Mulan of Mimi…

We hebben donderdag ook kennis gemaakt met de nieuwst aanwinst van Nick en Elsa, Mulán, een Yorkshire terriër van nu ongeveer 9 weken.

Het is een vrouwtje en is het hondje van Elsa. Het is een klein eigenwijs hondje dat haar draai al aardig heeft gevonden in hun huis.

Taro, hun andere hond, is erg lief met haar. Hij is met Binky altijd een beetje wild want hij wil gewoon spelen en ook in het begin was hij met Mulán wat druk, maar dat wende al heel snel. Die kleine is ook helemaal niet bang en zeer aan hem gewaagd, ze hangt in zijn staart springt bovenop hem, pikt brokjes uit zijn bak als hij aan het eten is, maar hij vindt alles goed.

Binky was zowaar wel geïnteresseerd in haar terwijl hij normaal gesproken niets van pups moet hebben, maar zij in dit geval niet in hem… Toen we ze samen op de grond zetten dook ze meteen onder de bank en elke keer als we haar in zijn buurt neerzetten draaide ze zich om en liep weer weg. Nou ja, dat zal ook wel goed komen.

Ze slaapt ’s nachts in haar eigen mandje naast het bed van Nick en Elsa maar piept zodra ze er allebei in liggen en dan mag ze even op bed. Ze piept met het geluid ‘mi’ en als ze daar niet meteen reageren herhaalt ze dat. Dus…ze wordt ook al Mimi genoemd! Ben benieuwd welke naam de overhand gaat krijgen. Voor wie het niet weet (ik wist het ook niet hoor), Mulán blijkt een Disneyfiguur te zijn!

Met Taro en Binky ging het al wat beter, het is een hele lieve hond, maar vraagt gewoon veel aandacht, niet alleen van Binky maar ook van ons. Dus als hij op de bank lekker tegen me aan komt liggen wordt Bink een beetje jaloers en kruipt op mijn schoot wat dan weer tot gevolg heeft dat Taro dat ook wil! Het wordt een hele beestenboel zo, maar dat zijn we van vroeger op de woonark wel gewend.

We hopen dat ze heel veel plezier van Mulán/Mimi zullen hebben.

Advertenties

8 gedachten over “Mulan of Mimi…

 1. Ondine

  Honden… heerlijk. Wij genieten enorme van onze 7 maanden oude logeer-labrador… Aan één kant nog een echte pup, aan de andere kant al een stoere puber! Nog één weekje, dan gaat ze weer terug naar haar rolstoelgebruikende baasje en wordt ze verder getraind tot hulphond. Wat zullen we haar missen! Dan moet ik weer zelf mij sokken uitrekken(!) en dan hoeven we niet steeds weer onze schoenen uit de bench te halen. Die worden daar verzameld, maar blijven – gelukkig – ongeschonden!
  Veel plezier met jullie besstenboel!
  Ondine

  Like

 2. Carla

  Nou die Mani Parkiet zat er dus mooi naast.
  Spanje…gefeliciteerd!!
  Ach…ik gun het ze wel hoor….en wij hebben over 4 jaar weer een kans…toch!!

  fijne dag…liefs Carla.

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s