Songfestival ervaring…

 

De Songfestival-ervaring die ik donderdag met Diana heb opgedaan is in ieder geval een ervaring die we nooit meer zullen vergeten! Heel jammer dat de 3JS niet naar de finale zijn gegaan, maar eigenlijk had ik er ook niet eens op gerekend…hun nummer ‘Never Alone’ is gewoon veel te mooi!

We hadden geen idee hoe zoiets in het echt eruit ziet, dus wij gingen vol verwachting op weg naar Düsseldorf zo rond een uur of half één. Ik had altijd de indruk dat het echt een feestelijke aangelegenheid was met een hoop glamour maar Diana voelde er niets voor om zich tegen de avond nog ergens te gaan verkleden. We waren achteraf ook veel te ver van de auto af om even kleding om te ruilen. Nadat ze had beloofd dat ze dan in ieder geval geen spijkerbroek aan zou trekken gingen we op weg. Normaal maar netjes gekleed…ik had er vrede mee…

Om half 2 reden we het parkeerterrein op naar de ESPRIT-Arena. We werden naar een parkeerplek geloodst en voor 8 euro konden we tot laat in de avond blijven staan. Na een klein stukje lopen konden we in een bus stappen die ons naar de Arena bracht.

We waren de enige passagiers en de chauffeur zette ons vlakbij de ingang uit en toen we net stonden te kijken met welke bus, tram of misschien wel metro we naar de “Altstadt” konden doorreizen (zat bij de prijs van de toegangskaarten inbegrepen) kwam er een bus aan met ‘Roemenië’ erop. Het was de bus met de artiesten en begeleiders die via die ingang het gebouw ingingen.

We keken eens rond en zagen nog een bus aankomen…het leek erop dat ze allemaal door deze grote deur, met bus en al naar binnen zouden moeten gaan. Natuurlijk was ik wel in Duitsland maar mijn mond is nog steeds Hollands, dus even nagevraagd of de Hollanders al binnen waren. Er stond nog geen vinkje bij op de lijst dus werden ze nog verwacht en…werd ons door de beveiliging verteld, ze moeten allemaal voor 3 uur binnen zijn!

Dilemma…gaan we op zoek naar de boot langs de Rijnkade met het risico dat er niemand meer is, of wachten we ze op bij de Arena? We besloten tot het laatste, het was prachtig weer dus een poosje wachten in de zon was geen straf. Maar het duurde wel erg lang en op een gegeven moment besloten we nog 10 minuutjes te wachten en toen ik dat zei tegen een van de beveiligers kwam hij na 5 minuten vertellen dat hij even had nagevraagd…bleken ze een andere ingang te hebben genomen en dus al lang binnen te zijn… Jammer maar helaas…

We zijn het Tulip-Inn hotel ingegaan en hebben een kop soep en een broodje gegeten, het was te laat om nog de stad in te gaan. Om 18.00 gingen de hekken open en mochten we naar binnen… Ik was zoooooo blij dat we gewone kleding aanhadden en ons niet extra hadden opgedoft en afgestoft want de meesten waren gewoon gekleed en een heleboel ook in de kleuren van hun land…We zagen heel veel oranje, het leek wel of we naar een schaats- of voetbalwedstrijd gingen.

We kochten een drankje en Diana heeft haar haren laten krullen door een kapster van een promotieteam van een of ander merk. Met een hotdog voor Diana en een frietje voor mij in onze magen waren we klaar voor het spektakel en zijn we op onze plaatsen gaan zitten, perfect aan de rand van de tribune en met goed zicht op het podium. We waren het lopen en staan ook wel zat dus het werd tijd. Wel waren het natuurlijk gewone tribunestoeltjes die dus iets omhoog lopen aan de voorkant, voor mij met mijn korte pootjes niet echt prettig, maar dat mocht de pret niet drukken, af en toe de handen onder de dijen en het was goed uit te houden… 😉

Tijdens de pogingen om het publiek wat op te warmen werd er veel geklapt, gejoeld en gezongen! Wat een bedrijvigheid ook met al die camera’s, we konden dat ook goed zien want we zaten achter de regie. Om 21.00 uur begon het programma dus werd er een strak schema gehanteerd.
Bij elke act liepen er wel 50 man op en rond het podium om het nodige klaar te zetten, het liep allemaal gesmeerd. Er was een rijdende camera die op een soort treinrails liep. Een camera op een soort hoogwerker en een aantal cameramannen die in groepjes van 2 rond renden op het podium om de artiesten heen. Niet te geloven wat er allemaal voor komt kijken, echt heel apart om dat allemaal eens mee te maken.

3JS 05-2011 DüsseldorfAls 2e land kwam Oostenrijk, een prachtige zangeres met een prachtig nummer. Daarna onze 3JS, ze waren fantastisch en kregen een geweldig applaus vooraf en na afloop! De acts volgden elkaar snel op. We zagen van alles voorbij komen, een paar tweelingen, de groep van België die hun eigen orkest waren, een kaboutergroep uit Moldavië met een sneeuwwitje op een eenwielerfiets. Groepen die rare moves maakten, het was niet te geloven… Er waren in onze ogen echt maar een paar landen die in aanmerking zouden komen voor de finale.

Het tussenoptreden van de ‘vliegende dansers’ was spectaculair! En toen kwam het uur van de waarheid…de telefoonlijnen waren dicht en de vakjury had al eerder beslist. Niemand mocht op zijn eigen land stemmen dus wij hadden al zo’n gevoel van…benieuwd wie op Nederland gaat stemmen…

Natuurlijk bleven we positief tot het eind, maar helaas…het is Nederland weer niet gegund. Maar aan de 3JS en het mooie nummer heeft het zeker niet aan gelegen. Ik las al ergens dat de Tros gewoon weer voorbereidingen gaat treffen voor 2012…volgens ons kunnen ze er beter mee stoppen… Maar we wachten af!

De 3JS hebben inmiddels al zoveel bereikt en hun eigen stijl is al bij heel veel mensen doorgedrongen, wij zijn en blijven fans! Het Songfestival is voor de mannen een geweldige ervaring geweest, vanavond zijn ze er ook weer bij en morgen gaan ze weer terug naar Volendam. Over tot de orde van de dag…

Advertenties

11 gedachten over “Songfestival ervaring…

 1. Trees

  Inderdaad een hartstikke leuke ervaring en heel jammer dat ze het niet gehaald hebben. Helemaal mee eens, kappen met dat Songfestival maar ja de Tros is alweer bezig hoor.
  Dat moeilijkwoordland dat heeft gewonnen had wel een leuk liedje, alleen kon dat meisje echt niet zingen. Dus dan snap je het helemaal niet he…gewoon allemaal sukkels…

  Like

 2. Ardy

  Dit kan niemand jullie nog afnemen, wat een belevenis zal dat geweest zijn en de foto’s spreken voor zich!!
  Veel plezier nog met alles!! SMUFFELSSSSSSSSSSS

  Like

 3. hanneke

  hartstikke leuk om toch een keertje meegemaakt te hebben?
  jammer dat de 3J’s het niet gered hebben.
  eigenlijk geloofde ook iemand erin toch?
  ik vind dat nederland er maar mee moet stoppen, het is een oosteuropees feestje en wat ik ervan gezien hebt is een aanfluiting.
  alleen denemarken vond ik een goed nummer hebben (ik heb op het laatst pas gekeken, toen alle liedjes voorbij kwamen)
  wedden dat er zo’n achterlijk act wint: die gasten met die puntmutsen of die ADHD tweeling in die rode pakjes…

  Like

 4. Diana

  Leuke en mooie foto trouwens van de meiden!! Natalia is wel een echte schoonheid hoor, lijkt nog steeds op haar grote nicht, of niet… ;-)! En Maria is een echte Spaanse schone!! KUS!!

  Like

 5. Diana

  Ook dit is een mooi stukje! En ik zie mezelf wel bijna in alles, maar helemaal in nummer 6! Toevallig gister nog over gesproken dat je NU leeft en niet later, dus genieten!! Nou en gelukkig ben ik en ik geniet van alles wat ik doe, dus klopt nummer 10 ook helemaal voor mij! Dikke kus Diana.

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s