Cruisedagen 1, 2 en 3…

Op zaterdag 26 juni 2010, rond half 11, na een simpel maar lekker ontbijtje, vertrokken we met onze koffers richting ‘waterbusstation’.

We voeren door weer een ander deel van Venetië en kwamen bij de haven aan waar wel 7 grote cruise schepen lagen. Een stukje lopen en een stukje met een bus en we kwamen aan bij de terminal. De koffers afgeven was wel even hectisch…maar toen we die eenmaal hadden gelabeld en afgeleverd konden we inchecken. We moesten nog even wachten voor we aan de beurt waren om aan boord te gaan. Nick, Elsa en Diana keken hun ogen uit. Het schip was voor ons bekend en dat was eigenlijk heel erg leuk. Er werd een mooie foto gemaakt als welkom op het schip!

Daarna konden we een deel van het schip laten zien en hebben we van het heerlijke buffet gebruik gemaakt op het achterdek. Rond 2 uur konden we in onze cabin en niet snel daarna werden de koffers gebracht, dus konden we uitpakken. Alleen die van Diana liet iets langer op zich wachten. Onze cabin stewards Alid en Rodora waren heel erg aardig. De verplichte oefening (drill) was simpeler als de vorige keer en duurde maar een paar minuten. Om 17.00 vertrokken we uit Venetië en het was een heel indrukwekkend gebeuren langs al die eilandjes te varen met dat grote schip. Voor het avondeten konden we ons allemaal douchen en verkleden en genoten we van het heerlijke eten. Daarna gingen we naar de show in het theater waar we daarna bijna elke avond naartoe zijn geweest. Echt de moeite waard!

Zondag 27 juni 2010 – Kroatië

Na onze eerste nacht hebben we gezamenlijk ontbeten en natuurlijk werd er al snel te veel gegeten. Maar het was ook allemaal zo lekker! Daarna konden we van boord, we lagen in de haven van
Dubrovnik in Kroatië. Een hele oude stad waar we met ‘tenders’ naartoe werden gebracht. Eigenlijk waren het gewoon onze reddingsboten, dus we wisten meteen hoe dat werkte voor het geval het eens echt nodig mocht zijn.

De Kroaten zijn heel trots op hun stad en onderhouden het goed. Een oude stadswal en heel veel trappen, eigenlijk hele kleine smalle straatjes. ’s Middags gingen we terug en genoten we van de luxe op het schip, een spelletje bingo en de zon op het dek.

Maandag 28 juni 2010 was een zeedag op weg naar Griekenland over de Adriatische Zee. Lekker relaxed, het was heerlijk weer. ‘s Middags voetbalde Nederland (sorry, ik ben alweer vergeten tegen wie). Het was in ieder geval wel een erg spannende wedstrijd die we op het achterdek hebben gekeken en natuurlijk hadden we allemaal iets in het oranje aan of om, het was hartstikke leuk!  De dagen gingen snel voorbij! Elke dag aten we de heerlijkste gerechten, teveel om op te noemen…

Wordt vervolgd…

Advertenties

9 gedachten over “Cruisedagen 1, 2 en 3…

 1. wil

  hi, trees en familie dit ziet er allemaal leuk uit
  geniet er maar van en dan ook een keer met de
  kleinkinderen dat is ook zo leuk die van ons hebben
  het er altijd over en wij kunnen er geen genoeg van krijgen
  wat is het toch mooi!

  Like

 2. pee

  ha Trees, je hebt gelijk wat die lettertjes betreft! ik had niet goed gekeken naar het lettertype in de kolom, ben zelf af & toe ook al aan een leesbrilletje toe, daarom zag ik het zeker niet zo goed, haha, dus nu snel veranderd, ben nog niet helemaal tevreden, maar met nog wat kleine aanpassingen lijkt het al aardig 2010, hum, groetjes & tot blogs, pee

  Like

 3. pee

  beste Trees, bedankt dat je me een award hebt toebedeeld, een hele eer!! ik heb van schrik m’n lay-out een beetje opgepimpt, hopelijk is die award nu nog steeds geldig…. ‘k zal er deze week eens een stukje aan wijden en natuurlijk het protocol proberen te volgen, haha, happy blogging verder & groetjes, Pee

  Like

 4. Truus

  Bedankt Trees. 🙂
  Ik zie dat ik bij je linkenlijstje sta. Dan heb ik nu xe9xe9n van mijn ‘lurkers’ ontdekt. 😉
  Ik heb je categorie Binky gelezen, wat een leuke chihuahua hebben jullie. 🙂
  Enne, gefeliciteerd met je Award. 🙂

  Like

 5. Ardy

  PROFICIAT Trees!!
  Je hebt een award gekregen en zeker VERDIEND! Elke dag (hoezo verslavend?) kijk ik stiekem ff op je log of er weer een verhaaltje is. Goe gedaan meissie!!!
  Smuffels van ons!!

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s