Romería op Gran Canaria…

Onze schoondochter Elsa is de jongste van 13 kinderen, dus met alle aanhang en kinderen en daar weer kinderen van is het een gigantisch aantal mensen! De familie Lopez heeft altijd wel een reden voor een gezellig samenzijn en ze maken er dan ook altijd weer een feestje van.

Tijdens de jaarlijkse dorpsfeesten op het eiland, die meestal een paar dagen duren, is er ook één dag bij waarin de mensen zich gaan verkleden in de vroegere klederdracht van het eiland.

Ze lopen dan mee met de de “Romería” wat betekent een ˜pelgrimstocht of bedevaartstocht”. Of het voor de mensen nog steeds een religieuze betekenis heeft weet ik niet zeker.  De familie’s waaronder groot en klein, trekken dan in optocht verkleed door het dorp. De meeste families hebben een grote kar in gebruik die door de mensen zelf of door een auto wordt voorgetrokken.

 Ze versieren de kar en hangen hem vol met van alles en nog wat. Zo ook de familie van Elsa. Aan hun kar hangt een klein karretje dat bestemd is voor de kinderen, met bankjes en een tafeltje. Ze hebben een barbecue op de kar gebouwd, allerlei eten en drinken mee en hebben de grootste lol. Ze stoppen zo nu en dan om de lekkernijen weg te werken en er wordt gedanst! Dit jaar liepen ze mee in Arguineguin en Temisas. In ieder geval is dat weer een leuke familiebijeenkomst! 

Advertenties

5 gedachten over “Romería op Gran Canaria…

 1. Diana

  Goh wat ziet dat er leuk uit zeg, daar hebben wij nog nooit foto’s van gezien he mam? Erg leuk hoor, die Maria zo voorop en Nick ook een stoere man zo hoor, hihi! Dikke KUS!

  Like

 2. Gerda

  Leuk hoor… Die Nick…lijkt wel of ie zo uit een echte maffia-film is gestapt haha. Het lijkt me in ieder geval VEEL gezelliger dan onze Koninginnedag in Sloten met dat duffe ringsteken! x X x

  Like

 3. gerda

  Echt mooi!!! Ik heb in mijn mobiele telefoon ook een foto van de ondergaande zon bij het wandelpad (daar zit het verhaal bij van dat Hans een foto ging maken en ik nogal uitschoot naar een ongeveer 11jarig meisje die net in het beeld ging staan) 😕

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s