Thursday Challenge – “Handen / Hands”

De handen van mijn moeder… ongeveer 1.5 jaar voor haar dood!

(My mother’s hands, approx. 18 months before she died)

Waar ze me mee heeft gedragen, gewassen, eten gegeven, getroost, gestreeld… Waar ze hard mee heeft gewerkt, gekookt, lieve kaarten geschreven, teveel om op te noemen.

Handen waarmee ze de laatste jaren alleen nog maar zat te friemelen…

Voor nog meer ‘handen’ klik HIER

Advertenties

22 gedachten over “Thursday Challenge – “Handen / Hands”

 1. Mirjam Kakelbont

  Mooi! Mijn oma is al ruim twintig jaar dood, maar ik weet nog steeds hoe ze er uit hebben gezien. Aan haar rechterhand had ze een stijve wijsvinger. Ooit heeft ze daar een ontsteking in gehad, maar er was geen geld om naar de dokter te gaan en moest het vanzelf maar over gaan. Als kind speelden wij met die vinger. We bogen ‘m om en lieten ‘m dan los, en dan schoot ie naar voren. Als oma mijn haar kamden was ik iets minder gelukkig met die vinger, want ze stak er gegarandeerd mee in mijn oog. Zoveel herinneringen en dat door jouw foto… Een prachtige blog!

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Jeetje, wat zo’n foto al niet naar boven haalt he… maar wel mooie herinneringen dus, die speciale vinger van je oma vooral !

   Like

 2. Anita

  Het is net of ik de handen van oma zie. Dat heb je mooi geschreven Trees. Ook mijn moeder draag ik al 32 jaar in mijn hart mee…….

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ja Anita dat kan ik me voorstellen! In mijn handen zie ik die van mijn moedertje en dus ook die van omaatje… familiehanden 🙂

   Like

 3. Trees Berichtauteur

  @Lieve allemaal… bedankt voor de mooie tegen-reacties. Die foto is me inderdaad heel dierbaar… friemelende handen, krom van de reuma, trillend van de Parkinson, rusten konden ze niet echt. Mijn moedertje is al bijna 6 jaar uit mijn leven maar blijft altijd in mijn hart!

  Like

 4. platoonline

  inderdaad, een ontroerende foto, Trees. De meeste van ons zullen nu denken aan de handen van onze eigen moeder en wat ze allemaal in hun leven hebben gedaan om ons netjes groot te brengen. Vaders ook natuurlijk. Er is plotseling veel om over na te denken.

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s