De jas van Binky…

Onze Binky is maar een klein hondje…hij weegt om precies te zijn 1.8 kilo. Hij kwam voor het eerst in de sneeuw terecht afgelopen maandag en zakte er meteen tot zijn buikje in weg, oeps dat was koud!

Hij vindt het volgens ons nog steeds behoorlijk koud…meestal gaat hij snel even naar buiten, wel op de sneeuw staan, pootje in de lucht en doet dan in een keer een hele grote plas, normaal gesproken tilt hij zijn pootje wel 20 x op…wat ook normaal is voor een reutje.

Imgp5269

We hadden op Gran Canaria wel weer een jasje voor hem gekocht.  Dat je daar jasjes voor honden kan kopen vonden we al heel bijzonder want met de temperaturen die we daar hebben lijkt het ons een beetje overbodig. Vorig jaar hadden we er daar ook al een gevonden, maar die is hem inmiddels te klein geworden.

Eerlijk gezegd vind ik aangeklede hondjes verschrikkelijk, een hond blijft een hond ook als hij klein is, maar dit jasje was echt alleen maar praktisch bedoeld, gewoon om hem een beetje warm te houden. Binky is kortharig, koelt snel af en zoals gezegd, hij is ook nog eens heel klein.

Maar voor een reutje is het toch niet echt handig. Hij piest de onderkant iedere keer nat dus eigenlijk gaat hij meestal zonder jas naar buiten, want na een keer gaat de jas weer in de was…

Imgp5265

Zelfs mee het bos in, hij loopt goed mee, stopt nergens want hij ruikt nergens wat met die sneeuw en als we zeggen: “Nu gaan we weer naar huis”, draait hij zich om en gaat met een vaartje op huis aan, waar hij dan weer vlakbij nog snel even een extra plasje doet.

Vanaf zondag kan hij weer lekker op het strand rennen en genieten van het zonnetje, dat ligt hem toch beter, net als zijn baasjes…die zijn ook niet zo gecharmeerd van sneeuw en kou…

Advertenties

4 gedachten over “De jas van Binky…

 1. gerda

  Hier had hij kunnen winnen met het spelletje DOKTER BIBBER… Geniet lekker met zn drietjes in de zon, wij blijven hier nog wel even blauwbekken!!! x x x

  Like

 2. hanneke

  ik blijf het een vreemd gezicht vinden zo’n jasje, maar goed als de hond het koud heeft.
  die van ons hebben er niet zoveel last van, denk ik.
  ze klagen iig niet
  binky veel plezier in de zon!!

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s