Onze mooie eik…

We hebben in onze tuin een prachtige eik staan, of eigenlijk moet ik zeggen ‘hadden’…

De eik begon een aantal weken geleden een scheurtje te vertonen, we maakten ons niet echt ongerust want dat gebeurt nou eenmaal in de natuur. Maar al heel snel, binnen 4 weken, werd het scheurtje toch wel een behoorlijke SCHEUR…dus hebben wij en de buren Piet en Lies het toch maar even gemeld aan de parkleiding.

Het werd een heuse vergadering rond de boom met de parkbeheerder, de tuinman, de MANUS VAN ALLES van ons park (want een manusje is het niet, die man kan en doet alles) en wij natuurlijk. En langzamerhand kwamen er steeds meer buren kijken (behalve de Gijsjes dan, want die zaten te lezen).
Ideeën werden aangedragen, ze hebben wel eens vaker zoiets meegemaakt natuurlijk, want helemaal weghalen willen ze natuurlijk eigenlijk niet. De planning was uiteindelijk dat er op woensdag (vandaag dus) een soort band omheen zou worden gedaan om het gewicht op te vangen zodat hij niet nog verder door zou scheuren. Dan zou hij het zeker nog een paar jaar kunnen uithouden!

Ik blij… ik vind hem gewoon heel mooi, de mannen iets minder blij, die zijn in deze tijd van het jaar alleen maar eikeltjes en nog iets later in het seizoen bladeren aan het ruimen…

Onze buurman Piet vond het maandag al te gevaarlijk worden en heeft zijn auto toen niet op zijn eigen oprit gezet (een vooruitziende blik lijkt wel). Hij kon wel eens verder scheuren en dan zou zijn schuurtje het slachtoffer kunnen worden en… veel erger…zijn auto!

De tuinman had ook al voorspeld dat het niet lang kon duren, er zat nog zoveel blad en eikels aan de boom dat hij wel eens heel zwaar kan worden met die regen erbij…en dan nog de wind. Er komt dan zoveel kracht op te staan dat hij niet veel nodig heeft om door te scheuren.

Gisteravond werd het weer slechter, regen en wind. Maar wij zaten lekker allemaal binnen, gordijnen dicht, verwarming en kaarsjes aan, gezellig en nooit meer aan die boom gedacht.
Ineens hoorden we een heel vreemd onduidelijk geluid, heel hard en krakend en het vallen van honderden eikeltjes tegelijk. We keken elkaar aan en Nico zei meteen: “dat was ‘m”… Natuurlijk snel kijken, Lies de buurvrouw was alleen thuis en stond the trillen als een rietje, ja hoor, het kon niet missen, het was de boom die was doorgescheurd en gevallen!
Maar…wonder boven wonder is hij heel goed gevallen en goed terechtgekomen. Hij heeft in zijn val maar een klein hoekje van de schuur van de buurman geschampt en is tussen de boompjes en de schotel (voor de TV en radio) door in de tuin en op straat gevallen…

 

 

 

Vanmorgen kwam onze MANUS VAN ALLES
(hij heet gewoon Jan hoor) al om 9 uur met een kettingzaag om de takken af te zagen die op de weg lagen. Eind van de week wordt hij hopelijk toch helemaal verwijderd…wij vinden het niks om een halve, dunne eik over te houden, dat is ook geen gezicht en het is toch ook wel weer gevaarlijk!

Toch jammer van die mooie eik!

Advertenties

5 gedachten over “Onze mooie eik…

 1. gerda

  tjonge jonge,jij hebt effe een boom opgezet zeg met dat verhaal… Gelukkig is alles goed gegaan,maar ik vind het ook jammer hoor. Ik zie ons nog zitten, tijdens onze zussendagen, tussen de steeds vallende eikeltjes hahaha. Ik vond het wel wat, een echt biebelebonsebos-gevoel. Dus Ko (de boswachtershow) heeft alweer minder werk in de tuin!! Kus van mij

  Like

 2. hanneke

  zo’n boom is behoorlijk beeldbepalend. en voordat een nieuwe de omvang van een echte boom heeft, duurt nog wel weer even.
  jammer.
  gelukkig dat de buren niet geraakt zijn.
  wij hebben een taxus staan, daar valt zo af en toe wel eens een tak af.
  mijn mooie nieuwe fiat 500 staat daar gevaarlijk dichtbij,ik ga m gelijk even verderop zetten. je weet maar nooit….

  Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s