Maria geniet en wij ook…

Maria heeft het prima naar haar zin en wij natuurlijk ook... Ze heeft haar ritme weer aardig gevonden. Op vrijdag ging ze met Opa naar 'het Meerdal' om te zwemmen. Van 11 tot 5 uur heeft ze gezwommen, gegleden, gespeeld in de wildwaterbaan en het golfslagbad, gebubbeld in het bubbelbad… Ze was het water niet uit te branden. Helaas geen foto's, opa had het toestel niet mee. Maar genoten heeft ze!

Thuisgekomen had ze meteen de post meegenomen en er was een kaart voor haar van Diana. Ze las hem zelf voor, hoewel ik moest helpen want het handschrift van Diana lezen is niet zo simpel hoor… Daarna nog even een spelletje gespeeld op de computer.

Zaterdag kregen we bezoek, Lia en Jan kwamen met Rens. Op Gran Canaria hadden ze het een aantal jaren geleden ook heel leuk samen ondanks het leeftijdverschil van 3 jaar en ook nu ging het weer perfect. Ze hebben van alles samen gedaan, geschaakt, 3 op een rij, bellen geblazen, getennist of eigenlijk gebadmintond, het zakgeldspel gespeeld, DVD gekeken. We hebben 's middags gewandeld en voor we echt op pad gingen werden de grote karpers in de vijver nog gevoerd. Rens had zijn voetbal mee dus ze vermaakten zich prima onderweg. Langs de nieuwe uitgegraven plas zag ze voor het eerst prikkeldraad… Er is geen onvertogen woord gevallen…het was een heerlijke dag!

Zondag deden we lekker rustig aan, beetje TV gekeken, het zakgeldspel gespeeld.
En we zijn begonnen met de Nederlandse lessen. Ze kent de letters natuurlijk al lang en spreekt ook goed Nederlands maar ze schrijft fonetisch. Sommige letters kent ze niet, de combinaties bijvoorbeeld, oe, eu, ui etc. Maar ze wil het graag leren dus zijn we langzaamaan begonnen.

's Middags gingen we met de Capri naar de ijssalon in Bakel en daarna hebben we het taalspel gespeeld. Een spel dat bij de leerstof hoort en spelenderwijs wordt er geleerd woordjes met de letters te maken.

Gisteren, maandag, zijn we met de trein naar Amsterdam gegaan, op zich alweer een happening, en hebben we het Science Center 'NEMO' bezocht, daarover later…

 


Advertenties

10 gedachten over “Maria geniet en wij ook…

 1. Truus

  Dat klinkt allemaal fantastisch Trees. En NEMO is ook heel leuk en interessant. 🙂
  Die keer dat ik er geweest ben zaten ze nog in de Tolstraat, niet ver van waar ik woonde. 😉

  Like

 2. Danielle

  Zo te zien hebben Maria en Rens het enorm naar hun zin gehad. Ik heb begrepen dat jullie een leuke dag hebben gehad met zijn allen!

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s