Mooi stukje waaruit blijkt dat je minimaal je dochter besmet hebt met dit vriendelijke virus. Misschien komt zoon ook nog eens. Arendsoog en Witte Veder. J. en zoon P. Nowee weet ik nog. Lang niet zo goed als Winnetou en Old Shatterhand maar toch ook erg leuk vroeger. Kijk daar ga ik weer. Als ik over een boek hoor moet ik er op ingaan. Dank je wel Trees, voor dit inspirerend verslag. De link staat er inmiddels.

  Like

 9. dieneke

  Oh ik ben ook zo’n ‘junk’!Gek toch dat als je van lezen houd vaak zo jong begint,ik ook al.Maar ik wens Diana veel lees plezier ze heeft nog veel in het verschiet.

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s