Cruisedagen 4 en 5…

Dinsdag 29 juni 2010 – Griekenland

Op dinsdag zouden we naar Pireaus, de havenplaats bij Athene in Griekenland gaan. Maar er waren die dag algemene stakingen dus de route werd gewijzigd en we voeren naar het eiland Santorini waar we om ongeveer 8 uur ’s morgens arriveerden. Dit keer gingen we met een plaatselijke tender naar de wal.

Vanaf het schip konden we al zien dat er een kabelbaan was en dat er een lange slingerweg omhoog naar het stadje Fira liep. Omdat deze stop niet in de oorspronkelijke route was opgenomen hadden we geen idee wat we aan zouden treffen. We konden inderdaad naar boven lopen langs een soort slingerende trap van hele brede, lange treden. Ook konden we met de kabelbaan, maar daar stond een hele lange rij wachtenden, er kwamen 3 cruiseschepen aan op die dag, meer maatschappijen moesten een alternatief zoeken waarschijnlijk.
Of…op een ezel of een paard, maar nee…dat wilden we niet. De dieren liepen echter dezelfde weg als wij en lieten dus hun vijgen overal vallen, vooral het eerste stuk beneden lag er vol mee. Maar…we gingen lopen en je moest goed uitkijken waar je liep. Elsa had een witte lange rok aan en moest dus haar rokken omhooghouden en door haar astma geregeld stoppen. Nico liep voorop, Diana en ik een beetje ertussenin of erachter. Ik wilde uiteraard ook foto’s maken. Af en toe moesten we stoppen, dan kwamen er weer een stuk of 10-15 paarden of ezels terug naar beneden denderen. Of ze kwamen omhoog met een passagier op hun rug. Dit was toch wel een hele aparte belevenis.

Eenmaal boven genoten we van het prachtige uitzicht, de kleine, smalle straatjes en de leuke winkeltjes. Op het grote plein hebben we Gerda gebeld, ze werd die dag 50 jaar en we hebben met zijn 5jes hard voor haar gezongen.
Nico ging terug naar beneden lopen en wij hebben met zijn 4tjes de kabelbaan genomen. 

’s Middag lekker relaxed bij het zwembad gelegen, gezwommen en in de jacuzzi gebubbeld. En ’s avonds heerlijk gegeten in het Italiaanse restaurant en natuurlijk weer een prachtige show gezien. Dit was een onverwachte speciale dag en we hebben allemaal genoten.

***********************

Woensdag 30 juni 2010 – Turkije

 We kwamen al vroeg in Turkije aan in Izmir. We moesten op tijd ontbijten en ons melden in het theater want we hadden een excursie geboekt. We hadden een aardige gids, die goed zijn best deed, helaas soms een beetje langdradig. Hij had een oranje paraplu bij zich die hij als parasol gebruikte, zodat we hem goed in de gaten konden houden.

Hij bracht ons naar het centrum waar de Klokkentoren van Konak opviel. We wandelden over de Bazaar in het hart van Izmir.

Diana kocht een paar All Stars voor EUR 23,- (achteraf hartstikke nep) van een vriendelijke man, die zei verliefd te zijn op haar mooie ogen, we hebben achteraf ontzettend gelachen, hij was 74…

We stapten weer in de bus en werden naar een familie gebracht die al tientallen jaren tapijten verkoopt. We kregen een demonstratie over de verschillende materialen. Na afloop vroeg Nick naar de prijs van een groot modern vloerkleed…we schrokken ons een hoedje, het moest EUR 4.000,- kosten. En dat was nog redelijk want er lagen zijden tapijten die ongeveer EUR 24.000,- moesten kosten. Voor elk tapijt waren de transportkosten en verzekering dan wel weer gratis. We kregen een glas koude appelthee.

Daarna gingen we naar de markt in het oude centrum waar de gids erg trots op leek te zijn. Hij had wel gezegd dat we daar niets konden kopen maar wat het echt was zagen we pas toen we er waren. Het bleek een oud stuk stadsmuur te zijn en een opgraving. Alles lag en stond al 40 jaar op die plek die vroeger de handelsmarkt was geweest. Geld om een en ander te ordenen en alles een definitieve plek te geven heeft de stad niet.  Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan het Archeologisch Museum, waarna we weer teruggebracht werden naar het schip.

Nick en Elsa gingen nog wat winkelen. We gingen eerst wat eten en daarna weer heerlijk genieten van alle luxe aan boord. ’s Avonds om 22.00 uur hebben we kunnen genieten van een prachtig en lekker chocoladebuffet. En natuurlijk hadden we weer een ander huisdier in onze cabin…

Wordt vervolgd…

Advertenties

7 gedachten over “Cruisedagen 4 en 5…

 1. Ardy

  haha moest meteen lachen toen je over dat zoveelste huisdier begon. Toch heel erg jammer dat je geen boekje kon kopen over zo’n cursus. Jaja het leven gaat snel, gebruikt ze wel!!! Verder weer een schitterend verhaal, hoeveel delen zijn nog in aantocht?????
  Tot de volgende keer maar weer en dikke smuffelssssssssssssss

  Like

 2. Ria Tabak

  Hallo Trees
  Ben weer eens op je weblog tjee genieten van je verhaaltjes wat kan jij leuk schrijven super hoor!!!
  Wat een leuk idee om een cruise met de kids te maken.
  En al weer 40 jaar getrouwd gefeliciteerd!!!!
  En 60 hé !!1
  ‘tJa in september ben ik ook aan de beurt dan ben ik ook over de helft heen.
  Ene… volgend jaar ook 40 jaar getrouwd.
  Groetjes Ria

  Like

 3. mijn gedachten

  Dit is niet mijn favoriete muziek, ik ben meer van the blues en Willy deville.

  Maar jij vindt het prachtig en daarom hoop ik dat je de cd snel in je postbus vindt.
  Dan wordt ie natuurlijk grijs gedraaid, vinden de spanjaarden deze muziek ook leuk?

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s