Hieperdepiep… Maria 10 jaar!

Vandaag is het 10 jaar geleden dat Maria op zondag werd geboren en wij voor het eerst opa en oma werden. Een echt zondagskindje en geboren op de uitgerekende datum. Wat een speciaal gevoel was dat en wat een prachtige baby was ze! We waren zo trots!

We hadden Nick en Elsa de dag ervoor nog gezien in het ziekenhuis. Elsa was ’s middags al opgenomen toen de weeën waren begonnen. Het is vanaf de plaats waar ze woonden naar het ziekenhuis toch wel 75 km waar je zeker een uur over doet omdat er eerst een stuk door de bergen moet worden gereden. Dus de a.s. moeders gaan al op tijd richting het ziekenhuis.

Thuisbevallingen vinden niet plaats op Gran Canaria. Kindjes worden allemaal geboren in het ziekenhuis dat speciaal voor moeders en kinderen is. Als alles goed gaat mogen ze na 4 dagen naar huis en moeten dan maar zien hoe ze het verder doen. Met hulp van familie worden ze dan een paar dagen op gang geholpen.

Om ongeveer half 3 ’s nachts kregen we een telefoontje, ze hadden een dochter en ze was om half 2 geboren. Een prachtig kindje met de namen Maria Teresa. Maria omdat ze het een mooie naam vonden en ook de moeder van Elsa zo heette. Teresa is mijn naam in het Spaans. Wat waren we blij dat alles goed was gegaan. ’s Middags mochten we op bezoek en wat een speciaal gevoel is dat, een kind van je kind in je armen te krijgen.

Vandaag is ze dus alweer 10 jaar geworden. Een mooie, slimme meid! Ze kan bij tijden natuurlijk druk zijn, maar eigenlijk is ze een vrij rustig meisje. Lekker bezig met haar eigen dingen. De beste van haar klas. Ze krijgt ook al een paar jaar Engelse les en sinds kort ook Frans. Geïnteresseerd in van alles en nog wat… veelbelovend zoals het er nu uit ziet…!

Lieve Maria, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!

Tot vanavond!

Advertenties

29 gedachten over “Hieperdepiep… Maria 10 jaar!

 1. Mrs. T.

  Nog van harte gefeliciteerd met 10 jaar omaschap! Mooie meid zeg. Kan ik ergens vinden hoe het nu precies allemaal zit bij jullie? Jullie wonen een deel van het jaar in Spanje en de kleinkinderen ook begrijp ik. Of wonen jullie er permanent of zo?

  Like

  1. Trees Berichtauteur

   Danku Mrs T ! We zijn heel blij met allebei onze kleindochters!
   Op de pagina “wie zijn wij?” staat heel summier hoe het zit. We wonen dus niet permanent op Gran Canaria. We blijven tot voor de Kerst en dan in januari weer terug! Groetjes!

   Like

  1. Trees Berichtauteur

   Ja joh, had je al gedaan! Het verslagje over de verjaardag komt nog.
   Inderdaad, Maria is echt heel erg lief…ach, misschien heeft ze dat wel van haar oma ja

   Like

 2. Toos

  Heel hartelijk gefeliciteerd met de oudste kleindochter Maria.
  Wat een mooi meisje Trees en Nico,super,en ik snap heel goed dat jullie hier erg trots op zijn.
  Ook haar zusje Natalia een leuk span bij elkaar die meiden.
  Feliciteer de ouders maar,en er zal zeker wel TAART zijn,heel goed voor de feestneuzen.

  Smuffel Tooske!

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s