Logés voor een nachtje…

Op zaterdagochtend zijn Maria en Natalia door Opa opgehaald voor een (kort) weekendje bij ons in het zuiden. Ze hadden er zin in! Na overleg hadden ze wel zin om met Opa naar het strand te gaan. Ze mochten alleen niet in het water want ze waren allebei wat verkouden. Maar een poosje lekker in de zon na een hele week school was best wel lekker natuurlijk.

Na een paar uur ben ik met Binky ook richting strand gelopen en heb onderweg lekkere churro’s gekocht. Na het eten wilde Maria mee naar huis en Natalia uiteindelijk ook, dus gingen we met zijn allen weer terug. Die paar uurtjes strand is eigenlijk ook wel lang genoeg want de zon is altijd behoorlijk sterk.

Natuurlijk moesten er pannenkoeken worden gebakken en wilden de dames helpen. Ze waren ondertussen al gedoucht dus na het aankleden en eten stapten we in de auto naar Maspalomas om eindelijk met ze naar Holiday World te gaan. We waren het al eerder van plan geweest maar toen was er net een carnavals optocht en konden we nergens parkeren of lopen door de drukte van allemaal verklede mensen. Holiday World is een soort permanente kermis met allerlei attracties waar ze allebei nog nooit geweest waren.

We kochten kaartjes met punten erop en de meiden waren niet te houden en wisten niet waar ze het eerst naar toe moesten rennen. Elke attractie kost een bepaald aantal punten, dus geen gerommel met geld, eigenlijk een heel goed systeem. We zijn allereerst in het reuzenrad gestapt, Natalia vond het wel eng, maar omdat ik mee ging wilde ze uiteindelijk toch wel. Wat een uitzicht zeg en er kwam geen eind aan, we hebben we 6 rondjes gedraaid. Daarna wilde Maria in de achtbaan… maar Natalia vond het eng. Toch kreeg Maria haar zover dat ze meeging en ze vonden het allebei schitterend. We hoorden Maria boven alles uit gillen. Dat is iets wat ze vroeger ook al deed als klein ukkie… helemaal uit haar dak kon ze gaan en al schreeuwend liet ze merken hoe geweldig ze alles vond. Zo rustig als ze kan zijn, zo uitbundig is ze dan.

Verder waren er botsautootjes, botsbootjes, een ponyritje, trampoline springen hangend in een gordel, lachspiegels, hengelen, een soort rodeo op een stier, papagaaienshow en dansoptreden met Holi, de mascotte van het park. Ze hebben genoten. We hadden genoeg punten om ze ook een tweede of derde keer in hun favoriete attractie te laten meegaan. Zo is Maria 3x in de achtbaan geweest en samen in de botsautootjes, zijn ze 2x op de stier geweest en heeft Natalia 2x pony gereden.Ook wilde Natalia graag een suikerspin, waar ook wij af en toe een stukje hebben meegepikt. Ik kon me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst van een suikerspin heb gesnoept, heerlijk! We waren er om voor zes uur en vertrokken om kwart over 9 dus, we hebben bijna 3.5 uur rondgezwalkt. Iedereen was moe en na een ijsje gingen we weer huiswaarts.

Ze hebben heerlijk geslapen en vanmorgen na het eten ging Natalia met Opa en Binky mee wandelen, daarna naar het sportzaaltje om met Anna te sporten. Maria was helemaal verslingerd aan haar Nintendo, die ze thuis doordeweeks niet mag gebruiken, dus had geen behoefte aan iets anders. Na het brood eten ’s middags gingen ze met Opa op stap met allebei een schepnet om op de pier te gaan vissen. Na 1,5 uur kwamen ze weer terug met een emmer met inhoud, 3 zeeslakken en een steen. Natalia wilde de slakjes mee naar huis nemen om in de vissenkom te doen. Maar dat hebben we toch maar uit haar hoofd gepraat.

Na het douchen zijn we naar MacDonald gegaan en hebben ze allebei een Happy Meal gegeten met nog extra kipnuggets. De cadeautjes die ze daarbij krijgen zijn altijd welkom en het was een leuke afsluiting van het weekend. Natalia heeft met Opa 2 sudoku’s gemaakt. Die begint het ook al aardig te snappen. Maria zat achter de laptop en ze vermaakten zich samen ook prima.
Rond 6 uur kwam Nick ze ophalen. Het was een heerlijk, geslaagd weekend.

Ook wij hebben genoten, het is zo leuk als je ziet dat die meiden het zo naar hun zin hebben!

Tot over een week of 6 maar weer, dan hebben we weer iets anders op het programma staan!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

19 gedachten over “Logés voor een nachtje…

  1. Trees Berichtauteur

   Ja was druk, maar hartstikke leuk! En ach, ze worden groter he… nu kunnen we ze ook wel voor 2 of 3 dagen samen hebben.
   En mooi zijn ze ja, dankjewel!

   Like

 1. hanneke

  wat een feest voor jullie allemaal!
  ik ga denk ik de kleinhonden eens op een dagje uit trakteren. wat zal het worden: Walibi? Dolfinarium? Efteling? of toch maar gewoon naar de hei?? (de film zal wel niets worden, uit eten gaan zie ik ook niet zo zitten 😉

  Like

 2. M@ria

  Geweldig Trees, zo’n gezellig verwen weekend voor de dames.
  Helaas ben ik nog niet zo ver, maar terzijnertijd kom ik zeker voor inspitatie bij jou..hahaha.
  Een fijne opa en oma voor de kleinkinderen, leuk voor hen om later op terug te kijken.
  groetjes Maria.

  Like

 3. Diana

  Ziet er super leuk en gezellig uit allemaal, ze hebben genoten!! Doet mij terug denken aan mijn eigen jeugd met de vele logeer partijtjes bij Opa, Oma & Oma! Genieten was dat en ik zou zo graag eens terug in de tijd gaan! Dikke kus voor een lieve Opa & Oma en Pa & Ma ;-)!

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Dat kan ik snappen, jullie hebben het ook altijd heel erg leuk gehad. Helaas is dat allemaal voorbij 😦 . We hopen dat Maria en Natalia later ook met veel plezier terug kunnen kijken op hun logeerpartijtjes en vakanties bij ons.
   Dikke kus terug voor de liefste dochter van de wereld 🙂

   Like

  1. Trees Berichtauteur

   Het was echt genieten en die stieren waren inderdaad een van de leukste attracties, vooral de muziek erbij!!! Zal nog een filmpje plaatsen

   Like

 4. Marja

  Oh, wat hebben jullie ze verwend. Geen wonder dat ze het zo naar hun zin hadden.
  Waar wonen zij zelf? Aan de noordkant van het eiland? En hoe komt het eigenlijk dat ze daar wonen?

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ja dat helpt meestal wel he, maar ook al we geen bijzondere plannen hebben vinden ze het gelukkig leuk bij ons .
   Ze wonen inderdaad in het Noorden ongeveer 60 km bij ons vandaan. Zoon en schoon hebben elkaar ontmoet tijdens een vakantie in 1999 die we op GC vierden met hem en onze dochter ter gelegenheid van de 50e verjaardag van manlief.
   En 2,5 maand later woonde hij hier! Dus het is onze eigen schuld zegt hij wel eens, dan hadden we hem maar niet mee moeten nemen…

   Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s