Een gat naast een gat…

Geen idee of er iemand geïnteresseerd is in mijn vervelende kwaal, maar soms moet ook een hond zijn verhaal even kwijt!

Bijna 2 weken geleden, op woensdag, kreeg ik vreselijke jeuk aan mijn … zeg maar ‘gat’, dat ik er helemaal vervelend van werd.
Ik wist natuurlijk niet wat er aan de hand was maar het was niet leuk, kan ik je melden. Ik lag op het voeteneind van het zonnebed van mijn vrouwtje en normaal geniet ik daar erg van maar deze middag niet, ik zat maar te krabben.

Mijn vrouwtje zag ook dat het rondom mijn ‘gat’ een beetje dik aan het worden was, raar hoor, ik heb nooit moeite met mijn drolletjes draaien en daar had het achteraf ook niks mee te maken.

Toen ik werd uitgelaten door de baas viel het hem ook op en hij zei het tegen het vrouwtje. Nou, dat was snel geregeld, wat kan die handelen zeg! Staart omhoog, ze keek eronder en zei meteen: “Dit is niet goed”  en voor ik het wist zaten we al in de auto naar de dierenarts.

Het was een aardige dokter, ze probeerde me op mijn gemak te stellen en na onderzoek bleek dat een van mijn anaalklieren ontstoken was. Het was al een aardige bult geworden, maar ik had geen koorts.

De dierenarts in Holland zegt altijd dat ik het handboek van de chihuahua vast niet hebt gelezen, want ik gedraag me altijd heel erg goed. Blijf rustig staan en laat alles toe. Dus dat deed ik nu ook weer. En omdat ik dat boek niet heb gelezen wist ik ook niet dat ik gewoon een soort sleetje moet gaan rijden als ik daar jeuk heb, om ze erop te wijzen dat die anaalklieren moeten worden uitgeknepen. Maar nu was het te laat…

Ik kreeg een injectie met antibiotica tegen de pijn en om de ontsteking te onderdrukken. En antibiotica pilletjes, die ze me 2x per dag moest geven. Op vrijdag werden we terug verwacht. Het gezwel moest vanzelf open springen en anders zouden ze het operatief open moeten snijden en zou ik dus een soort lichte narcose krijgen.

Ze probeerden de volgende dag het pilletje te geven in wat leverpastei en dat lukte. Maar ’s avonds had ik er geen zin in en likte de leverpastei eraf. Toen probeerden ze het pilletje in mijn bek te stoppen, met veel moeite kregen ze het tussen mijn kiezen gestopt en slikte ik het maar door.

Die dag werd het gezwel erg pijnlijk en sprong het ’s avonds ook spontaan open. Bah wat een vieze smurrie kwam eruit, maar het vrouwtje maakte alles schoon en we waren allemaal blij dat ik niet geopereerd hoefde te worden,

Maar die pillen…de volgende dag hield ik ook mijn kiezen op elkaar en lukte het ze niet mijn bekkie open te krijgen. Ja zeg, ik weeg dan nog wel geen 2 kilo maar als ik wil kan ik héél sterk zijn!

Toen werd het pilletje de volgende dag gewoon fijn gemaakt en vermengd met een beetje leverpastei, dat was lekker en verder was het innemen dus geen probleem meer.

’s Middags gingen we naar de dierenarts. Die maakte het gat naast mijn ‘gat’ schoon en spoot er een soort antibiotica – crème in. Het vrouwtje kreeg wat crème mee om het zelf te doen, 2x per dag. Het is normaal niet te doen zei de dokter, maar ik ben zo makkelijk. Ja, ik kan veel, maar ik kan niet lezen, dus “dat handboek”… geen idee!

’s Maandags zijn ze weer met me naar de dierenarts gegaan, er was niet genoeg crème dus nu kregen ze een tubetje mee waar ze langer mee konden doen. Het gat groeide steeds verder dicht. Maar eigenlijk was het net zoiets als een fistel. Dat duurt wel even voor het geheeld is.

We moesten vandaag terugkomen bij de dokter en die onderzocht het gat en zag dat het toch nog open was. Dus nog maar een paar dagen crème erin spuiten en dan donderdag nog even laten zien.

Nou, dat was me wat zeg dat gerommel aan mijn kont de hele tijd. Maar ik hoop dat het over een paar dagen goed dicht is, dan mag ik tenminste weer eens lekker rennen op het strand. En nu maar hopen dat ik niet vergeet sleetje te rijden als die dingen weer vol zitten!

Een pootje van Binky…

Anaalklierontsteking 2-2011 - kopie

Als je dus het gat naast mijn ‘gat’ niet wil zien, moet je niet op de foto klikken…

Advertenties

20 gedachten over “Een gat naast een gat…

 1. Truus

  Mijn mond viel wijd open Trees. Wat een groot gat, dat moet een flink abces zijn geweest! 😦
  Ben blij voor de stoere Binky dat het nu beter gaat. 🙂
  Eén van mijn katten had ook regelmatig last van haar anaalklieren. Die liet ik minimaal 1 keer per jaar (tijdens de jaarlijkse controle/inenting) uitknijpen door de dierenarts.

  Like

 2. ♪Melody♪

  (blind en blonT als ik ben maar denken dat je mijn reactie verwijderd had ;-( )

  Maar eehh Binky…. ik heb al 30 jaar soortgenootjes van jou…. nog nooit heeft een soortgenootje het lekkers van mij geweigerd… dus ik denk jij zult dat ook niet doen… en zo wel, dan is het jammer maar helaas, dan smullen Loa en Noah er later graag van!

  Like

 3. Trees

  @allemaal: Heel erg bedankt voor de belangstelling voor mijn gat.
  @Diana lieveling…maak je geen zorgen, het gaat echt goed met me hoor! Alleen is het gat nog steeds niet helemaal dicht…
  @Melody: Ben benieuwd wat voor lekkers je meeneemt voor mij, maar ik zal je nu vast vertellen dat ik erg kieskeurig ben en echt niet alles lust. Dus als ik misschien niet opeet wat jij voor me meeneemt geef ik het aan je mee terug voor Noah en Loa…goed?
  Een pootje van Binky!

  Like

 4. Mariet

  Acherm beestje tis sund
  Heb niet naar je gat gekeken hoor want ik zou zelf ook niet met mijn gat op web-log willen
  Maar wel sportief van je dat je er hier over durft te schrijven

  Beterschap hoor
  Knuff voor jou en grt voor het vrouwtje
  Mariet.

  Like

 5. ♪Melody♪

  Och arme Binky toch.
  Ik had je niet naar de dokter gebracht hoor, ik had het zelf gedaan.
  Maar weet je wat?
  Op 9 april mag je bij mij komen op schoot en dan krijg je van mij een extra dikke knuffel met iets heeeeeeeeeel lekkers erbij.
  Wat dat is zeg ik nog niet, dat blijft een verrassing ;-))

  Like

 6. Diana

  Oooh lieve lieveling toch!! Toch wel een leuk verhaaltje geworden. Maar… die foto open ik maar niet hoor, ben bang dat ik dat véél te zielig vind!! Dikke kus Diana.

  Like

 7. Ondine

  Oh oh, wat een verhaal… Maar wat ben je goed verzorgd!
  En die pilletjes, tja, daar weet ik alles van, honden en katten weten heel veel manieren om die NIET in te nemen!
  Beterschap! En veel groeten,
  Ondine

  Like

 8. jessy

  dat is een behoorlijk gat, binky, ik heb er ook wel eens last van, maar dan ga ik inderdaad sleetje rijden en is het zo weer gepoept …. eh gepiept.
  beterschap

  Like

 9. Ardy

  goh Bink, wat een gat zeg! Niet leuk allemaal hè maar je hebt mazzel dat je zulke lieve baasjes hebt. Geniet van je leven en een dikke knuf van Tessa! hoop dat ik je gauw weer eens zie……….. woef woef woef!!

  Like

 10. Ardy

  Hoi lieverds,
  Nog ???? dagen en we zijn weer bij jullie!! Ik kan haast niet wachten, hier is het zooo koud, kil en nat, de houtkachel brandt….Geniet van de fijne tijd op jullie eiland, dikke smuffelsssssssssss

  Like

 11. Trees

  Ha lieverd, was aan het lopen en heb onderweg een paar foto’s gemaakt van het stille strand. Toen dacht ik, ik ga een heel klein stukje geschiedenis schrijven ;-). Weten mensen ook eens hoe we hier terecht zijn gekomen. Knuffie, Mam

  Like

 12. Diana

  Wat een leuk verhaal Moedertje! Hoezo kwam je erop om dit te schrijven? Snap het wel denk ik, jullie genieten zo enorm daar dat je dat graag wil delen met al je web-log vriendinnen, hihi! Dikke kus Diana.

  Like

 13. Carla

  Leuk die foto’s te zien…ik herken het wel al die huisjes tegen die berg op…dat vond ik zo speciaal toen.

  Onvoorstelbaar dat het daar nu zo lekker warm is.
  Ik geef je dan ook geen ongelijk hoor!!

  fijn weekend…liefs Carla.

  ps….leuk dat je mee gegaan bent naar mijn andere log adres.

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s