Cruisen…fantastisch!

Wauw, wat hebben we een geweldige vakantie gehad!

Voor het eerst van ons leven een cruise gemaakt, 13 dagen op het nieuwste schip van de Norwegian Cruise Line (NCL) de “Norwegian Gem”.

Het was een hele bijzondere ervaring. Iedereen even aardig en heerlijk eten en drinken. Op het schip was echt van alles te beleven. De hele dag kon je allerlei dingen doen en bekijken. Demonstraties bekijken, veilingen bijwonen, sporten (golfen, tennissen, basketball, dammen, schaken, shuffle, hardlopen, wandelen en natuurlijk 24 uur per dag gebruik maken van een gigantische fitnessruimte).

’s Avonds een show bijwonen in het theater en/of een gokje wagen in het casino. De dansers en danseressen in de shows waren geweldig en de zangers en zangeressen niet minder. Helaas mochten we geen foto’s maken tijdens de shows. Ook was er een buikspreker, een jongleur en nog veel meer.  Ook was er in de grote lounge altijd wat te doen.Echt voor elk wat wils!

We hebben ook heerlijk gegeten. Er waren 10 restaurants op het schip (Frans, Italiaans, Mexicaans, Japans, Chinees en gewone internationale). We hebben ze bijna allemaal geprobeerd. Het interieur was prachtig en afgestemd op het land.
Toen wij de eerste avond in een van de grote zalen gingen eten merkten we dat het eten wel erg snel op elkaar volgde. Als we eenmaal besteld hadden kwamen de voorgerechten er al aan en als die borden waren weggehaald direct de hoofdgerechten. Het blijkt dat het overgrote deel van de passagiers (vooral Amerikanen) zich niet echt de tijd gunnen om lekker rustig te ‘dineren’, vandaar dat het allemaal snel gaat. Maar…toen we daar achter waren en ook echt rustig aan wilden doen vertelden we het gewoon en ook dat was geen probleem.

Ons ontbijt namen we meestal in het “Garden Café”, een prachtige ruimte met een heel groot buffet met zoveel keuze dat je op het laatst niet meer weet wat je moet kiezen… De eerste dagen aten we veel… maar daarna werd het al minder, je kunt toch ook niet door blijven eten.

We namen meestal een tafeltje vlak bij het achterdek. Daar was het rustiger. Je moest dan voor je ontbijt wel een stukje lopen maar dat was helemaal niet erg. Trouwens ook op het achterdek was een buffet, alleen iets minder uitgebreid.

We hebben genoten en een paar kilo’s extra mee naar huis genomen, maar dat gaat er in ons gewone ritme wel weer af.

(wordt vervolgd)

Advertenties

8 gedachten over “Cruisen…fantastisch!

  1. gerda

    heeeel mooi Diana…. Ik heb ook schoenen gekocht voor bij mn jurk, maar of ik er op wandel of wankel…. dat is nog de vraag, want ze zijn wel errugggggggg hoog hahaha

    Like

Reacties... heel graag natuurlijk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s