Mijn jurk…

Toen wij in november 1970 wettelijk gingen trouwen, eigenlijk meer als formaliteit, moest er natuurlijk wel nieuwe kleding worden gekocht…

Nico kocht een paars kostuum, natuurlijk met wijde pijpen en zeer strak gesneden.

Ik kocht een lange jurk met een zigzagmotief in allerlei kleuren. Het was een breedte-streep die ik toen goed kon hebben, maar nu al zeker 30 jaar niet meer zal kopen.

In april, toen we nog op Gran Canaria waren, keken we samen naar een aflevering van Life4You met Carlo en Irene…

We keken elkaar aan en we herinnerden ons de jurk van ons wettelijk huwelijk want… Irene had een jurk aan die er wel heel erg op leek… Ik heb meteen een foto gemaakt, gewoon van de televisie. Ik dacht daar kan ik iets mee doen, maar omdat het niet meteen kon heb ik er daarna niet meer aan gedacht.

Vanmiddag kwam ik de foto van Irene op mijn computer tegen, dus snel de oude foto van ons erbij gezocht en zeg nou zelf… hij lijkt toch wel echt heel erg op mijn ‘trouwjurk’ of niet soms? Zo zie je maar dat alles wat 30 – 40 – 50 jaar geleden in de mode was gewoon echt weer terugkomt!

17 gedachten over “Mijn jurk…

  1. Wat een leuke foto ja je herkent zo de tijd van toen heb ook nog zulke foto’s al ben ik er niet in getrouwd. Wel in een zwarte jurk met ook zo’n nekbandje……..grrrrrr wat knelde dat ding soms haha. Die jurk lijkt precies hoor, ik herken wel vaker patronen van vroeger zoals die truien met blokken zoals je die een paar jaar geleden voor mannen zag, die zag je toch vroeger ook zo. Nu in wat hippere kleuren dat dan wel.

    Like

    • Ik ben in het wit getrouwd hoor Anneke, dit was alleen het wettelijke huwelijk. We zijn gewoon een paar maanden eerder getrouwd om eerder in aanmerking te komen voor een woning… Maar dat nekbandje had ik toen ook om voor de vorm, daarna snel weer af
      Ja leuk he dat van alles qua kleding terugkomt…

      Like

  2. Ja hij lijkt onzettend op die van jou! En ja echt hoor, alles uit die tijd komt weer terug. Had je hem nu nog maar gehad, had ìk hem nu kunnen dragen, hihi!

    Like

  3. Wat waren jullie een leuk stelletje,maar eerlijk is eerlijk Trees,ik vind jullie nu knapper,dus houden zo…..:-))

    Like

    • Schijnt van een Franse ontwerpster te zijn die haar moeder is opgevolgd… die had patent op dit patroon. Had ik toen geen idee van natuurlijk 😉

      Like

Reacties... heel graag natuurlijk!