Maria is er…

Vliegveld EindhovenWe gaan weer een aantal heerlijke weken beleven met de kleindochters die weer op vakantie komen in Holland.

Maria is woensdag goed aangekomen… Ze landde 10 minuten eerder dan gepland maar natuurlijk stonden wij toen al ruim een half uur op het vliegveld Eindhoven met smart op haar te wachten… We zagen het vliegtuig landen en konden haar als eerste de trap af zien komen samen met een stewardess. Die hevelde haar weer over naar iemand van het grondpersoneel en zo kwam ze langs het hek gewandeld waar wij stonden te kijken. Het wachten op de koffer duurde lang…maar eindelijk kwam ze dus naar buiten, werd ze aan ons “overhandigd” en konden we haar eindelijk weer knuffelen na een aantal maanden!  Maria plant kastanje 9-2006

Foto links van september 2006 Onderweg, we waren nog steeds in Eindhoven, was ze al aan het rondkijken of ze iets bekends zag. Ze wilde weten hoe groot haar kastanjeboom inmiddels was geworden. 5 jaar geleden heeft ze een kastanje in de grond gestopt in de hoop dat er een boom uit zou groeien. Wij hadden er een hard hoofd in maar Maria was, met haar 4,5 jaar, ervan overtuigd dat het zou lukken en… ze had gelijk! Vak Maria 2011 29 juni Aankomst (2)Het boompje is inmiddels net zo groot als zij en heeft al een aardig stammetje… Trots als een aap is ze natuurlijk.

Ze wilde graag poffertjes eten en natuurlijk kwam ze me helpen met klaarmaken. Het opeten ging ook prima. We hebben nog even geskyped met Gran Canaria, dus ze hebben daar met eigen ogen kunnen zien dat ze goed is aangekomen want de techniek staat voor niets. Daarna nog even sudoku geoefend met Opa en na de douche ging ze naar bed.  Ze is aan deel 3 van Harry Potter bezig en na nog even een half uurtje lezen deden we het licht uit… en ze was binnen een paar minuutjes onder zeil! Ze slaapt altijd gewoon de hele nacht door en dat was ook nu weer gelukt. Ze sliep tot 9 uur (Canarische tijd natuurlijk 8 uur).

Gisterenochtend heeft ze eerst een aantal Nederlandse leestesten gedaan van de Wereldschool en een dictee. Ze is erg goed op school, had weer een super goed rapport, cijfers voor 7 vakken, 5 tienen en 2 negens. Na overleg met een van de medewerksters van de Wereldschool in Lelystad blijkt dat ze toch al kan instappen in deel 2 met leesniveau 4. Met een extra pakketje voor wat klankoefeningen, moet ze het zonder veel moeite kunnen oppakken. Voor Natalia geldt hetzelfde en ik heb dus het Emigrantenpakket besteld met een extra verwerkingspakket voor Natalia. Ze spreken altijd Nederlands met Nick en natuurlijk met ons maar dat is niet genoeg om foutloos Nederlands te leren spreken, schrijven en lezen. Dus extra lessen zullen zeker niet voor niets zijn. Het pakket is vandaag opgehaald door onze zwager Jan.

Morgen komen Lia en Jan met Rens (hun kleinzoon) een dagje naar ons toe en dan nemen ze het hele pakket meteen mee…dus volgende week kunnen we rustig aan een beetje beginnen.

Daarna wat kleding gekocht en wat boodschapjes gedaan en heeft ze een nieuw stepje gekregen. Toen we thuis kwamen ging ze spelletjes spelen op de oude computer. Die hebben we op de tafel geinstalleerd en zo kan ze lekker haar eigen gang gaan…. en zo waren er zo alweer 2 dagen om…

MM

27 gedachten over “Maria is er…

 1. Pingback: RATJETOE… – "Iris Papilio"

 2. Wordt zeker genieten! Ik kwam op de site van de Wereldschool via de site van Laura Dekker (zeilmeisje). Zij volgt haar schoollessen ook via dit instituut. Alles in huis op het moment, instappen in deel 2, maar eerst aantal extra klanklessen via kopieerbladen van Deel 1. Ik werd goed geadviseerd nav de leestesten. We gaan morgen maar eens langzaamaan beginnen…maar het is overlegd en ze willen het allebei!

  Like

 3. Ze gaat dus ook nog wat Nederlands erbij leren, knap hoor… en wat leuk die kastanje en dat het gelukt is… 😉 Geniet ervan met zijn allen daar…

  Like

 4. Oooooo Trees en Nico,wat een pracht meid van jullie zoon Nick,en zijn lief Elza.

  Ik kreeg even een brok in mijn keel toen ik die foto bekeek dat ze van die trap afkwam van het vliegtuig,en dat zal bij jullie zeker niet anders zijn geweest.
  Jullie gaan weer helemaal even terug in de tijd dat Diana ook 10 jaar was.
  En dan nog die Natalia op vakantie over een paar weekjes,nou nou,het kan niet op hoor.

  Nico,en Trees,en de kleine (grote dame) Maria,heel veel plezier,en een fijne tijd samen,dikke knoefels van mij,Tooske!

  Like

 5. Jeetje wat is ze groot geworden en een echt dametje! Leuk haar haar zo in die staart.
  Veel plezier met haar en alle dingen die jullie gaan doen:-).

  Liefs Marielle

  Like

 6. Wat is dat genieten voor jullie zo’n lieverd om je heen! Hmmmm en wat een verwennerij, lekker eten, lekker spelen en lekker winkelen. Leuk dat ze tweetalig opgevoed worden. Nog nooit van de Wereldschool gehoord. Vindt Maria het leuk om de taallessen te volgen?

  Like

 7. Ja die vermaakt zich wel weer in Holland, leuk hoor!! Wat een korte haren heeft ze weer? Ach, is zo weer lang bij die meiden!! Fijne dag vandaag! KUS!

  Like

 8. Mijn mond viel wijd open Trees. Wat een groot gat, dat moet een flink abces zijn geweest! 😦
  Ben blij voor de stoere Binky dat het nu beter gaat. 🙂
  Exe9n van mijn katten had ook regelmatig last van haar anaalklieren. Die liet ik minimaal 1 keer per jaar (tijdens de jaarlijkse controle/inenting) uitknijpen door de dierenarts.

  Like

 9. (blind en blonT als ik ben maar denken dat je mijn reactie verwijderd had ;-( )

  Maar eehh Binky…. ik heb al 30 jaar soortgenootjes van jou…. nog nooit heeft een soortgenootje het lekkers van mij geweigerd… dus ik denk jij zult dat ook niet doen… en zo wel, dan is het jammer maar helaas, dan smullen Loa en Noah er later graag van!

  Like

 10. @allemaal: Heel erg bedankt voor de belangstelling voor mijn gat.
  @Diana lieveling…maak je geen zorgen, het gaat echt goed met me hoor! Alleen is het gat nog steeds niet helemaal dicht…
  @Melody: Ben benieuwd wat voor lekkers je meeneemt voor mij, maar ik zal je nu vast vertellen dat ik erg kieskeurig ben en echt niet alles lust. Dus als ik misschien niet opeet wat jij voor me meeneemt geef ik het aan je mee terug voor Noah en Loa…goed?
  Een pootje van Binky!

  Like

 11. Acherm beestje tis sund
  Heb niet naar je gat gekeken hoor want ik zou zelf ook niet met mijn gat op web-log willen
  Maar wel sportief van je dat je er hier over durft te schrijven

  Beterschap hoor
  Knuff voor jou en grt voor het vrouwtje
  Mariet.

  Like

 12. Och arme Binky toch.
  Ik had je niet naar de dokter gebracht hoor, ik had het zelf gedaan.
  Maar weet je wat?
  Op 9 april mag je bij mij komen op schoot en dan krijg je van mij een extra dikke knuffel met iets heeeeeeeeeel lekkers erbij.
  Wat dat is zeg ik nog niet, dat blijft een verrassing ;-))

  Like

 13. Oooh lieve lieveling toch!! Toch wel een leuk verhaaltje geworden. Maar… die foto open ik maar niet hoor, ben bang dat ik dat vxe9xe9l te zielig vind!! Dikke kus Diana.

  Like

 14. Oh oh, wat een verhaal… Maar wat ben je goed verzorgd!
  En die pilletjes, tja, daar weet ik alles van, honden en katten weten heel veel manieren om die NIET in te nemen!
  Beterschap! En veel groeten,
  Ondine

  Like

 15. dat is een behoorlijk gat, binky, ik heb er ook wel eens last van, maar dan ga ik inderdaad sleetje rijden en is het zo weer gepoept …. eh gepiept.
  beterschap

  Like

 16. goh Bink, wat een gat zeg! Niet leuk allemaal hxe8 maar je hebt mazzel dat je zulke lieve baasjes hebt. Geniet van je leven en een dikke knuf van Tessa! hoop dat ik je gauw weer eens zie……….. woef woef woef!!

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s