NEMO en Trollenland…

Afgelopen maandag zijn Maria en ik met de trein (Hemakaartje x80 14,50 voor 1 volw + 1 kind) naar Amsterdam gegaan. We kwamen om ongeveer 12.00 uur bij NEMO aan.

NEMO is een Science Center waar kinderen en ook volwassenen van alles kunnen ontdekken en uitproberen.

Maria wist niet wat haar te wachten stond en ik ook niet, maar ze vond het geweldig! Alles heeft er te maken met wetenschap en technologie. Het motto “verboden af te blijven” geldt daar voor alles. Er is van alles waar ze mee kon experimenteren en al met al was het heel leerzaam.

Er was een demonstratie ‘cocktails maken’ met allerlei stoffen en de effecten daarvan waren heel verrassend, ze stond vooraan en vond het heel interessant. Ook een demonstratie ‘kettingreactie’. Van alles en nog wat stond opgesteld en een dominosteen omgooien betekende een hele rits van gebeurtenissen die elkaar opvolgden. Om het mee te maken moet je er eigenlijk zelf naar toe gaan want het is teveel om op te noemen, maar de foto’s zeggen meer…

Aan het eind van de dag zijn we nog naar het dakterras geweest… Het hele dak heeft grote trappen waarop kussens en stoeltjes staan en waar je heerlijk in de zon kunt zitten/liggen. Kinderen kunnen zich er lekker met water vermaken en je hebt er een prachtig uitzicht over Amsterdam. Echt schitterend!
We waren om 20,00 uur weer thuis en het was een zeer geslaagde dag!

Dinsdag was een hele rustige dag thuis. Ze heeft zich prima vermaakt met spelletjes op de computer, lezen in haar Harry Potter boek en een beetje TV kijken. En natuurlijk de normale rituelen, vissen voeren in de grote vijver, post halen en mee Binky uitlaten.

Vak Maria 2011 6 juli Trollenland (28) (Small)Woensdag was de ochtend ook rustig en ze kon niet wachten tot het tegen 13.00 uur liep want we zouden naar Trollenland gaan. Een binnenspeeltuin in Deurne waar zij nog nooit geweest was, maar Natalia wel, dus ze was heel erg benieuwd. Toen we aankwamen was er nog helemaal geen kind te bekennen en kon ze alles eens in haar eentje bekijken. Langzamerhand kwamen er meer en meer kinderen, maar er werden die dag een heleboel verjaardagen gevierd, dus die groepjes kinderen bleven toch met elkaar spelen. Na 1,5 uur kwam ze verdrietig naar me toe. Ze had niemand om mee te spelen. Ik had even staan praten met een andere Oma die er was met haar zoon en 2 kleinzoontjes. Het oudste jongetje was net zo groot als Maria alleen iets jonger en hij had ook niemand. Dus ik ben samen met haar gaan vragen of hij met haar wilde spelen. Dat vond hij leuk. Hij woont ook niet in Nederland maar in Egypte. Hij sprak ook heel goed Nederlands en ze hebben de hele middag samen gespeeld tot hij naar huis ging. Ze vond het prachtig en rond 6 uur waren we weer thuis.

Vandaag, donderdag, hebben we ook een rustige dag ingelast. Oma moet tenslotte ook nog wel het een en ander aan het huishouden doen. Bedden verschonen, wassen, strijken… Voor Maria werd het een computerdagje…chatten met haar vriendjes van school… ze vond het allemaal super dat het mocht…maar ja, bij Opa en Oma mag altijd meer als thuis…

Morgen weer een middagje weg naar een overdekt Avonturenpark in Wanroij… Ook daar zal ze wel weer genieten en dan zaterdag naar Diana waar ze een nachtje blijft slapen met Binky.

En zo is er dan alweer 1,5 week om! Wordt vervolgd…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties

7 gedachten over “NEMO en Trollenland…

 1. blijleven

  Het was een goed idee van Lia he Maria fijn dat je het zoo leuk vond.
  En ook zo fijn gespeeld met Rens toen we bij Trees en Nico waren .
  Nog veel fijne dagen daar en ik hoop dat Nico niet te veel last heeft van de val.
  liefs van Rens en Jan en Lia tot in Cran Canaria.

  Like

 2. Toos

  Wat een genieten daar bij jullie met die kleine meid Maria,super.
  Nog een weekje, Trees,en Nico,doe jullie best,en genieten maar.
  En wat kan ze straks thuis tegen paps,en mams verhalen vertelle,en die prachtige foto’s spreken voor zich.
  Heel fijn weekend samen,liefs Toos.

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s